Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ

2 ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΠΕΙΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ:
Δεκατρία χιλιόμετρα από την πόλη της Σάμου, γραφικό, με υπέροχα σπίτια και στενά καλντερίμια, τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες. Το Πυθαγόρειο, παλιό γραφικό ψαροχώρι και ναυτοχώρι, σήμερα είναι η πιο αναπτυγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού, με μεγάλη και πολύ καλή τουριστική υποδομή. Πρόκειται για παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη στο ανατολικό τμήμα του κάμπου της Χώρας, νότια της πόλης της Σάμου και απέχει απ αυτήν 13 χιλιόμετρα. Και βέβαια να σημειωθεί ότι το χωρίο του Πυθαγόρα, ενός σημαντικού μαθηματικού και φιλόσοφου.

3 ΜΥΤΗΛΙΝΙΟΙ Τρία χιλιόμετρα βόρεια της Χώρας συναντάμε τους γραφικούς και περιτριγυρισμένους από κατάφυτους λόφους, Μυτιληνιούς. Η εικόνα θυμίζει κλασικό ορεινό χωριό της Σάμου. Η ονομασία του όμως μαρτυρά οτι οι πρώτοι κάτοικοί ήταν από τη Λέσβο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον αξιόλογα χωριά της Σάμου με περίπου μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται με την γεωργία και τον τουρισμό.

4 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Το Ευπαλίνειο ή Αμφίστομο όρυγμα:
Σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Ευπαλίνο (ο οποίος ήταν από τα Μέγαρα) κατά τον έκτο π.χ. αιώνα την εποχή που στην εξουσία ήταν ο τύραννος Πολυκράτης. Έχει μήκος 1026 μέτρα και διαπερνά το βουνό που έχει ύψος 246 μέτρα. Σκοπός του ήταν η ύδρευση της Αστυπάλαιας (σημερινό Πυθαγόρειο) από μία πηγή έξω από τους Μυτιληνιούς. Η σπουδαιότητά του έργου οφείλεται στο ότι άρχισαν ταυτόχρονα τις εργασίες, δύο ομάδες εργατών μία από την Βόρεια πλευρά (περιοχή Μυτιληνιών) και μία από την νότια πλευρά (περιοχή Πυθαγορείου) του έργου. Οι ομάδες αυτές συναντήθηκαν στο κέντρο του ορύγματος με ελαχίστη διαφορά.

5 Ο αρχαίος Ναός της Θεάς Ήρας:
Ο αρχαίος Ναός της Θεάς Ήρας: Αποτελείται από τα ερείπια του αρχαίου ναού, ο οποίος κτίσθηκε προς τιμήν της Θεάς ΗΡΑΣ της μητέρας των θεών. Ο ναός είχε καταστραφεί πολλές φορές και ανακατασκευάζονταν συνεχώς. Τελευταία φορά που ανακατασκευάστηκε ήταν από τον Ρίκο την εποχή που ήταν στην εξουσία ο τύραννος Πολυκράτης. Ο ναός είχε γνωρίσει μεγάλη ακμή και θεωρούνταν σημαντικό μνημείο στην αρχαιότητα, έφερναν αφιερώσεις ακόμα και από την Σπάρτη την Κόρινθο την Αθήνα κ.λ.π. Βρίσκεται 4 χιλιόμετρα έξω από το Πυθαγόρειο, η μετάβαση σας στον ναό γίνεται με αυτοκίνητο.

6 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ Ποτάμι: Ψιλή Άμμος:
Ποτάμι:  To Ποτάμι μια μεγάλη παραλία με βότσαλα και καθαρά καταγάλανα νερά. Βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή της Σάμου. Η παραλία είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή με τα πόδια από την πόλη του Καρλόβασι. Το Ποτάμι αποτελείται από μικρά χαλίκια. Κατά την επίσκεψη σας στην παραλία Ποτάμι στην Σάμο, φροντίστε να κάνετε και μια βόλτα ξεκινώντας από τον ποταμό και φτάνοντας μέχρι τους διάσημους καταρράκτες της Σάμου. Η διαδρομή, από την παραλία Ποτάμι μέχρι τους καταράχτες είναι περίπου 2 χλμ., θα περάσετε μέσα από ένα πανέμορφο δάσος και τελικά θα καταλήξετε σε μια μικρή πανέμορφη λίμνη όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να κάνετε βουτιές από τα ψηλά βράχια τριγύρω. Ψιλή Άμμος:  Στα νότια της πόλης της Σάμου, αν ακολουθήσετε το δρόμο προς την Κέρβελη, θα δείτε την ταμπέλα προς την Ψιλή Άμμο. Είναι περίπου 9 χλμ. από την πόλη της Σάμου και 15 λεπτά με το αυτοκίνητομέχρι να να φτάσετε στην παραλία. Είναι μόλις ένα μίλι απέναντι από τις ακτές της Τουρκίας. Η Ψιλή Άμμος πήρε το όνομα της από την πολλη ψηλή άμμο της παραλίας, και είναι μια αμμουδερή παραλία και είναι πιθανώς το όνομα του, που το καθιστά το πιο δημοφιλής παραλία στο νησί της Σάμου. Η αμμώδη ακτή και τα ρηχά ήρεμα νερά κάνει την Ψιλή Άμμο ένα ιδανικό μέρος για οικογένειες με παιδιά.

7 ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ Οίνος γλυκός από υπερώριμα μοσχάτα σταφύλια τα οποία λιάζονται για μερικές μέρες. Παλιώνει τρία χρόνια σε δρύινα βαρέλια. «Νέκταρ» εκ των νέκυς και ταρ, ρίζα της ιαπετικής λέξης τείρω: αυτό που νικά τον θάνατο. Το κρασί των θεών της Ελληνικής μυθολογίας.

8 ΧΑΡΤΗΣ


Κατέβασμα ppt "Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google