Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Τι πρέπει να επισκευτείτε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Τι πρέπει να επισκευτείτε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

2 Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Τι πρέπει να επισκευτείτε

3 Ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της πόλης. Εκμεταλλευόμενο την προνομιακή αυτή θέση, το Μουσείο έχει μια εξαιρετική ευκαιρία. Να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους επισκέπτες, αλλά και στην περιοχή, που αναπτύσσεται τουριστικά. Η λίμνη της Τριχωνίδας Η Λίμνη Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας. Βρίσκεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των επαρχιών Μεσολογγίου και Τριχωνίδας, νότια του Παναιτωλικού όρους και βόρεια του Αρακύνθου, εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά και συνδέεται δυτικά με τη γειτονική λίμνη Λυσιμαχία. Έχει επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγιστο μήκος 21,5Km και μέγιστο βάθος 58 m.. Το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Όπου υπάρχει και αναπαράσταση κρυφού σχολείου που λειτουργούσε εκεί, με κέρινα ομοιώματα. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Όταν η Περιβαλλοντική Επιμόρφωση συνδυάζεται με έμπρακτες δραστηριότητες, τότε μόνο αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση με ευοίωνες προοπτικές για αποτελεσματικότερη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση. Το Μοναστήρι της Μυρτιάς Ε να πολύ σπουδαίο βυζαντινό μνημείο που έχει ιστορία 1000 ετών, βρίσκεται στην επαρχία Τριχωνίδας. Μετά την Μυρτιά, στο δρόμο Αγρινίου προς Θέρμο φαίνεται το Μοναστήρι της Μυρτιάς. Ο ναός του αποτελεί πράγματι βυζαντινό μνημείο. Ο χώρος του ιερού του ήταν κατά τον 11ο - 12ο αιώνα μικρός ναός. Κατά τον 16ο αιώνα προσκολλήθηκε νεότερος σταυροειδής ναός στον οποίο και προστέθηκε νάρθηκας το 17ο αιώνα.

4 Το χωριό Αργυρό Πηγάδι Ένα χωριό του δήμου σε ύψος 1000 μέτρων κάτω από την κορυφή της Τριανταφυλλιάς Ο διπλός ναός του Αγίου Νικολάου / Ταξιαρχών στο χωριό Αγία Σοφία που είναι χτισμένος με υλικά από αρχαίο ναό της Άρτεμης. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ο ερειπωμένος ναός της Αγίας Σοφίας του 13ου αιώνα Εύηνος ποταμός Ο Εύηνος είναι ποταμός του νομού Αιτωλοακαρνανίας Το όνομά του το οφείλει στο βασιλιά Εύηνο, ο οποίος πνίγηκε στα νερά του κυνηγώντας τον Ίδο, που του είχε αρπάξει την κόρη του, την πριγκίπισσα Μάρπησσα. Είναι γνωστός και με το όνομα Ιδάρφης εξαιτίας των διακλαδώσεων που σχηματίζει κατά τη διαδρομή του στα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας. Ο ναός του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα Ο Ιερός Ναός προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα βρίσκεται κτισμένος σε μια πανέμορφη τοποθεσία με υπέροχη θέα, πάνω στο λόφο που ενώνει τα χωριά Αργυρό Πηγάδι και Αμβρακιά.

5 ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ N.


Κατέβασμα ppt "ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Τι πρέπει να επισκευτείτε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google