Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Πετρούπολη είναι ο δήμος που απλώνεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Αθήνας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 140 μ. και καλύπτει έκταση 7 τχμ. Απ΄τη συνολική έκταση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Πετρούπολη είναι ο δήμος που απλώνεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Αθήνας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 140 μ. και καλύπτει έκταση 7 τχμ. Απ΄τη συνολική έκταση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Πετρούπολη είναι ο δήμος που απλώνεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Αθήνας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 140 μ. και καλύπτει έκταση 7 τχμ. Απ΄τη συνολική έκταση υπολογίζεται ότι το 47% του πληθυσμού καταλαμβάνει κτίσματα, δρόμους, πλατείες και αστικό πράσινο. Τα 2.344 στρέμματα αποτελούνται από οικοδομές, ενώ τα 920 στρέμματα αποτελούν οι δρόμοι, επιπλέον 165 στρέμματα αποτελούν το άλσος της. Επίσης τα 98 στρέμματα καλύπτουν πλατείες πρασίνου καθώς και κοινόχρηστους χώρους (αθλητικά κέντρα και πολιτιστικές εγκαταστάσεις). Το υπόλοιπο τμήμα δηλαδή το 4.1 χιλιάδες στρέμματα περιλαμβάνονται από βουνά και φυσικά τοπία. Τέλος 6 στρέμματα καλύπτουν σχολεία, συγκεκριμένα 15 νηπιαγωγεία,11 δημοτικά σχολεία, 6 γυμνάσια, 5 λύκεια και 1 ΕΠΑΛ. Ο δήμος έχει 1 αστυνομικό τμήμα, 1 ταχυδρομείο και υποκαταστήματα τραπεζών. Σχετικά με τη διοίκηση του δήμου ο σημερινός Δήμαρχος είναι ο κ. Θωμάς Κοτσαμπάς.

3

4 Στο Πολιτιστικό κέντρο οι νέοι μπορούν να ασχοληθούν με χορούς όλων των ειδών ( παραδοσιακοί, λάτιν και ευρωπαϊκοί, σύγχρονοι και μοντέρνοι χοροί ). Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν σε τμήματα εικαστικών ή σε μαθήματα πηλού.Υπάρχει θεατρική ομάδα με διαφορετικά τμήματα για κάθε ηλικία καθώς και κινηματογραφική λέσχη. Υπάρχουν τμήματα που ασχολούνται με την μουσική όπως είναι η φιλαρμονική του δήμου Πετρούπολης και το εργαστήρι κρουστών. Τέλος, υπάρχει τοπικός κινηματογράφος καθώς και αθλητικές ομάδες.

5 H πόλη μας διαθέτει δύο κλειστά γυμναστήρια, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, τα γήπεδα αντισφαίρισης, ποδοσφαίρου, μπάσκετ κ.α. Μπορεί να αποτελέσει "φυτώριο" νέων αθλητών και πρωταθλητών. Η πόλη μας χαρακτηρίζεται από ραγδαία ανοικοδόμηση ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είναι νέοι άνθρωποι και νέα ζευγάρια. Στους δημότες, ο δήμος μας θέλει να παρέχει όλες τις δυνατότητες και τις υποδομές για άθληση και δημιουργική ψυχαγωγία. Πέρα από αυτό στηρίζει τη λειτουργία και την ανάπτυξη όλων των αθλητικών σωματείων της πόλης μας που έχουν μέλη τους, συμπολίτες μας. Δίνει την απαραίτητη ηθική και οικονομική στήριξη προκειμένου να υλοποιήσουμε τους στόχους και τους σκοπούς μας.

6

7 Τι σας αρέσει πιο πολύ;

8

9


Κατέβασμα ppt "Η Πετρούπολη είναι ο δήμος που απλώνεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Αθήνας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 140 μ. και καλύπτει έκταση 7 τχμ. Απ΄τη συνολική έκταση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google