Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Β1 Ευανθία Αθανασοπούλου

2 Θα πρέπει όλοι να αρχίσουμε να ανακυκλώνουμε , έτσι θα κάνουμε οικονομία στην ενέργεια και θα σώσουμε τον πλανήτη μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας όμως εμείς τα παιδιά την περισσότερη ώρα την περνάμε στο σχολείο. Υπάρχουν χιλιάδες σχολεία στη χώρα. Για φανταστείτε πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε τη Γη με την ανακύκλωση, φτάνει μονάχα να προσπαθήσουμε όλοι! Ένας αληθινά σπουδαίος τρόπος για να κάνεις το σχολείο σου και όλους όσοι βρίσκονται εκεί να βοηθήσουν για τη σωτηρία της Γης, είναι αρχίζοντας ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης.

3 ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ : Κάθε μέρα χρησιμοποιούνται στο σχολείο σας εκατοντάδες κομμάτια χαρτί. Αν δεν γίνεται ήδη κάποια ανακύκλωση, τότε όλο αυτό το χαρτί πετιέται στα σκουπίδια Οι σχολικές καντίνες πουλάνε παραπάνω από χάρτινα κουτιά την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πάρα πολύ χαρτί! Άραγε ανακυκλώνεται ή πετιέται στα σκουπίδια όλο αυτό το χαρτί; Πόσοι συμμαθητές σας πίνουν αναψυκτικά από αλουμινένια κουτάκια; Πόσα τέτοια πουλάει η καντίνα; Ερωτήσεις

4 Μπορεί να υπάρχει στο σχολείο αυτόματο μηχάνημα με αναψυκτικά σε αλουμινένια κουτάκια. Ίσως να χρησιμοποιείται στο σχολείο σας και αλουμινόχαρτο. Όλο αυτό το αλουμίνιο, λοιπόν, μπορεί να ανακυκλωθεί! Οι καντίνες χρησιμοποιούν συχνά για τα τρόφιμα και τα ποτά τους κάτι πολύ μεγάλα μεταλλικά κουτιά. Κι αυτά τα κουτιά μπορούν να ανακυκλωθούν, όπως ακριβώς και οι κονσέρβες των κατοικίδιων ζώων. Και μην ξεχνάς το γυαλί. Τα βαζάκια και τα μπουκαλάκια που δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, μπορούν να ανακυκλωθούν.

5 Β)Να το φορέσεις καπέλο Γ)Να το ανακυκλώσεις
Στο ερώτημα τι καλύτερο μπορείς να κάνεις με ένα άδειο κουτάκι αναψυκτικού Α)Να το φας Β)Να το φορέσεις καπέλο Γ)Να το ανακυκλώσεις Α)20% απάντησαν Β) 1% απάντησαν Γ) 79% απάντησαν

6 ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ • Πες στο δάσκαλο σου πως θέλεις να φτιάξεις ένα κέντρο ανακύκλωσης. Θα ήταν μια σπουδαία άσκηση για το μάθημα της μελέτης του Περιβάλλοντος. • Μπορείτε, μάλιστα, να κάνετε κάτι σαν διαγωνισμό, οι διάφορες τάξεις αναμεταξύ τους, για να δείτε ποιος θα βρει τους πιο διασκεδαστικούς και πρωτότυπους τρόπους για να κάνετε ανακύκλωση στο σχολείο σας. Για να φτιάξετε ένα κέντρο ανακύκλωσης στο σχολείο σου, θα χρειαστείτε μερικά πράγματα: Μερικά μεγάλα γερά χαρτοκιβώτια, για να βάζετε μέσα το γυαλί, το μέταλ­λο και το χαρτί. Προσοχή: Μην αφήνετε τα χαρτοκιβώτια έξω, γιατί θα πάρουν υγρασία. Ένα μέρος όπου θα αποθηκεύετε το ανακυκλωμένο υλικό, βολικό, αλλά που να μην εμποδίζει.

7 Επιγραφές που θα λένε τι είδους υλικό πρέπει να μπαίνει μέσα σε κάθε κιβώτιο και τι πρέπει να κάνει καθένας μ' αυτό. Παράδειγμα: Συστάσεις στα παιδιά να προσέχουν πολύ για να μην πέσουν τα μπουκάλια και τους σπάσουν. Συστάσεις να βγάζουν τους φελλούς και τα καπάκια, πριν βάλουν τα μπουκάλια μέσα στα κιβώτια. Και κάτι πολύ σημαντικό: θα χρειαστείτε μεταφορικό μέσο, για να πηγαίνετε τα ανακυκλωμένα υλικά στο κέντρο ανακύκλωσης της πόλης σας. Αν δεν μαζεύετε πάρα πολλά πράγματα κι οι γονείς κάποιου συμμαθητή σας μπορούν να βοηθήσουν με το αυτοκίνητο τους.

8 Ανακύκλωση στο σχολείο μας

9 Αν ακολουθήσουμε όλα τα παραπάνω θα γίνουμε ήρωες της ανακύκλωσης ! 
•Ίσως στην περιοχή σας να περνάνε για περισυλλογή οι υπάλληλοι του Δήμου. Τότε, το μόνο που πρέπει να φροντίζετε, είναι να βγάζετε τα κιβώτια στο πεζοδρόμιο μια μέρα νωρίτερα. Τηλεφωνήστε στη Δημαρχία για περισσότερες πληροφορίες. (Αν δεν περνάει κανείς για περισυλλογή στην περιοχή σας, θα μπορούσατε να το ζητήσετε και να το πετύχετε!) Αν ακολουθήσουμε όλα τα παραπάνω θα γίνουμε ήρωες της ανακύκλωσης ! 

10 ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ Μόλις φτιάξετε το κέντρο ανακύκλωσης στο σχολείο σας, φροντίστε να το μάθουν όλοι. Φτιάξτε αφίσες που να το αναγγέλλουν. Θα είναι μια θαυμάσια άσκηση για το μάθημα των Τεχνικών. Στείλτε μια γνωστοποίηση στις τοπικές εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Ίσως να δείτε και το σχολείο σας στην τηλεόραση! Και τα άλλα σχολεία; Θα μπορούσε να οργανωθεί ένας φιλικός διαγωνι­σμός ανάμεσα στα διάφορα σχολεία: ποιος θα ανακυκλώσει περισσότερο και ποιος θα διασκεδάσει περισσότερο μ' αυτό!


Κατέβασμα ppt "ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google