Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πριν πριν πριν, το αλουμίνιο βρισκόταν στη Γη! ένα μέταλλο που είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας αν εξακολουθήσουμε να το σπαταλάμε έτσι, δεν θα υπάρχει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πριν πριν πριν, το αλουμίνιο βρισκόταν στη Γη! ένα μέταλλο που είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας αν εξακολουθήσουμε να το σπαταλάμε έτσι, δεν θα υπάρχει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Πριν πριν πριν, το αλουμίνιο βρισκόταν στη Γη! ένα μέταλλο που είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας αν εξακολουθήσουμε να το σπαταλάμε έτσι, δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμα με κάθε ευκαιρία, πρέπει να το ανακυκλώνουμε Πριν το αλουμινένιο κουτάκι με το αναψυκτικό φτάσει στο μαγαζί που το πουλάει... πριν μπει το αναψυκτικό μέσα στο κουτάκι... πριν ακόμα φτιαχτεί το κουτάκι, το αλουμίνιο βρισκόταν στη Γη!Τα κουτάκια των αναψυκτικών είναι φτιαγμένα από ένα μέταλλο που λέγεται αλουμίνιο και το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας. Το αλουμίνιο το χρειαζόμαστε για να φτιάχνουμε αεροπλάνα, αυτοκίνητα, ποδήλατα και πολλά οικιακά είδη - κι όχι μονάχα για να φτιάχνουμε κουτάκια για αναψυκτικά. Παρόλο που στο υπέδαφος της Γης υπάρχει αρκετό αλουμίνιο, αν εξακολουθήσουμε να το σπαταλάμε έτσι, δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμα. Γί αυτό, με κάθε ευκαιρία, πρέπει να μην το πετάμε.Ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε οικονομία στο αλουμίνιο, είναι να το ανακυκλώνουμε.

3 Eρώτηση Απαντήσεις που μου έδωσαν Πόσες φορές μπορεί να ανακυκλωθεί ένα κουτάκι από αλουμίνιο;  Α) Καμία.  Β) Μία φορά.  Γ) Πάρα πολλές φορές 4 παιδιά μου απάντησαν το (Γ) και 1 παιδί το (B) Ποιά είναι η σωστή απάντηση λοιπόν... (Γ) Ένα κουτάκι αναψυκτικού (Γ) Ένα κουτάκι αναψυκτικού από αλουμίνιο μπορεί να ανακυκλωθεί πολλές, πάρα πολλές φορές.

4 Κάθε χρόνο χρησιμοποιούμε 65 δισεκατομμύρια κουτάκια αναψυκτικών από αλουμίνιο. Και όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα ανακυκλώσουμε! Το αλουμίνιο μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές. Το αλουμίνιο μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές. Είναι πραγματικά καταπληκτικό! Τα κουτάκια από τα οποία πίνουμε αναψυκτικά σήμερα δεν αποκλείεται να έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί πριν από 20 ολόκληρα χρόνια! Η ανακύκλωση εξοικονομεί ενέργεια και αλουμίνιο. Η ανακύκλωση εξοικονομεί ενέργεια και αλουμίνιο. Με την ενέργεια που εξοικονομείς από την ανακύκλωση ενός μονάχα αλουμινένιου κουτιού, θα μπορούσε να λειτουργήσει η τηλεόραση σου για τρεις ώρες!

5 αποτελεί ένα από τα πιο φιλικά υλικά προς το περιβάλλον αποτελεί μέρος της καθημερινής μας ζωής η ανακύκλωση αλουμινένιων κουτιών μπίρας και αναψυκτικών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς οι συλλέκτες τους μπορούν να τα πουλήσουν και να πληρωθούν Ανακυκλώνεται πλήρως γι’ αυτό αποτελεί ένα από τα πιο φιλικά υλικά προς το περιβάλλον και είναι το πιο διαδεδομένο ανακυκλώσιμο υλικό παγκοσμίως. Το αλουμίνιο είναι παντού και αποτελεί μέρος της καθημερινής μας ζωής. Κτίρια, μεταφορικά μέσα, μαγειρικά σκεύη και βεβαίως συσκευασίες τροφίμων και ποτών αποτελούνται από αλουμίνιο. Ειδικά η ανακύκλωση αλουμινένιων κουτιών μπίρας και αναψυκτικών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς οι συλλέκτες τους μπορούν να τα πουλήσουν και να πληρωθούν. Στο 36% ανέρχεται περίπου η ανακύκλωση αλουμινίου στη χώρα μας ενώ σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι υψηλότερο: Ελβετία 91%, Σουηδία 88%, Φινλανδία 84%, Γερμανία 80% ενώ στις ΗΠΑ είναι 63%.

6  Τα χρησιμοποιημένα αλουμινένια κουτιά δεν είναι άχρηστα α) η προστασία του περιβάλλοντος β) η εξοικονόμηση ενέργειας γ) ο περιορισμός της σπατάλης πρώτων υλών  Τα χρησιμοποιημένα αλουμινένια κουτιά από αναψυκτικά, μπύρες κ.α. δεν είναι άχρηστα. Αντίθετα, με την ανακύκλωσή τους προσφέρουν χρήματα σε σας που τα μαζεύετε και τα δίνετε στους χώρους που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται : α) η προστασία του περιβάλλοντος β) η εξοικονόμηση ενέργειας γ) ο περιορισμός της σπατάλης πρώτων υλών

7 Ανακύκλωνε Ανακύκλωνε το αλουμίνιο, όπως ακριβώς και το γυαλί. Ξέπλενε Ξέπλενε τα κουτιά (για να μη μαζεύονται έντομα) κι ύστερα φύλαγε τα σε ένα μεγάλο κουτί, ώσπου να πάνε στο κέντρο ανακύκλωσης. Μην ξεχνάς Μην ξεχνάς ότι το καθαρό αλουμινόχαρτο και οι αλουμινένιοι δίσκοι της πίτσας και των γλυκών μπορούν επίσης να ανακυκλωθούν. Μάζευε Μάζευε τις αλουμινένιες κονσέρβες που βρίσκεις πεταμένες εδώ κι εκεί. Παίρνε τις μαζί σου στο σπίτι και ανακύκλωνε τις.

8 Πρέπει να ανακυκλώνουμε το αλούμινιο για δικό μας όφελος και κυρίως του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

9  http://www.qualitynet.gr/displayITM1.asp?IT MID=60149&LANG=GR http://www.qualitynet.gr/displayITM1.asp?IT MID=60149&LANG=GR  http://4lyk-pyrgou.ilei.sch.gr/11a.htm http://4lyk-pyrgou.ilei.sch.gr/11a.htm


Κατέβασμα ppt "Πριν πριν πριν, το αλουμίνιο βρισκόταν στη Γη! ένα μέταλλο που είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας αν εξακολουθήσουμε να το σπαταλάμε έτσι, δεν θα υπάρχει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google