Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανακύκλωση Νικόλας, Ζήνωνας, Αλέξης, Λίζα Ε’2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανακύκλωση Νικόλας, Ζήνωνας, Αλέξης, Λίζα Ε’2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανακύκλωση Νικόλας, Ζήνωνας, Αλέξης, Λίζα Ε’2

2 Ανακύκλωση Η ανακύκλωση είναι ένα χρήσιμο πράγμα. Επειδή όταν πετάς ένα πράγμα, πηγαίνει σε ειδικά εργοστάσια και επαναχρησιμοποιείται. Έτσι κάνουμε οικονομία. Ακόμα δεν πετάμε στο περιβάλλον τα απόβλητα μας.

3 Πώς ανακυκλώνουμε το χαρτί
Όταν πετάξουμε το χαρτί μας συλλέγεται από τις τοπικές αρχές. Συγκεντρώνεται στο εργοστάσιο ανακύκλωσης οπού εκεί αρχίζει η διαδικασία. Ακολουθεί το πλύσιμο και η αφαίρεση της μελάνης καθώς και το κόψιμο σε κομμάτια. Μπαίνει σε ειδικά κουτιά όπου γίνεται ο χαρτοπολτός. Με τα πολλά υλικά που θα προστεθούν διάφοροι τύποι θα δημιουργηθούν. Μετά απλώνεται σε ένα οδόστρωμα που γίνονται λεπτά φύλλα. Το χαρτί πηγαίνει για στέγνωμα κα το χαρτί είναι έτοιμο. Το χαρτί μπαίνει στον καφέ κάδο.

4 Πώς ανακυκλώνουμε το πλαστικό
Πώς ανακυκλώνουμε το πλαστικό Όταν ρίχνουμε το πλαστικό μας στο κάδο από εκεί κάποιοι ειδικοί το συλλέγουν. Πρώτα πρώτα γίνεται η συλλογή πάρα πολλών πλαστικών. Ακολουθεί το άλεσμα και το πλύσιμο .Έπειτα οι ειδικοί το βάζουν να στεγνώσει . Μετά γίνεται η κοκκοποίηση των πλαστικών . το πλαστικό μπαίνει στη συσκευασία του και είναι έτοιμο για επαναχρησιμοποίηση.

5 Ποιοι κάδοι είναι για το κάθε χαρτί
Ποιοι κάδοι είναι για το κάθε χαρτί Πλαστικό: Το πλαστικό το βάζουμε στον στον κίτρινο κάδο. Χαρτί: Το χαρτί το βάζουμε στον καφέ κάδο. Γυαλί: Το γυαλί το πετάμε στον γαλάζιο κάδο. Αλουμίνιο: Το αλουμίνιο το ρίχνουμε στον μπλε κάδο. Ρούχα: Τα ρούχα τα ρίχνουμε στον μοβ κάδο. Τα υπόλοιπα σκουπίδια: Τα ρίχνουμε στον πράσινο κάδο.

6 h ttp://www .youtube.com/watch?v=gQpzVyTNZj4.
Μερικά VIDEO h ttp://www youtube.com/watch?v=gQpzVyTNZj4.

7 Τώρα τώρα ανακύκλωσε! Περιβάλλον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8


Κατέβασμα ppt "Ανακύκλωση Νικόλας, Ζήνωνας, Αλέξης, Λίζα Ε’2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google