Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  Τι είναι η ανακύκλωση;  Η φύση δεν παράγει απορρίμματα. Στα φυσικά οικοσυστήματα αυτό που θεωρείται απόβλητο από ένα οργανισμό, αποτελεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  Τι είναι η ανακύκλωση;  Η φύση δεν παράγει απορρίμματα. Στα φυσικά οικοσυστήματα αυτό που θεωρείται απόβλητο από ένα οργανισμό, αποτελεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  Τι είναι η ανακύκλωση;  Η φύση δεν παράγει απορρίμματα. Στα φυσικά οικοσυστήματα αυτό που θεωρείται απόβλητο από ένα οργανισμό, αποτελεί χρήσιμη πρώτη ύλη για κάποιον άλλο και έτσι, τίποτα δεν χάνεται και συνεχίζεται αρμονικά ο αέναος κύκλος της ζωής.  Αν η φύση δεν έκανε ανακύκλωση και παρήγαγε σκουπίδια όπως παράγει ο άνθρωπος, δε θα υπήρχε σήμερα ζωή στον πλανήτη. Εάν καταλάβουμε ότι τα σκουπίδια δεν είναι άχρηστα υλικά, αλλά χρήσιμες πρώτες ύλες για τις κατάλληλες βιομηχανίες, τότε θα συνειδητοποιήσουμε πόσο λάθος είναι η κατάληξη αυτών των υλικών στις χωματερές, µε τεράστιο περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό κόστος.

2 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ  Υλικά όπως είναι το χαρτί, το αλουμίνιο, το πλαστικό και το γυαλί δεν θα πρέπει να τα πετάμε στα σκουπίδια αλλά στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης

3 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ  Χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη στη χαρτοποίηση 1 τόνο χαρτί ανακύκλωσης «σώζονται»: 17 δέντρα, 26,5 m3 νερού, 1.438 κιλά πετρελαίου, 4.100 kwh ηλεκτρικής ενέργειας.

4 ΑΝΑΛΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ  Με την ανακύκλωση του αλουμινίου έχουμε μεγάλο οικονομικό όφελος, αφού εξοικονομείται το 95% της ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή του από πρώτες ύλες. Ταυτόχρονα, η ανακύκλωση ενός τόνου αλουμινίου οδηγεί στην εξοικονόμηση :  4 τόνων βωξίτη  500 κιλών σόδας  100 κιλών ασβεστόλιθου  700 κιλών πετρελαίου  25 κιλών κρυολίτη  35 κιλών φθοριούχου αλουμινίου

5 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ  Για την κατασκευή ενός αλουμινένιου κουτιού καταναλώνεται τόση ηλεκτρική ενέργεια όση για να:  - ακούσουμε ραδιόφωνο για 4 ώρες.  - δούμε τηλεόραση για 3 ώρες.

6 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ  - ανάψουμε μία λάμπα 60W για 5 ώρες.  - λειτουργήσει ένα ψυγείο για 3 ώρες.

7 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ  Ο λόγος που τα καθιστά εχθρικά προς το περιβάλλον είναι ότι αποικοδομούνται, δηλ. αποσυντίθενται, με πολύ αργό ρυθμό: ένα πλαστικό μπουκάλι αποσυντίθεται σε 450 χρόνια  Το πλαστικό έχει θερμογόνο δύναμη αντίστοιχη με αυτή του φυσικού αερίου. Υπολογίζεται ότι το 7% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου προορίζεται για την παραγωγή πλαστικού

8 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ  Έχει υπολογιστεί ότι 5 πλαστικά μπουκάλια είναι αρκετά για την επένδυση ενός μπουφάν και 26 για να φτιαχτεί ένα κοστούμι από πολυεστέρα.

9 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΥΑΛΙΟΥ  Το γυαλί το χρησιμοποιούμε συχνά στη ζωή μας σε διάφορες μορφές. Όταν βρεθεί όμως στη φύση δεν αποσυντίθεται γι' αυτό πρέπει να το ανακυκλώνουμε.


Κατέβασμα ppt "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  Τι είναι η ανακύκλωση;  Η φύση δεν παράγει απορρίμματα. Στα φυσικά οικοσυστήματα αυτό που θεωρείται απόβλητο από ένα οργανισμό, αποτελεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google