Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Περιγράφει τη διαχρονική εξέλιξη και τις τάσεις των μεθόδων παράθεσης. Αναφέρει τους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη μια επιχείρηση για να επιλέξει μια από τις μεθόδους παράθεσης. Περιγράφει τη μέθοδο παράθεσης με έτοιμα πιάτα. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της παράθεσης με έτοιμα πιάτα.

2 1.Οι τρόποι εξυπηρέτησης αλλάζουν σύμφωνα με τις τάσεις και εξελίξεις κάθε εποχής
Μόδα Τρόπος ζωής Τεχνολογία Επιστημονικές γνώσεις

3 Οι εξελίξεις των τελευταίων Χρόνων:
1.Οι τρόποι εξυπηρέτησης αλλάζουν σύμφωνα με τις τάσεις και εξελίξεις κάθε εποχής Οι εξελίξεις των τελευταίων Χρόνων: Γνώσεις υγιεινής διατροφής Γνώσεις διαιτητικής Εστιατόρια με κουζίνες ξένων εθνικοτήτων (ιταλικά, κινέζικα, ελληνικά κ.ά). Εστιατόρια υγιεινής διατροφής (χορτοφαγίας) Εστιατόρια ταχείας εξυπηρέτησης (Fast Food) Μείωση του προσωπικού Cuisine minceur (Μείωση λίπους-Υγιεινή διατροφή) Cuisine Nouvelle (Διακόσμηση στο πιάτο και υγιεινό φαγητό)

4 2.ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ
Τύπος της επιχείρησης (εστιατορίου) Τυπολογία της πελατείας Διαθέσιμος χρόνος για το γεύμα Τύπος του μενού (εδεσματολόγιο) Κόστος και τιμή πώλησης του φαγητού Τοποθεσία της επιχείρησης (εστιατορίου)

5 3.ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΠΙΑΤΑ
Η τοποθέτηση του φαγητού στα πιάτα γίνεται από την κουζίνα. Οι σερβιτόροι μεταφέρουν τα πιάτα κρατώντας δύο πιάτα στο αριστερό χέρι και ένα στο δεξί. Η τοποθέτηση του πιάτου γίνεται με το δεξί χέρι από τη δεξιά πλευρά του πελάτη. Η κύρια Παρασκευή (κρέας ή ψάρι) να είναι προς το κάτω μέρος και στη νότια πλευρά του πιάτου.

6 4.ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΠΙΑΤΑ
4.ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΠΙΑΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Πιο ευπαρουσίαστο φαγητό. Γρήγορη εξυπηρέτηση όταν ακόμη το φαγητό είναι ζεστό. Έλεγχος μερίδας. Λιγότερο προσωπικό. Τραπεζοκόμοι περιορισμένης εκπαίδευσης ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Μπορεί να έχουμε χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.

7 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ποιες είναι οι εξελίξεις και οι τάσεις των τελευταίων χρόνων και πώς επηρέασαν τις μεθόδους παράθεσης; Ποιους παράγοντες πρέπει να λαμβάνει υπόψη μια επιχείρηση για να επιλέξει μια από τις μεθόδους παράθεσης; Περιγράψτε την μέθοδο παράθεσης με έτοιμα πιάτα. Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα της παράθεσης με έτοιμα πιάτα;


Κατέβασμα ppt "ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google