Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1. Περιγράφει τη διαχρονική εξέλιξη και τις τάσεις των μεθόδων παράθεσης. 2. Αναφέρει τους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη μια επιχείρηση για να επιλέξει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1. Περιγράφει τη διαχρονική εξέλιξη και τις τάσεις των μεθόδων παράθεσης. 2. Αναφέρει τους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη μια επιχείρηση για να επιλέξει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1. Περιγράφει τη διαχρονική εξέλιξη και τις τάσεις των μεθόδων παράθεσης. 2. Αναφέρει τους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη μια επιχείρηση για να επιλέξει μια από τις μεθόδους παράθεσης. 3. Περιγράφει τη μέθοδο παράθεσης με έτοιμα πιάτα. 4. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της παράθεσης με έτοιμα πιάτα. ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: ΜΕΡΟΣ Α΄

2  Μόδα  Τρόπος ζωής  Τεχνολογία  Επιστημονικές γνώσεις 1.Οι τρόποι εξυπηρέτησης αλλάζουν σύμφωνα με τις τάσεις και εξελίξεις κάθε εποχής

3  Γνώσεις υγιεινής διατροφής  Γνώσεις διαιτητικής  Εστιατόρια με κουζίνες ξένων εθνικοτήτων (ιταλικά, κινέζικα, ελληνικά κ.ά).  Εστιατόρια υγιεινής διατροφής (χορτοφαγίας)  Εστιατόρια ταχείας εξυπηρέτησης (Fast Food)  Μείωση του προσωπικού  Cuisine minceur (Μείωση λίπους-Υγιεινή διατροφή)  Cuisine Nouvelle (Διακόσμηση στο πιάτο και υγιεινό φαγητό) 1.Οι τρόποι εξυπηρέτησης αλλάζουν σύμφωνα με τις τάσεις και εξελίξεις κάθε εποχής Οι εξελίξεις των τελευταίων Χρόνων:

4  Τύπος της επιχείρησης (εστιατορίου)  Τυπολογία της πελατείας  Διαθέσιμος χρόνος για το γεύμα  Τύπος του μενού (εδεσματολόγιο)  Κόστος και τιμή πώλησης του φαγητού  Τοποθεσία της επιχείρησης (εστιατορίου) 2.ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

5  Η τοποθέτηση του φαγητού στα πιάτα γίνεται από την κουζίνα. πιάτα γίνεται από την κουζίνα.  Οι σερβιτόροι μεταφέρουν τα πιάτα κρατώντας δύο πιάτα στο αριστερό κρατώντας δύο πιάτα στο αριστερό χέρι και ένα στο δεξί. χέρι και ένα στο δεξί.  Η τοποθέτηση του πιάτου γίνεται με το δεξί χέρι από τη δεξιά πλευρά του το δεξί χέρι από τη δεξιά πλευρά του πελάτη. πελάτη.  Η κύρια Παρασκευή (κρέας ή ψάρι) να είναι προς το κάτω μέρος και να είναι προς το κάτω μέρος και στη νότια πλευρά του πιάτου. στη νότια πλευρά του πιάτου. 3.ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΠΙΑΤΑ

6 4.ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΠΙΑΤΑ  Πιο ευπαρουσίαστο φαγητό.  Γρήγορη εξυπηρέτηση όταν ακόμη το φαγητό είναι ζεστό.  Έλεγχος μερίδας.  Λιγότερο προσωπικό.  Τραπεζοκόμοι περιορισμένης εκπαίδευσης ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:  Μπορεί να έχουμε χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.

7 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ 1.Ποιες είναι οι εξελίξεις και οι τάσεις των τελευταίων χρόνων και πώς επηρέασαν τις μεθόδους παράθεσης; 2.Ποιους παράγοντες πρέπει να λαμβάνει υπόψη μια επιχείρηση για να επιλέξει μια από τις μεθόδους παράθεσης; 3.Περιγράψτε την μέθοδο παράθεσης με έτοιμα πιάτα. 4.Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα της παράθεσης με έτοιμα πιάτα;


Κατέβασμα ppt "1. Περιγράφει τη διαχρονική εξέλιξη και τις τάσεις των μεθόδων παράθεσης. 2. Αναφέρει τους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη μια επιχείρηση για να επιλέξει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google