Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού 3

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού 3"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού 3
06:55 ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού 3 Ευριπίδης Σάββα

2 06:55 Στόχοι του μαθήματος Διακρίνει το ρόλο που διαδραματίζει ο τύπος της επιχείρησης. Διακρίνει το ρόλο που διαδραματίζει η εποχή του χρόνου στη σύνθεση του μενού. Επεξηγεί το ρόλο που διαδραματίζει η διαθεσιμότητα των προϊόντων. Ευριπίδης Σάββα

3 Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Ο τύπος της επιχείρηση καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη σύνθεση του εδεσματολογίου. Τα εστιατόρια τύπου Mc Donald’s προσφέρουν διαφορετικό μενού από το μενού που θα μπορούσε να προσφέρει ένα παραλιακό εστιατόριο.

4

5 Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Τα οικογενειακά εστιατόρια έχουν διαφορετικό μενού από το εστιατόριο που προορίζεται για νεαρά ζευγάρια και επαγγελματίες. Παραλιακά εστιατόρια VS εστιατόρια της πόλης.

6 ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Καιρικές συνθήκες:
Tο μενού πρέπει να γίνεται με βάση τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα την κάθε εποχή του χρόνου καθώς και με τις καιρικές συνθήκες.

7 ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ειδικά φαγητά : οι γιορτές πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Πάσχα, Χριστούγεννα, Αγία Εβδομάδα.

8 ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Προμήθειες προϊόντων: η σωστή επιλογή και η εξαίρετη ποιότητα των υλικών με τα οποία θα παρασκευαστεί το μενού είναι απαραίτητα. Οι προμήθειες που διατίθενται στη αγορά σε κάθε εποχή πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά. Το κάθε προϊόν είναι σωστά να καταναλώνεται στην εποχή του για να απολαμβάνεται καλύτερα από τους πελάτες.

9 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Προϊόντα του τόπου. Εποχικότητα. F.I.F.O. για οικονομία. Χρησιμοποιούμε περισσεύματα τροφίμων σωστά. Τα προϊόντα πρέπει να μπορούμε να τα προμηθευόμαστε εύκολα.

10 06:55 Αξιολόγηηση Ποιο ρόλο διαδραματίζει ο τύπος της επιχείρησης στη σύνθεση του μενού; Ποιο ρόλο διαδραματίζει ι η εποχή του χρόνου στη σύνθεση του μενού; Επεξηγείστε το ρόλο που διαδραματίζει η διαθεσιμότητα των προϊόντων στη σύνθεση του μενού. Ευριπίδης Σάββα


Κατέβασμα ppt "Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού 3"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google