Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αφροδισιακές τροφές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αφροδισιακές τροφές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αφροδισιακές τροφές

2 Θαλασσινά –Οστρακοειδή -Μαλάκια
Είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο ,απαραίτητα για παραγωγή ορμονών (οιστρογόνα , τετοστερόνη) καθώς περιέχουν και νιασίνη που συμβάλλει στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

3 Μπαχαρικά Είναι αφροδιασιακά κυρίως για άντρες και ο κρόκος μόνο ερεθίζει ερωτικά τις γυναίκες Κανέλα: Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος  Μοσχοκάρυδο: Στην ινδική αγιουρβεδική ιατρική θεωρείται αφροδισιακό. Ειδικότερα, θεωρείται ότι αυξάνει τον αισθησιασμό.

4 Ξηροί καρποί Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος καθώς πολλοί πιστεύουν ότι το άρωμα τους είναι ερεθιστικό για τις γυναίκες.

5 Σέλινο Περιέχει ανδρογόνα (ορμόνες ανδρικού σώματος) που ερεθίζουν το γυναικείο φύλο. Ειδικότερα, το σέλερι -το χοντρό κοτσάνι του σέλινου- περιέχει μία άοσμη ορμόνη που εκλύεται από την ανδρική αναπνοή και ξεσηκώνει τις γυναίκες. 

6 Φρούτα Μπανάνα Σύκα Ανανάς Μούρα Φράουλες Σταφύλια
Αυξάνουν την λίμπιντο

7 Μέλι Λόγω της γλυκιάς γεύσης το μέλι αυξάνει την ερωτική επιθυμία ενώ στην αρχαιότητα αποτελούσε το βασικό συστατικό σε παρασκευάσματα κατά της ανικανότητας. 

8 Καυτερά φαγητά Ορισμένα από τα οποία είναι: τσίλι , κάρι , μουστάρδα , τζίντζερ ‘Οταν καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος, εντείνουν την κυκλοφορία του αίματος. Ταυτόχρονα, με τη μυρωδιά που αναδύουν, κεντρίζουν την φαντασία και αυξάνουν την ερωτική επιθυμία.

9 Σοκολάτα, Βανίλια Τρούφα
Η σοκολάτα και η τρούφα περιέχουν καφεινη που αφυπνίζει το νευρικό σύστημα.H σοκολατα έχει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες. Κατά την κατανάλωσή της απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο οι ενδορφίνες οι οποίες έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση. Η μυρωδιά της βανίλιας προκαλεί ένα αίσθημα ευφορίας και επηρεάζει τη σεξουαλική διάθεση.

10 Αβοκάντο Περιέχει βιταμίνη Β6 που δημιουργεί διαβιβαστές που επηρεάζουν την ψυχολογία και αυξάνουν την ερωτική επιθυμία  Οι Αζτέκοι αποκαλούσαν το αβοκάντο δέντρο ahuacatl, δηλαδή δέντρο των… όρχεων.

11 Αλκοόλ Γενικά το αλκόολ και ιδιαίτερα η σαμπάνια και το κόκκινο κρασί μειώνει τις αναστολές και κάνει πιο διαχυτικό τον άνθρωπο. Προσοχή:Παντα σε μικρές ποσότητες.

12 Είναι αρκετές; Όχι.Μόνο μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες τροφίμων και η καθημερινή άσκηση που θα μας απαλλάσσει από το άγχος της καθημερινότητας είναι το μυστικό για την καλή σεξουαλική ζωή!!!

13 Από την ομάδα τα ζελεδάκια:
Γεωργία Γκρούση Μαριάντζελα Δόξα Ιωάννα Καλαμίδα Ελένη Κασίμου

14


Κατέβασμα ppt "Αφροδισιακές τροφές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google