Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

2 ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων σχετικά με το τυρί διαφέρουν πολύ από αυτές των υπολοίπων ευρωπαίων ακόμη και αυτών των νοτίων περιοχών που κλιματολογικά τουλάχιστον παρομοιάζουν πολύ με το κλίμα της χώρας μας. Για μας το τυρί δεν είναι συμπλήρωμα φαγητού, είναι φαγητό. Στην Ελλάδα το τυρί είναι ένα φαγώσιμο που αρέσει και καταναλώνεται σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας από το πρωί ως αργά τη νύκτα.  Μάλιστα υπάρχει και μια τυρολιχουδιά που πάνω της στήθηκε ολόκληρη βιομηχανία και εμπόριο λόγω της αγάπης του Έλληνα προς αυτήν, φυσικά ομιλούμε για την γνωστή τυρόπιτα.

3

4 Ακομη …. Το τυρί μπορούμε να το τρώμε ως πρώτο πιάτο,  ως δεύτερο, με την σαλάτα, ακόμα και με το φρούτο.  Συνδυασμοί υψηλού γαστρονομικού γούστου είναι το πεπόνι με τη φέτα ή η σουλτανίνα με την γραβιέρα. Δίνει ωραία γεύση στο φαγητό μας και πέπτεται εύκολα Αποτελεί βασικό συστατικό της ελληνικής παραγωγικής δύναμης Είναι μια εναλλακτική διατήρησης και συντήρησης του γάλακτος.

5 Τυρί ως πρώτο πιάτο (ορεκτικό)
 Τυρί ως δεύτερο πιάτο (κυρίως πιάτο) Τυρί ως τρίτο πιάτο (επιδόρπιο)

6

7 Συνδυασμοί τυριού με άλλα τρόφιμα όπως:
Συνδυασμοί τυριού με άλλα τρόφιμα όπως: Καλοκαιρινή Σαλάτα με Πεπόνι και Φέτα  ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ Πολλά από τα ελληνικά τυριά συνδυάζονται εκπληκτικά με φρέσκα φρούτα. Πέρα από τον κλασικό συνδυασμό φέτα με καρπούζι, δοκιμάστε ακόμα γραβιέρα με σταφύλι ή πεπόνι, ανθότυρο με ροδάκινο ή φράουλες, φέτα με σύκα.

8 Ροδάκινο με φέτα Φράουλα με φέτα

9 Καρπούζι με φέτα….

10 Σταφύλι με φέτα

11 Σύκο με φέτα

12 ΤΥΡΙ & ΚΡΑΣΙ: Ο συνδυασμός κρασιού και τυριού έχει και δύο πλεονεκτήματα: Το πρώτο, την ταχύτητα αλλά και την ευκολία της απόλαυσης.. Το δεύτερο, η εύκολη διατηρησιμότητα ΚΑΙ των δύο για τουλάχιστον 4-7 ημέρες.. . Έτσι μπορούμε να επαναλάβουμε έναν συνδυασμό που μας άρεσε.

13

14 Τυρί με τσάι

15 Τυρί με ψωμί και ντομάτα

16 Τυρί με μακαρόνια

17 Διατροφική αξία συνδυασμού φρούτων με τυρί:
Φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C αυξάνουν στην απορρόφηση του ασβεστίου. Τα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το τυρί αυξάνει την πρόσληψη του λυκοπενίου που υπάρχει στα φρούτα και πιο συγκεκριμένα είναι άφθονο στο καρπούζι! Το τυρί  περιέχει 10% έως 30% υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες.  

18 Συνταγές με τυρί… 1)παραδοσιακή τυρόπιτα
        Υλικά 1 πακέτο (500 γραμμ.)χωριάτικο φύλλο 500 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη 250 γραμμ. μυζήθρα ξερή τριμμένη 4 αυγά 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 1 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι             

19 τα βήματα της παρασκευής της τυρόπιτας

20 2)Χωριάτικη σαλάτα 4 ντομάτες 1 αγγούρι 1 κρεμμύδι 1 πράσινη πιπεριά
Ελιές Τυρί φέτα Ελαιόλαδο Αλάτι και ρίγανη

21 3)Σαγανάκι με φέτα Τυρί φέτα: 4 κομμάτια, πάχους 1,5 εκατοστό περίπου  Αλεύρι: 1/2 κούπα  Λευκό πιπέρι: 1/2 κουταλάκι (προαιρετικό)  Ελαιόλαδο: για το τηγάνισμα 

22 4) τυρόψωμο 150 γρ.φέτα 300γρ. αλεύρι σκληρό 220 ml. Νερό χλιαρό
300γρ. αλεύρι σκληρό 220 ml. Νερό χλιαρό 8γρ. Μαγιά νωπή 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Σουσάμι

23 Η χτυπητή που φτιάχνεται με καυτερή πιπεριά και φέτα είναι πολύ νόστιμο ορεκτικό και μπορεί να συνοδεύσει ένα ουζάκι τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

24 Η φέτα αποτελεί ιδιαίτερη τροφή για τους Έλληνες και είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής. Σερβίρεται σχεδόν σε όλα τα γεύματα και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές. Είναι απαραίτητο συμπλήρωμα στις καλοκαιρινές σαλάτες και συνδυάζεται με ντομάτες, αγγουράκια κρεμμύδι και ρίγανη.  Οι τυρόπιτες που φτιάχνονται με φύλλο ζύμης σε διάφορα σχήματα χρησιμοποιούν τη φέτα ως βάση τους.

25 Αλή φεριστέ καραβοκύρη βενετία καραβοκύρη γεωργία λουτφή εδά
Τελος Αλή φεριστέ καραβοκύρη βενετία καραβοκύρη γεωργία λουτφή εδά


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google