Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Www.schools.ac.cy/.../anakyklosi%20sti%20kypro.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Www.schools.ac.cy/.../anakyklosi%20sti%20kypro."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Μιχαήλ Δέσποινα Β΄5 2007-2008 Project Γ΄ τριμήνου...
Ανακύκλωση στην Κύπρο... Μιχαήλ Δέσποινα Β΄5 Project Γ΄ τριμήνου...

3 Περιεχόμενα... Τι είναι ανακύκλωση... Πως μπορούμε να βοηθήσουμε...
Γιατί να βοηθήσουμε; To ρεύμα PMD… Το Ρεύμα γυαλιού... Το Ρεύμα χαρτιού... Green Dot Cyprus «Μικροί Θησαυροί»

4 Τι είναι ανακύκλωση... Ανακύκλωση είναι μια κυκλική δραστηριότητα που έχει τη δύναμη να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας. Είναι διαδικασία ανάκτησης χρησιμοποιημένων υλικών και η προώθηση τους για την παραγωγή νέων προϊόντων. Συμμετέχοντας στην Ανακύκλωση δίνουμε δύναμη στον κύκλο της ζωής. Συνεισφέρουμε στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας, συμβάλλουμε στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον... ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΞΕΡΕΙΣ!

5 Τι είναι ανακύκλωση...(συνέχεια)
Η Ανακύκλωση συμβάλλει: Στην αποφόρτιση του περιβάλλοντος από μεγάλες ποσότητες οικιακών αποβλήτων. Στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας. Στην ενίσχυση της οικονομίας του τόπου μας αλλά και στην βελτίωση του τρόπου ζωής μας. Στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

6 Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε...
Συμμετέχοντας ενεργά στην ανακύκλωση! Συμμετέχω διαχωρίζοντας σωστά τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες. Συμμετέχω μαζεύοντας από το σπίτι, το σχολικό χώρο τη δουλειά (κτλ) όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά. Δεν τα πετούμε μαζί με τα άλλα σκουπίδια. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ.

7 Γιατί να βοηθήσουμε; Γιατί με ένα τόνο ανακυκλωμένου γυαλιού εξοικονομούμε ενέργεια αντίστοιχη με 135 λίτρα πετρελαίου. Γιατί με ένα τόνο ανακυκλωμένου χαρτιού σώζουμε τη ζωή 17 δέντρων. Γιατί για να φτιαχτεί ένα αλουμινένιο κουτί χρειάζεται τόση ενέργεια όση για να ακούσουμε ραδιόφωνο για 4 ώρες ή να δούμε τηλεόραση για 3 ώρες.

8 Ρεύμα PMD… Περιλαμβάνει πλαστικά μπουκάλια και δοχεία, μεταλλικές συσκευασίες και χαρτόκουτα ποτών. Συλλέγεται 1 φορά την εβδομάδα. Οι συσκευασίες πρέπει να αδειάζονται και να ξεπλένονται πριν τοποθετηθούν στο σακούλι. Μετά τη συλλογή τα σακούλια μεταφέρονται σε ειδική μονάδα όπου διαχωρίζονται και ανακυκλώνονται ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους.

9 Ρεύμα Γυαλιού... Περιλαμβάνει γυάλινα μπουκάλια, βαζάκια και άλλες γυάλινες συσκευασίες. Δεν συλλέγεται από το σπίτι αλλά από ειδικούς πράσινους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού. Πρέπει να αδειάζονται και να πλένονται. Στο εργοστάσιο ανακύκλωσης καθαρίζεται αλέθεται και μετά ανακυκλώνεται.

10 Ρεύμα Χαρτιού... Ξηρά Χαρτόκουτα και χαρτοκιβώτια, εφημερίδες, περιοδικά, διαφημιστικά, χαρτιά γραφείου. Τοποθετούνται σε χάρτινο κιβώτιο ή πλαστικό κιβώτιο και επιστρέφεται για επαναχρησιμοποίηση. Συλλέγεται κάθε 15 μέρες. Στο εργοστάσιο το διαχωρίζουν σε κατηγορίες και μετά ανακυκλώνεται.

11 Green Dot Cyprus Η Green Dot Cyprus) Public Co Ltd, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με ηγετικές εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις του τόπου με στόχο να οργανώσει το πρώτο συλλογικό σύστημα διαχείρισης συσκευασιών και αποβλήτων συσκευασιών στην Κύπρο. Το συλλογικό σύστημα διαχείρισης αποβλήτων συσκευασίας που οργάνωσαν έχει αδειοδοτηθεί από την 1η Αυγούστου και σήμερα συνεργάζονται με πέραν των τετρακοσίων εταιριών...

12 Green Dot Cyprus (συνέχεια)
Η Green Dot έχει αναπτύξει έργα για τη συλλογή συσκευασιών σε έξι δήμους και τρεις κοινότητες. Τον Δήμο Στροβόλου στη Λευκωσία, τους Δήμους Λεμεσού, Γερμασόγειας, Αγίου Αθανασίου, Κάτω Πολεμιδιών, Μέσα Γειτονιάς, και τις κοινότητες Ύψωνα, Μουταγιάκας και Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό. Μέχρι τα μέσα του 2008, η Green Dot θα επεκτείνει τα έργα της και στους υπόλοιπους Δήμους της μείζονος Λευκωσίας.

13 «Μικροί Θησαυροί» Μια θεατρική παράσταση βασισμένη στην Ανακύκλωση.
Μια φορά και έναν καιρό μετά από ένα μακρινό ταξίδι, οι χελώνες έφτασαν στην αγαπημένη τους παραλία για να γεννήσουν τα αυγά τους. Εκεί όμως αντίκρισαν σωρούς από σκουπίδια. Σκουπίδια που κουβέντιαζαν μεταξύ τους και ήλπιζαν ότι μια μέρα οι άνθρωποι θα τους αντιμετώπιζαν σαν μικρούς θησαυρούς και θα τους έδιναν την ευκαιρία να κάνουν τον κύκλο της ζωής τους ξανά και ξανά. Απογοητευμένες λοιπόν οι χελώνες έκαναν μια ευχή στο πιο μεγάλο αστέρι του ουρανού. Κι έγινε η ευχή τους μια μπάλα...μια πράσινη χνουδωτή μπαλίτσα που ήρθε να αλλάξει για πάντα την κατάσταση στη Γη.

14 Ενημερωτικά φυλλάδια της Green Dot...
Βιβλιογραφία... Ενημερωτικά φυλλάδια της Green Dot...


Κατέβασμα ppt "Www.schools.ac.cy/.../anakyklosi%20sti%20kypro."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google