Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ακολουθούμε απλές συμβουλές

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ακολουθούμε απλές συμβουλές"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ακολουθούμε απλές συμβουλές
και σώζουμε τη Γη!

3 Αγαπάμε και φροντίζουμε
τον πλανήτη μας

4 Πετάμε τα σκουπίδια μας μόνο σε κάδους απορριμάτων
Δεν πετάμε ποτέ τα σκουπίδια μας στον δρόμο ή στη φύση ακόμη κι αν ανακυκλώνονται. Αναζητούμε πάντα τον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων για να τα πετάξουμε.

5 Σώζουμε το νερό Κλείνουμε τη βρύση όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας και όταν σαπουνίζουμε τα πιάτα μας. Την ανοίγουμε μόνο όταν θέλουμε να τα ξεπλύνουμε. Κάνουμε ντους αντί να γεμίζουμε τη μπανιέρα και κλείνουμε το νερό όταν σαπουνιζόμαστε. Ποτίζουμε τον κήπο μας όταν πέσει ο ήλιος για να μην εξατμίζεται το νερό και έτσι κάνουμε οικονομία μέχρι και 60%.

6 Υλικά που ανακυκλώνονται εύκολα και γρήγορα:
Ανακυκλώνουμε Ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια μας, μειώνουμε τις πρώτες ύλες που θα χρειαστεί να πάρουμε από το περιβάλλον για τη δημιουργία νέων αντικειμένων. Υλικά που ανακυκλώνονται εύκολα και γρήγορα: Χαρτί Γυαλί Αλουμίνιο Ξεχωρίστε τα σκουπίδια σας και αναζητήστε τους κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται κοντά στο σπίτι σας.

7 Εξοικονομούμε ενέργεια
Ανάβουμε τα φώτα μόνο στο δωμάτιο που βρισκόμαστε. Βγάζουμε από την πρίζα τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούμε. Χρησιμοποιούμε λάμπες φθορίου. Διατηρούμε σε σταθερή θέση και σε χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία σε καλοριφέρ και κλιματιστικά.

8 Προσέχουμε όταν αγοράζουμε προϊόντα
Προτιμούμε να αγοράζουμε προϊόντα: Σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες Με περιεχόμενο φιλικό προς το περιβάλλον

9 Μειώνουμε τον όγκο των σκουπιδιών μας
Τα σκουπίδια που δεν ανακυκλώνονται τα συγκεντρώνουμε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα και τα τσακίζουμε με σκοπό να μειώσουμε τον όγκο τους. Έτσι, έχουμε μικρότερο όγκο σκουπιδιών και μπορούμε να επεξεργαστούμε πιο εύκολα.

10 Χρησιμοποιούμε υφασμάτινες τσάντες
Προτιμούμε υφασμάτινες ή ψάθινες τσάντες αντί για τις πλαστικές τσάντες για τα ψώνια μας. Έτσι, εξοικονομούμε σημαντικές ποσότητες πλαστικού, άρα και πετρελαίου, καθώς η πρώτη ύλη δημιουργίας μιας πλαστικής σακούλας είναι το πετρέλαιο.

11 επαναφορτιζόμενες μπαταρίες
Χρησιμοποιούμε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Οι απλές μπαταρίες όταν αδειάσουν καταλήγουν στα σκουπίδια και τα τοξικά που περιέχουν μολύνουν το έδαφος. Αντίθετα οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ξαναγεμίζουνε με ενέργεια για να ξαναχρησιμοποιηθούν στις συσκευασίες μας κάνοντας οικονομία και στην τσέπη μας!

12 Χρησιμοποιούμε μέσα μαζικής συγκοινωνίας
Αποφεύγουμε όπου είναι δυνατόν τη χρήση του αυτοκινήτου. Περπατάμε, κάνουμε ποδήλατο, χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε σημαντικά τα καυσαέρια στην ατμόσφαιρα.

13 Βάζουμε το πράσινο στη ζωή μας
Γεμίζουμε το μπαλκόνι μας ή την ταράτσα μας με φυτά και γλάστρες. Έτσι, βοηθάμε τη φύση να παράγει περισσότερο οξυγόνο ενώ ομορφαίνουμε το σπίτι μας και τη γειτονιά μας.

14 Αγαπάμε τον πλανήτη μας και το δείχνουμε!


Κατέβασμα ppt "Ακολουθούμε απλές συμβουλές"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google