Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΠΠΑΣΙΑ Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Επίσης έγινε επίσημα ολυμπιακό άθλημα το 1900. Η ΙΠΠΑΣΙΑ βοηθάει τους ανθρώπους με αναπηρικά προβλήματα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΠΠΑΣΙΑ Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Επίσης έγινε επίσημα ολυμπιακό άθλημα το 1900. Η ΙΠΠΑΣΙΑ βοηθάει τους ανθρώπους με αναπηρικά προβλήματα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΠΠΑΣΙΑ Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Επίσης έγινε επίσημα ολυμπιακό άθλημα το 1900. Η ΙΠΠΑΣΙΑ βοηθάει τους ανθρώπους με αναπηρικά προβλήματα να νιώθουν ελεύθεροι η ακόμα και να κινηθούν με την δικιά τους φαντασίας.

2 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΠΠΕΑ ή ΑΜΑΖΟΝΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΠΠΕΑ ή ΑΜΑΖΟΝΑΣ προστατευτικό καπέλο προστατευτικό καπέλο μπότες μπότες παντελόνι παντελόνι

3 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΛΟΓΟΥ Η ΣΕΛΑ Η ΣΕΛΑ Ηνία είναι σχεδιασμένα για να κρατεί τη στομίδα του αλόγου Ηνία είναι σχεδιασμένα για να κρατεί τη στομίδα του αλόγου Στομίδες είναι ο κρίκος της επαφής ιππέα και ίππου. Στομίδες είναι ο κρίκος της επαφής ιππέα και ίππου.

4 ΟΛΥΜΠΙ... Από εκεί πρωτάρχισαν οι αρχαίοι ολυμπιακή αγώνες. δείτε λοιπόν το όμορφο χωριό της ΟΛΥΜΠΙΑΣ... και τα πολιτιστικά αξιοθέατα. Από εκεί πρωτάρχισαν οι αρχαίοι ολυμπιακή αγώνες. δείτε λοιπόν το όμορφο χωριό της ΟΛΥΜΠΙΑΣ... και τα πολιτιστικά αξιοθέατα.

5 ΙΣΤΟΡΙΑ Η ιδέα της ιππασίας ως θεραπεία αναπτύσσεται στην αρχαία Ελλάδα και στην Αίγυπτο. Η ιδέα της ιππασίας ως θεραπεία αναπτύσσεται στην αρχαία Ελλάδα και στην Αίγυπτο. Θεωρίες κάποιον παλαιών ανθρώπων … Θεωρίες κάποιον παλαιών ανθρώπων … Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ λέει ο τι έστειλε τα άλογα στους ανθρώπους για θεραπεία Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ λέει ο τι έστειλε τα άλογα στους ανθρώπους για θεραπεία Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ θεωρούσε,ωφέλιμη για τους μυς και για τους πνεύμονες. Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ θεωρούσε,ωφέλιμη για τους μυς και για τους πνεύμονες. Ο ΞΕΝΟΦΩΝ, θεράπευε τους λαβωμένους του στρατιώτες χρησιμοποιώντας το άλογο. Ο ΞΕΝΟΦΩΝ, θεράπευε τους λαβωμένους του στρατιώτες χρησιμοποιώντας το άλογο.

6 Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι η ιππασία ήταν θεραπεία. Πολλοί φυσικοθεραπευτές και ιατροί προσπαθούσαν να την εξελίσσουν. Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι η ιππασία ήταν θεραπεία. Πολλοί φυσικοθεραπευτές και ιατροί προσπαθούσαν να την εξελίσσουν. Όμως ο Γερμανός Heipertz (1977) κατηγοριοποίησε την θεραπευτική ιππασία. Όμως ο Γερμανός Heipertz (1977) κατηγοριοποίησε την θεραπευτική ιππασία.

7 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Ιππική δεξιοτεχνία Ιππική δεξιοτεχνία Ιππική δεξιοτεχνία με υπερπήδηση εμποδίων Ιππική δεξιοτεχνία με υπερπήδηση εμποδίων Εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων με οδηγίες από τον κριτή. Εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων με οδηγίες από τον κριτή. Δοκιμασία με τεχνητά και φυσικά εμόδια Δοκιμασία με τεχνητά και φυσικά εμόδια Διαγωνισμός – σκυταλοδρομία 2 ατομων. Διαγωνισμός – σκυταλοδρομία 2 ατομων.

8 ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν ιπποδρόμους προπόνησης. Έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν ιπποδρόμους προπόνησης. Πρόσβαση στον στίβο ιππικής δεξιοτεχνίας. Πρόσβαση στον στίβο ιππικής δεξιοτεχνίας. Στοιχεία των διαδρομών και βοηθητικό υλικό για την προπόνηση τους όπως Στοιχεία των διαδρομών και βοηθητικό υλικό για την προπόνηση τους όπως [ κώνους και βαλβίδες] [ κώνους και βαλβίδες] Κλικ ΕΔΏ για να δείτε βίντεο

9 ΕΙΚΟΝΕΣ

10 ΠΗΓΕΣ tthp://www.eethiie.gr/therapeutic- riding/history.html tthp://www.eethiie.gr/therapeutic- riding/history.html http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%80%CF%80%CE%B1 %CF%83%CE%AF%CE%B1 http://www.mensguide.com.cy/index.php/entertainm ent/hobby/item/2503-hobbistas http://lolanaenaallo.blogspot.gr/2013/02/blog-post_18.html https://www.google.gr/maps/@37.6427366,21.6337922,1185m/ data=!3m1!1e3?hl=el

11


Κατέβασμα ppt "ΙΠΠΑΣΙΑ Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Επίσης έγινε επίσημα ολυμπιακό άθλημα το 1900. Η ΙΠΠΑΣΙΑ βοηθάει τους ανθρώπους με αναπηρικά προβλήματα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google