Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελληνογαλλική σχολή ‘’Saint paul’’

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελληνογαλλική σχολή ‘’Saint paul’’"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελληνογαλλική σχολή ‘’Saint paul’’
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια κυρία Σταυρούλα Μαυρομματάκη ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2 Μαίρη Χατζή Τεχνολογικό επίτευγμα = ΨΥΓΕΙΟ

3 Ορισμός Το ψυγείο είναι μια συσκευή, που λειτουργεί ως μέσο αποθήκευσης με αντλία θερμότητας. Χρησιμοποιείται για αποθήκευση προϊόντων, κατά κύριο λόγο τροφίμων. Πολλά τρόφιμα διατηρούνται για περισσότερο χρονικό διάστημα σε ψυχρό και σκοτεινό περιβάλλον παρά έξω από αυτό.

4 Ιστορική εξέλιξη Πριν την εφεύρεση των ψυγείων ήταν γνωστό ότι τα τρόφιμα διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όταν βρίσκονται σε ψυχρό περιβάλλον. Προσπάθειες για την κατασκευή ενός ψυγείου έγιναν κατά τα τέλη του 19ου αιώνα.

5 Το ηλεκτρικό ψυγείο εφευρέθηκε το 1914 από τον Nathaniel B
Το ηλεκτρικό ψυγείο εφευρέθηκε το 1914 από τον Nathaniel B. Wales στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν προσπαθώντας να φτιάξει ένα απλό ηλεκτρικό ψυγείο για οικιακή χρήση. Τα πρώτα ψυγεία λειτουργούσαν με πάγο ενώ η ψυκτική τους ικανότητα διαρκούσε μέχρι να λιώσει ο πάγος, συνήθως μία μέρα. 

6 Μετά την κατασκευή της αντλίας θερμότητας, η οποία λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, εμφανίστηκαν στην αγορά τα ηλεκτρικά ψυγεία. 

7 Με τον καιρό τα ηλεκτρικά ψυγεία εξελίχθηκαν, έτσι στην αγορά κυκλοφορούν ψυγεία με κατάψυξη και κάποια άλλα έχουν και περιφερειακούς μηχανισμούς. Τα πρώτα ηλεκτρικά ψυγεία λειτουργούσαν με φρέον, το οποίο αποδείχθηκε ότι προκαλεί την τρύπα του όζοντος, οπότε απαγορεύθηκε η χρήση .

8 Τρόπος λειτουργίας Το ψυγείο αντλεί θερμότητα από το εσωτερικό του και την εναποθέτει στο εξωτερικό περιβάλλον , ως μία αντλία θερμότητας .

9 Η χαμηλή πίεση , μετατρέπει το υγρό σε αέριο
Η χαμηλή πίεση , μετατρέπει το υγρό σε αέριο . Επιπλέον μειώνει τη θερμοκρασία του αερίου , ώστε να γίνει πιο κρύο από τη θερμοκρασία των προϊόντων , που βρίσκονται μέσα στο ψυγείο .

10 Το αέριο κυκλοφορεί μέσα στο ψυγείο
 Το αέριο κυκλοφορεί μέσα στο ψυγείο. Επειδή είναι ψυχρότερο η θερμότητα ρέει αυθόρμητα στο αέριο, μειώνοντας τη θερμική ενέργεια των προϊόντων. Αργότερα το αέριο εξέρχεται από το ψυγείο υπό υψηλότερη πίεση, στην ίδια πίεση που βρισκόταν αρχικά, και διοχετεύεται στη σχάρα που βρίσκεται πίσω από το ψυγείο.

11 Το αέριο ξαναγίνεται υγρό
Το αέριο ξαναγίνεται υγρό. Η θερμότητα ρέει αυθόρμητα από το υγρό διαμέσου της σχάρας στο περιβάλλον, ώστε η θερμική ενέργεια του αερίου να μειωθεί όπως και η θερμοκρασία του. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε ένας κύκλος κυκλοφορίας του υγρού. 

12 Τα μέρη του ψυγείου Ορισμένα μέρη από τα οποία το ψυγείο αποτελείται είναι τα εξής: Κοιλότητα κινητού καταψύκτη. Αγωγός - Συμπυκνωτής. Στενή βαλβίδα στον Αγωγό. Μεταλλικό Πλέγμα διασποράς θερμότητας

13 Κάποια ακόμη είναι …. Τμήμα κατάψυξης. Μονωτικό Πλαίσιο

14 Το μελλοντικό ψυγείο Όχι, οι εικόνες αυτές δεν προέρχονται από κάποια φουτουριστική ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το σχέδιο του συγκεκριμένου ψυγείου ανήκει στο Ρώσο σχεδιαστή Yuriy Dmitriev, ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφίες από τα πλάνα του για το σχεδιασμό των ψυγείων του μέλλοντος.

15 Το ψυγείο αυτό δεν μοιάζει σε τίποτα με τα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αντί για ηλεκτρικό σύστημα ψύξης και ράφια, διαθέτει ένα ειδικό τζελ, το οποίο κρυώνει και διατηρεί τα τρόφιμα, ενώ παράλληλα αυτά «αιωρούνται» στο εσωτερικό του!

16 Βίντεο

17 Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας που με παρακολουθήσατε….
Ελπίζω να σας άρεσε η εργασία μου …. Πηγή =

18


Κατέβασμα ppt "Ελληνογαλλική σχολή ‘’Saint paul’’"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google