Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαλλιαρός Δημήτρης Μαλλιαρού Βένια Αλαμανιώτη Ελένη Μαμούρα Άννα Παρδαλός Αλέξανδρος Σκούρα Ιωάννα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαλλιαρός Δημήτρης Μαλλιαρού Βένια Αλαμανιώτη Ελένη Μαμούρα Άννα Παρδαλός Αλέξανδρος Σκούρα Ιωάννα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαλλιαρός Δημήτρης Μαλλιαρού Βένια Αλαμανιώτη Ελένη Μαμούρα Άννα Παρδαλός Αλέξανδρος Σκούρα Ιωάννα

2

3

4

5

6 Και στα δυο τείχη χρησιμοποιήθηκαν ως υλικά κατασκευής τεράστιες πέτρες

7 Και τα δυο τείχη έχουν προμαχώνες και πύλες

8 Προμαχώνας ΓορίτσαςΠρομαχώνες Τροίας

9 Τείχη Γορίτσας Τείχη Τροίας

10 Και τα δυο τείχη είναι κτισμένα βάση το ψευδο ϊ σόδομο σύστημα. Δηλαδή οι πλάκες δεν ήταν απόλυτα ίσες μεταξύ τους

11 Και τα δυο τείχη πρόσφεραν προστασία στις πόλεις τους. Επίσης είχαν αμυντικά ανοίγματα.

12

13 Τα τείχη βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές. Τα τείχη της Γορίτσας βρίσκονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Βόλο στο νομό Μαγνησίας,ενώ της Τροίας στο σημερινό λόφο του Χισαρλίκ στην Τουρκία.

14 Τα τείχη της Γορίτσας χτίστηκαν μεταξύ του 316 και 298 π.χ., ενώ τα τείχη της Τροίας το 1238πΧ.. Άρα τα τείχη της Γορίτσας είναι νεότερα.

15 Τα τείχη της Γορίτσας κατασκευάστηκαν από απλούς ανθρώπους, αντίθετα ο μύθος λέει ότι τα τείχη της Τροίας κτίστηκαν από Θεούς και συγκεκριμένα από τον Απόλλωνα και τον Ποσειδώνα.

16 Τα τείχη της Τροίας ήταν κτισμένα γύρω από την ακρόπολη, ενώ της Γορίτσας καλύπτουν περιμετρικά όλο το λόφο.

17 Η περίμετρος των τειχών της Γορίτσας φτάνει τα 3χλμ, ενώ της Τροίας τα 552 μ έ τρα.

18 Στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας σώζεται μέχρι σήμερα μεγάλο μέρος των τειχών (τα 6 από τα 10 μέτρα), ενώ στην Γορίτσα υπάρχουν μόνο κάποια απομεινάρια από το τείχος.

19 O αρχαιολογικός χώρος της Τροίας έχει αξιοποιηθεί τουριστικά και τα τείχη της πόλης είναι ξακουστά μέχρι σήμερα. Αντίθετα στην Γορίτσα ο χώρος παραμένει μέχρι σήμερα ένα ανοιχτό αρχαιολογικό μνημείο που δεν έχει αξιοποιηθεί και λίγοι γνωρίζουν την ιστορική του αξία.

20 ΓΟΡΙΤΣΑ http://odysseus.culture.gr/h/ 3/gh351.jsp?obj_id=2674 http://odysseus.culture.gr/h/ 3/gh351.jsp?obj_id=2674 http://dimosvolos.gr/iwlkos/? cat=42 http://dimosvolos.gr/iwlkos/? cat=42 http://anekshghtakaiapokryf a.blogspot.gr/2012/08/blog- post_2958.html http://anekshghtakaiapokryf a.blogspot.gr/2012/08/blog- post_2958.html http://www.fortifications.gr/i ndex.php/fortifications/thess alia/magnisia/163-lofos- goritsas http://www.fortifications.gr/i ndex.php/fortifications/thess alia/magnisia/163-lofos- goritsas http://greek_greek.enacad emic.com/2520/%CE%A4 %CF%81%CE%BF%CE %AF%CE%B1 http://greek_greek.enacad emic.com/2520/%CE%A4 %CF%81%CE%BF%CE %AF%CE%B1 http://el.wikipedia.org/wiki/ %CE%A4%CF%81%CE %BF%CE%AF%CE%B1 http://el.wikipedia.org/wiki/ %CE%A4%CF%81%CE %BF%CE%AF%CE%B1 http://ts.sch.gr/repo/online -packages/gym-omirika- epi-a-b/troia/main.html http://ts.sch.gr/repo/online -packages/gym-omirika- epi-a-b/troia/main.html ΤΡΟΙΑ


Κατέβασμα ppt "Μαλλιαρός Δημήτρης Μαλλιαρού Βένια Αλαμανιώτη Ελένη Μαμούρα Άννα Παρδαλός Αλέξανδρος Σκούρα Ιωάννα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google