Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα

2 Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων
Αγωνίσματα Γυναικών Συγχρονισμένη Κολύμβηση: Είναι άθλημα του υγρού στίβου και είναι αποκλειστικά για γυναίκες. Είναι ένα είδος επίδειξης μέσα στο νερό, στο οποίο οι αθλήτριες κρίνονται για την εκτέλεση ορισμένων κολυμβητικών κινήσεων

3 Αγωνίσματα Ανδρών και Γυναικών
Σκοποβολή, Κωπηλασία, Μοντέρνο Πένταθλο, Ποδόσφαιρο, Ξιφασκία, Χάντμπολ, Κολύμβηση, Ιστιοπλοΐα, Τοξοβολία, Μπάντμιντον, Μπάσκετ, Πυγμαχία, Καταδύσεις, Χόκεϊ, Τζούντο, Πινγκ Πονγκ, Ταεκβοντό, Τέννις, Βόλει, Υδατοσφαίριση, Άρση Βαρών, Στίβος, Τρίαθλο, Μπίτς Βόλει, Πάλη, Ιππασία, Ρυθμική Γυμναστική, Ενόργανη Γυμναστική, Ποδηλασία, Κανόε.

4 Αγωνίσματα Ολυμπιακών Αγώνων

5 Στίβος 100 μέτρα Ο δρόμος ταχύτητας 100 μέτρων ή «αγώνας της μιας ανάσας», όπως αποκαλείται, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα αγωνίσματα του στίβου των Ολυμπιάδων. Θεωρείται ο κατεξοχήν αγώνας ταχύτητας, από τον οποίο αναδεικνύεται ο ταχύτερος άνθρωπος στον πλανήτη κάθε τέσσερα χρόνια. Ο Usain Bolt είναι ο κάτοχος του ρεκόρ εφόσον μπόρεσε να τερματίσει σε χρόνο 9.63

6 Υδατοσφαίριση Είναι ομαδικό άθλημα, το οποίο διεξάγεται σε πισίνα, από δύο επταμελείς ομάδες - έξι παίκτες και έναν τερματοφύλακα. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι η επίτευξη τερμάτων με την ρίψη της μπάλας μέσα στο δίκτυ που φυλάσσεται από τον τερματοφύλακα, και νικήτρια είναι η ομάδα με τα περισσότερα τέρματα.

7 Άρση Βαρών Άρση Βαρών: Είναι αγωνιστικό ατομικό άθλημα. Στόχος του αθλητή είναι να σηκώσει ένα διαλτήρα (κοινώς μπάρα), μήκους περίπου 2 μέτρων, όπου στις άκρες του φέρει προσαρμοσμένα προσθαφαιρετά δισκοειδή βάρη. Ο Πύρρος Δήμας κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα τρία χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

8 Πυγμαχία Κοινώς μποξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα και μαχητικές πολεμικές τέχνες, που στηρίζεται στην ικανότητα των αντιπάλων (που είναι δύο πάντα) να αντικρούσουν μόνο με τις γροθιές τους ο ένας τον άλλο και να καταφέρουν, με εύστοχα και γερά κτυπήματα, να βγάλουν εκτός μάχης ο καθένας τον αντίπαλό του.

9 Χόκεϊ επί πάγου Το χόκεϊ επί πάγου, γνωστό απλώς ως χόκεϊ στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες , είναι ομαδικό άθλημα που παίζεται πάνω στον πάγο, ένα από τα πιο γρήγορα αθλήματα του κόσμου. Οι παίκτες κινούνται πάνω σε παγοπέδιλα στην επιφάνεια φυσικού ή τεχνητού πάγου. Παραδοσιακά δημοφιλές είναι το άθλημα σε βόρειες χώρες όπως στην Ρωσία.

10 Ιππασία Είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Ο ιππέας ή η αμαζόνα και το άλογο θεωρούνται μια ομάδα. Απαιτούνται χρόνια συστηματικής προσπάθειας προκειμένου να μπορούν να εκτελούν ασκήσεις δεξιοτεχνίας, ταχύτητας, αντοχής και υπερπήδησης εμποδίων.

11 Αντισφαίριση Η Αντισφαίριση, γνωστή με την ξενόγλωσση ονομασία τένις είναι ένα σύγχρονο αθλητικό παιχνίδι .Οι παίκτες χρησιμοποιούν ρακέτες για να χτυπήσουν μια κοίλη λαστιχένια σφαίρα που καλύπτεται με χνουδωτό ύφασμα πέρα από ένα δίχτυ στο γήπεδο του αντιπάλου. Κάθε σετ κερδίζεται με έξι τουλάχιστον νικηφόρα παιχνίδια. Χρειάζεται να υπάρχει διαφορά δυο παιχνιδιών για να κερδηθεί το σετ.

12 Βιβλιογραφία Wikipedia Sport.gr.msn.com/olympic-games/events/
erotisi /poia - einai- ta - athlimata -toy- stiboy- html.

13 Η ερευνητική ομάδα: Αιτζανίδου Ιφιγένεια Αναγνώστου Γιώργος Γκέλλου Ειρήνη Γκόλφος Γρηγόρης Καβράκη Ελένη Κοζάρη Χρίστίνα – Ελένη


Κατέβασμα ppt "Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google