Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ.
4ο ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ. Β’ Τετράμηνο «Κοινωνική Δικτύωση»

2 BattleNet Αμπαμπεΐ ΡουσλΑν ΑγγελΟπουλοΣ ΧρΗστοσ Αλιαΐ ΣαMπρΙνα ΓιαννοπΟΥλου ΚατερΙνα ΚμιΕτσικ ΛουκΑΣ Τμήμα Α1

3 Περιεχόμενο: Τι είναι ο Εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου(Cyber Bullying)
Μορφές Διαδικτυακής παρενόχλησης Μέσα που χρησιμοποιούνται Συνέπειες στα παιδιά Τρόποι Αντιμετώπισης Το αποτέλεσμα του εθισμού Πηγές

4 Ψυχολογική Βία Μέσω Internet

5 Ψυχολογική Βία Μέσω Ίντερνετ Τρόποι Αντιμετώπισης Πολιτική &Νόμοι
Φυσικό Περιβάλλον Εθισμός PC/Κινητά Τεχνολογία Χώρες που έχουν πρόσβαση Πολιτισμός Σε ποιους απευθύνονται Κοινωνία Ανασφάλεια Οικονομία Φόβος Άγχος

6 Τι είναι ο Εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου(Cyber Bullying);
Ο εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου ή cyber bullying (δημιουργήθηκε από τον Καναδό Bill Belsey ) είναι οποιαδήποτε πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που θεσπίζεται και πραγματοποιείται μέσω της χρήσης των ψηφιακών συσκευών επικοινωνίας, συγκεκριμένα του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων και η οποία επαναλαμβάνεται ανά τακτά ή άτακτα χρονικά διαστήματα.

7 Μορφές Διαδικτυακής παρενόχλησής
Πειράγματα με στόχο τη διασκέδαση Διάδοση άσχημων-προσβλητικών φημών online Αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων (υβριστικά-προσβλητικά) Παρενόχληση Κλοπή ταυτότητας Δυσφήμηση σε τρίτους άλλους πλέον του θύματος μέσω του ηλ. ταχυδρομείου, μηνυμάτων μέσω κινητού, φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο, ιστοσελίδες, blogs , chatrooms κ.ά.

8 Μέσα που χρησιμοποιούνται
Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για τον εκφοβισμό μέσω του Διαδικτύου είναι: - το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο ( Electronic Mail ), - τα Γραπτά Μηνύματα ( Text Messaging ), οι Ιστότοποι Κοινωνικής Δικτύωσης ( Social Networking Sites), - τα Μέρη Συζητήσεως στο Διαδίκτυο ( Chat Rooms ), - τα Blog , τα Web Sites , ακόμα και τα διαδικτυακά παιχνίδια ( Internet Gaming ). Όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του πανευρωπαϊκού δικτύου EU Kids Online για τη διετία , το 4% των παιδιών ηλικίας 9 έως 16 ετών έχει πέσει θύμα παρενόχλησης μέσω Ίντερνετ, ενώ το 17% δηλώνει ότι έχει παρενοχληθεί, είτε διαδικτυακά, είτε διαπροσωπικά.

9 Συνέπειες στα παιδιά Τα νέα άτομα νιώθουν μοναχικά, δυστυχή και φοβισμένα, να αισθάνονται ανασφαλή. Αισθάνονται μια διαρκή πίεση, έντονο άγχος και φόβο και βρίσκονται σε συναισθηματικό αδιέξοδο. Χάνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και μπορεί να μην θέλουν να ξαναπάνε στο σχολείο. Επιπλέον, σε ακραίες περιπτώσεις έχει οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες όπως η πρόθεση για αυτοκτονία.

10 Τρόποι Αντιμετώπισης Η επικοινωνία με το παιδί είναι το κλειδί .
Αποθηκεύουμε όλα τα αποδειχτικά στοιχεία . Αποκλεισμός «διαδικτυακών φίλων» . Αναφορά στην Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο ( οι οποίοι και θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .

11 Το αποτέλεσμα του εθισμού
Κατάθλιψη Απομόνωση Εσωστρέφεια Κοινωνική φοβία Διαταραχή ελέγχου των παρορμήσεων Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής

12 Πηγές

13 Τέλος


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google