Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ

2 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ 1 ΠΗΓΕΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ 2 Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΗΓΕΣ

3 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Ο Κόμης Ιωάννης Καποδίστριας γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 10 Φεβρουαρίου του 1776 και ήταν το έκτο παιδί του Αντωνίου και της Μαρίας Καποδίστριας. Καταγόταν από παλιά κερκυραϊκή οικογένεια. Ήταν Έλληνας διπλωμάτης και πολιτικός. Καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια με πολιτική παράδοση γι' αυτό και αναμείχθηκε με την πολιτική από το 1803, οπότε και διορίστηκε γραμματέας της επικράτειας* της Ιονίου Πολιτείας. *O φυσικός χώρος ενός κράτους.

4 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ 2 ... Με την κατάκτηση των Επτανήσων από τους Γάλλους έφυγε στη Ρωσία και έγινε μέλος στη ρωσική διπλωματική* υπηρεσία. Εκεί ανέλαβε σημαντικές θέσεις καταφέρνοντας να αναδειχθεί σε υπουργό εξωτερικών από το 1815 έως το 1822, οπότε και υποχρεώθηκε σε παραίτηση λόγω της επανάστασης του 1821. Στις 14 Απριλίου 1827 η Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας τον επέλεξε πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας θέση από την οποία ήρθε σε τριβή με τους τοπικούς αξιωματούχους με αποτέλεσμα την δολοφονία του στις 9 Οκτωβρίου 1831 στο Ναύπλιο από τον αδελφό και τον υιό του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη *Πρέσβεις, πρόξενοι.

5 H ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ... O Ιωάννης Καποδίστριας, έκανε τις πρώτες σπουδές του στην Κέρκυρα. Αργότερα πήγε στην Παδούα, όπου σπούδασε ιατρική και όταν αποφοίτησε επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου άσκησε για μικρό χρονικό διάστημα, το ιατρικό επάγγελμα, από τα τέλη όμως του 1798 αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην πολιτική. Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ πρωτοεμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή όταν τα Επτάνησα γνώριζαν μια νέα περίοδο της ιστορίας τους.

6 ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ... Καποδίστριας έφτασε στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση μιας χώρας που έβγαινε από πολύχρονο αγώνα ενώ οι κάτοικοι της και ιδιαίτερα οι πρόσφυγες ήταν εξαθλιωμένοι. Ο Κυβερνήτης επιχείρησε να οργανώσει το κράτος, βελτιώνοντας τη διοίκηση και την οικονομία του.

7 Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ...

8 Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 2 ...

9 500 ΔΡΑΧΜΕΣ

10 ΑΡΘΡΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

11 20 ΛΕΠΤΑ...

12 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

13 ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (1776-1831)

14 ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

15 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

16 ΠΗΓΕΣ GOOGLE EIKONEΣ Βιβλίο Ιστορίας ΣΤ Δημοτικού Έγχρωμη εγκυκλοπαίδεια «ΔΟΜΗ»

17 TΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google