Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πεδιάδα Θεσσαλίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πεδιάδα Θεσσαλίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πεδιάδα Θεσσαλίας

2 Έκταση- Φυσικά Σύνορα H συνολική της έκταση είναι χλμ2 και αντιπροσωπεύει περίπου το 11% της συνολικής έκτασης της ελληνικής επικράτειας. Συνορεύει βόρεια με τις περιφέρειες της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, νότια με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, δυτικά με την περιφέρεια Ηπείρου, ενώ Ανατολικά βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος.

3 Ποταμοί H πεδιάδα της Θεσσαλίας διασχίζεται από τον Πηνειό ποταμό, όπου είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με συνολικό μήκος 205 χιλιόμετρα. Ο Πηνειός δημιουργεί μαγευτικά τοπία και τελικά χύνεται στο Αιγαίο πέλαγος. Οι παραπόταμοί του είναι ο Εννιπεύς, ο Κλινοβίτικος, ο Πορταΐτικος, ο Πάμισος και ο Ληθαίος. Επίσης, ένα κομμάτι της δυτικής ορεινής Θεσσαλίας, διασχίζεται από τον ποταμό Αχελώο.

4 Εικόνες

5 Αρχαία Ιστορία Το όνομα της Θεσσαλίας συνδέεται με τους αρχαιότερους ελληνικούς μύθους. Μυθικός ήρωας της Θεσσαλίας αναφέρεται ο Θεσσαλός. Αυτός, κατά την παράδοση, ήταν γιος του Ηρακλή και της Χαλκιόπης. Άλλοι τον θεωρούν γιο του Ιάσονα και της Μήδειας, που σώθηκε και, επιστρέφοντας, έγινε βασιλιάς της Θεσσαλίας και της έδωσε το όνομά του. Η Θεσσαλία λεγόταν και Πελασγία, Αιολίς και Πανδώρα. Η χώρα φαίνεται πάντως ότι πήρε το όνομά της από τους Θεσσαλούς που την κατάκτησαν την εποχή του Τρωικού πολέμου.

6 Βιβλιογραφία- Αναφορές
e/article/?aid=304656http://agro.in.gr/location-search/?reg=4

7 Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας Γιουέντα-Χρυσούλα
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας Γιουέντα-Χρυσούλα


Κατέβασμα ppt "Πεδιάδα Θεσσαλίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google