Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

6η εργασία α:Ποταμοί που εκβάλλουν στην Μεσόγειο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "6η εργασία α:Ποταμοί που εκβάλλουν στην Μεσόγειο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 6η εργασία α:Ποταμοί που εκβάλλουν στην Μεσόγειο
ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΕΜΠΗΣ ΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΕΜΠΗ ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΤΡΑΓΑ ΑΝΤΩΝΙΑ

2 ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΤΑΜΟΙ ΠΟΥ ΕΚΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Στη Μεσόγειο εκβάλουν ο Νείλος, ο Έβρος, ο Δούναβης, ο Ροδανός, ο Πάδος και άλλοι ποταμοί. Χωρίζεται σε ανατολική και δυτική λεκάνη, που υποδιαιρούνται πάλι σε πελάγη, όπως το Αιγαίο, το Ιόνιο, το Κρητικό, το Τυρηνικό. Με την κλειστή θάλασσα του Εύξεινου συνδέεται με τον Ελλήσποντο και το Βόσπορο

3 Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ρύπανση του ποταμού οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καύση του λιγνίτη στη Μεγαλόπολη αλλά και στην τέφρα από την επεξεργασία. Σημειώνεται ότι στην Ηλεία, οι πηγές ρύπανσης του Αλφειού είναι τα ελαιουργεία και τα αστικά απόβλητα.

4 ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΥΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Τα τελευταία χρόνια το ποτάμι έχει πληγεί από την ρίψη σκουπιδιών και μπάζων στις όχθες του, τα υπολείμματα των λιπασμάτων και τέλος, την υπέρμετρη επέκταση καλλιεργούμενων εκτάσεων σε μερικά σημεία κατά μήκος της όχθης του. Με αποτέλεσμα να ρυπαίνουν την Μεσόγειο και να δηλητηριάζουνε πολλούς υδρόβιους οργανισμούς.

5 ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
Έντονη ρύπανση παρουσιάζει ο Πηνειός ποταμός στο μεγαλύτερο μήκος της θεσσαλικής πεδιάδας, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις. Τις μετρήσεις έκαναν ειδικά εργαστήρια με τη φροντίδα φορέων της Λάρισας. Τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αγροτικές χρήσεις εντοπίζονται κυρίως στη νιτρορύπανση και στη ρύπανση από φωσφορικά λιπάσματα λόγω της αλόγιστης χρήσης τους.  Υπολογίζεται ότι η ρύπανση από νιτρικά στον Πηνειό είναι έως και 22 φορές πάνω από τα ευρωπαϊκά όρια και η ρύπανση από φωσφορικά είναι έως και 18 φορές πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. 

6 Ο ΑΣΩΠΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΡΥΠΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ
Ο ΑΣΩΠΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΡΥΠΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ  Ο ποταμός κινδυνεύει σοβαρά από την ρύπανση που επήλθε στον υδροφόρο ορίζοντα από τα ακατέργαστα λύματα που διοχετεύουν με παράνομους υπόγειους αγωγούς οι βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής. Γίνονται προσπάθειες ώστε να καθαριστεί το ποτάμι από τα τοξικά λύματα καθώς επίσης και νέοι τρόποι υδροδότησης της περιοχής. Ο δήμος έχει ζητήσει, με ηλεκτρονική επιστολή, από την Αμερικανίδα ακτιβίστρια, Έριν Μπρόκοβιτς, να αναλάβει την υπόθεση

7 ΕΙΚΟΝΕΣ

8

9 ΒΙΒΛΙΟΓΑΦΙΑ http://pyrgospress.blogspot.gr/2011/05/blog-post_6629.html


Κατέβασμα ppt "6η εργασία α:Ποταμοί που εκβάλλουν στην Μεσόγειο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google