Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σεμερτζόγλου Γιώργος Β 3 Καθηγητής : Γιώργος Καπετανάκης Εργασία : Φραγκίσκος Ασίζης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σεμερτζόγλου Γιώργος Β 3 Καθηγητής : Γιώργος Καπετανάκης Εργασία : Φραγκίσκος Ασίζης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σεμερτζόγλου Γιώργος Β 3 Καθηγητής : Γιώργος Καπετανάκης Εργασία : Φραγκίσκος Ασίζης

2 Γεννήθηκε στην Ασίζη της Ιταλίας, από πλούσια οικογένεια. Πήρε μέρος σε εμφύλιους πολέμους. Κατά τη διάρκεια μιας αρρώστιας του είδε δύο όνειρα τόσο συγκλονιστικά, που τον οδήγησαν στην αμετάκλητη απόφαση να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο έργο της φιλανθρωπίας.

3 Στόχος της φροντίδας του ήταν οι φτωχοί και σε αυτούς έδειχνε έμπρακτα την αγάπη του. Κάποτε μάλιστα ενώθηκε μαζί τους σε μια εξέγερση κατά των ευγενών και αυτό του στοίχισε ένα χρόνο φυλακή. Διωγμένος και αποκληρωμένος από τον πατέρα του, έγινε ερμηνευτής των αισθημάτων που ήταν διαδεδομένα στην εποχή του : κήρυξε την ισότητα, την ειρήνη, την περιφρόνηση του πλούτου και την υπεροχή της φτώχειας, την αγάπη προς όλα τα δημιουργήματα του Θεού, έμψυχα και άψυχα, τη στοργή στους λεπρούς.

4 Ο Φραγκίσκος της Ασίζης επισκέφθηκε τη Γαλλία, την Ισπανία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο. Επιστρέφοντας στην Ιταλία έθεσε κανονισμούς για την καλύτερη λειτουργία του τάγματος, του οποίου η οργάνωση έγινε αρτιότερη. Το 1224, ύστερα από σαράντα ημέρες προσευχής και νηστείας, είδε να αποτυπώνονται πάνω στο σώμα του τα στίγματα των πληγών του Ιησού.

5  Όταν ένιωσε το τέλος να πλησιάζει, ζήτησε και τον μετέφεραν με μεγάλο κόπο στον τόπο του, στην Ασίζη. Από το κρεβάτι του θανάτου υπαγόρευσε ακόμα ένα γράμμα, όπου ικέτευε γονατιστός, μ ' όλη του την καρδιά, την ανθρωπότητα, να θυμάται την ψυχή της. Όταν ρώτησε το γιατρό πόσο ακόμα θα ζούσε κι αυτός του απάντησε : " Για λίγο ", άνοιξε τα χέρια του και είπε : " Σε καλωσορίζω αδελφέ Θάνατε !" Ύστερα άρχισε να τραγουδά κι έπρεπε να τραγουδούν μαζί του και όλοι οι παρευρισκόμενοι φίλοι του.

6  http://biographies.nea- acropoli.gr/index.php?option=com_content&v iew=article&catid=21:xristianismos&id=128:---- 1182-1226&Itemid=31 http://biographies.nea- acropoli.gr/index.php?option=com_content&v iew=article&catid=21:xristianismos&id=128:---- 1182-1226&Itemid=31  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF% 81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CF% 83%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE% B7%CF%82_%CE%91%CF%83%CE%AF%CE% B6%CE%B7%CF%82 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF% 81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CF% 83%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE% B7%CF%82_%CE%91%CF%83%CE%AF%CE% B6%CE%B7%CF%82


Κατέβασμα ppt "Σεμερτζόγλου Γιώργος Β 3 Καθηγητής : Γιώργος Καπετανάκης Εργασία : Φραγκίσκος Ασίζης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google