Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Στ.Μαυροματάκη Σχολικό έτος:

2 Κατερίνα Ορούτζογλου Ανελκυστήρας - Ανυψωτήρας

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Ανελκυστήρας ή ανυψωτήρας ονομάζεται κάθε εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για την ανύψωση βαρών, προσώπων ή πραγμάτων.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ιδέα για χρησιμοποίηση τέτοιας εγκατάστασης ξεκινάει από πολύ παλιά. Ήδη από το 236 π.Χ., όπως αναφέρει ο Ρωμαίος αρχιτέκτονας Βιτρούβιος, υπήρχαν διάφορα παρόμοια συστήματα σε βασιλικά ανάκτορα. Ο πρώτος ανελκυστήρας τοποθετήθηκε στις Βερσαλλίες για χάρη του Λουδοβίκου ΙΔ' της Γαλλίας

5 ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ; Από σχοινιά με γάντζο και ένα καλάθι ή δίχτυ Στις ΗΠΑ κατασκευάστηκε το 1850 ο πρώτος ανελκυστήρας με ατμό, που τελειοποιήθηκε το από τον Έλισα Ότις. Ο πρώτος ηλεκτρικός ανελκυστήρας κατασκευάστηκε το στη Γερμανία από το βιομήχανο εφευρέτη Βέρνερ φον Ζίμενς (Siemens).

6 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ
Η βασική αρχή λειτουργίας του ανελκυστήρα είναι μια τροχαλία όπου από τη μία πλευρά βρίσκεται ο θάλαμος και από την άλλη το αντίβαρο..

7 ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Ο μηχανικός ανελκυστήρας αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ένα μειωτήρα στροφών και μία τροχαλία προσαρμοσμένα κατάλληλα μεταξύ τους πάνω σε μία βάση.

8 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
Ένα λεπτό «συμβίωσης» μέσα στο ασανσέρ του γραφείου σας με το αφεντικό σας , σας φαίνεται οδυνηρό; Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι χιλιομέτρων, για μία εβδομάδα με ένα διαστημικό ασανσέρ; Αυτό ισχυρίζεται πως θα κάνει η γιαπωνέζικη εταιρεία Obayashi το Ο ανελκυστήρας θα μεταφέρει έως 30 άτομα στο ένα δέκατο της διαδρομής προς το φεγγάρι, θα ταξιδεύει με 200 χλμ. την ώρα και θα περιλαμβάνει μια πλατφόρμα για να θαυμάζει κανείς τη θέα.

9 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ 2dho

10 Ηttp://perierga.gr/2012/09/%CF%80%CF%81%CE% BF%CE%B2%CE%BB%CE%

11 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google