Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΚΟΛΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΚΟΛΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΚΟΛΗ

2 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Η Ισλανδία είναι νησιωτική χώρα της Βόρειας Ευρώπης στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία.

3 ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ Το κλίμα της στο δυτικό και νότιο τμήμα της δέχεται την επίδραση του ρεύματος του κόλπου και είναι σχετικά ήπιο, σε άλλες όμως περιοχές η θερμοκρασία κατεβαίνει μέχρι τους -30° C

4 Η ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
Είναι χώρα ορεινή με ηφαιστειογενές έδαφος, με πολλούς ποταμούς και λίμνες και με κύριο χαρακτηριστικό της τους αιώνιους πάγους, που σκεπάζουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Γι' αυτό και Το ψηλότερο όρος της είναι το Όραιφα-Γιέκου ,ενώ το σπουδαιότερο ηφαίστειο της είναι το Έκλα στη ΝΔ πλευρά του νησιού.

5 ΤΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Η Ισλανδία δεν έχει κάποιο άλλο φυσικό πόρο πέρα από ψάρια και Για αυτόν τον λόγο η οικονομία της είναι ευάλωτη στις μεταβολές των διεθνών τιμών των ψαριών και των προϊόντων επεξεργασίας τους.

6 ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ To χάρκαλ είναι η αγαπημένη παραδοσιακή λιχουδιά της Ισλανδίας και στην ουσία πρόκειται για καρχαρία. Συγκεκριμένα καρχαρίες από την Γροιλανδία ποκεφαλίζονται, μετά τους βγάζουν τα εντόσθια και τους θάβουν στην άμμο για δύο μήνες. Μετά τους κρεμούν για ένα χρόνο σε στεγνό μέρος και τότε αναπτύσσεται στο δέρμα τους μια καφέ κρούστα η οποία και αφαιρείται πριν σερβιριστεί σε μικρά κομματάκια.

7 ΠΗΓΕΣ ws/21971/%CF%84%CE%B1-5- %CF%80%CE%B9%CE%BF- %CE%B1%CE%B7%CE%B4%CE%B9 %CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9 %CE%BA%CE%AC- %CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1 %CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9 %CE%B1%CE%BA%CE%AC- %CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B7 %CF%84%CE%AC- %CF%84%CE%BF%CF%85- %CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD %CE%AE%CF%84%CE%B7 .org/wiki/%CE%99% CF%83%CE%BB%CE% B1%CE%BD%CE%B4% CE%AF%CE%B1

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΚΟΛΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google