Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος

2 Στόχοι – Με το τέλος του μαθήματος να μπορείτε να :  Κατανοείτε τον σκοπό του μαθήματος  Ορίζετε την υγιεινή  Κατανοείτε τη σημασία της υγιεινής στη ζωή και στην επισιτιστική βιομηχανία  Αναφέρετε τους τομείς της βιομηχανίας που επηρεάζονται  Αναφέρετε τους λόγους που επιβάλλουν τους κανονισμούς υγιεινής

3 Σκοπός του μαθήματος (1 ος στόχος )  Να κατανοήσετε τη σημασία της υγιεινής γενικά και ειδικότερα στην Επισιτιστική Βιομηχανία.  Η μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων στον τομέα του επισιτισμού και διατήρηση υψηλών επιπέδων υγιεινής.  Εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή και Κυπριακή νομοθεσία.

4 Ορισμός (2 ος στόχος )  Υγιεινή είναι η επιστήμη που μελετά τις συνθήκες και τα αίτια που επηρεάζουν την υγεία του ατόμου ή ομάδας ατόμων και καθορίζει τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται για την πρόληψη των ασθενειών και τη διατήρηση της υγείας.

5 Η σημασία της υγιεινής (3 ος στόχος ) 1. Ευαισθητοποίηση χειριστών τροφίμων σε χώρους μαζικής παραγωγής φαγητών / κίνδυνοι που ελλοχεύουν 2. Επακόλουθα τροφικών δηλητηριάσεων ( γενικά ) 3. Ετοιμασία και παράθεση φαγητών σε μεγάλη κλίμακα ( νοσοκομεία, σχολεία, καντίνες, αεροπλάνα, τραίνα, πλοία, στρατός, εστιατόρια, ξενοδοχεία ).

6 Τομείς της επισιτιστική βιομηχανίας που επηρεάζονται (4 ος στόχος )  Επηρεάζετε το τμήμα τροφίμων και ποτών ( κουζίνα, εστιατόριο, μπαρ, αποθήκη )  Όλοι οι χειριστές τροφίμων και ποτών  Οι πελάτες

7 Λόγοι που επιβάλλουν τους κανονισμούς υγιεινής (5 ος στόχος )  Νομικοί λόγοι – νόμοι και κανονισμοί που διέπουν τη λειτουργία των επισιτιστικών μονάδων κάτω από συνθήκες υγιεινής.  Οικονομικοί λόγοι – απαραίτητοι για οικονομική επιβίωση  Ηθικοί λόγοι – ηθική υποχρέωση του προσωπικού και του επιχειρηματία


Κατέβασμα ppt "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google