Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μια σημαντική παράμετρος που τίθεται είναι η έννοια της επανάληψης. Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Δεν είναι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μια σημαντική παράμετρος που τίθεται είναι η έννοια της επανάληψης. Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Δεν είναι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Μια σημαντική παράμετρος που τίθεται είναι η έννοια της επανάληψης. Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Δεν είναι ένας απλός τυχαίος καβγάς μεταξύ δυο παιδιών στη σχολική αυλή. Επίσης, περιλαμβάνει ανισορροπία δύναμης ή εξουσίας μεταξύ του παιδιού που εκφοβίζει και του παιδιού που εκφοβίζεται. Το αποτέλεσμα αυτής της πράξης είναι η δεύτερη σημαντική παράμετρος. Οι πράξεις σχολικού εκφοβισμού έχουν αποτέλεσμα ή θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα σωματική βλάβη ή συναισθηματικές δυσκολίες (δυσκολίες συμπεριφοράς) πάνω στο παιδί.

4 Μπορεί να πάρει διάφορες μορφές: Σωματικός: φυσικός τραυματισμός ή απειλή τραυματισμού προς κάποιον Λεκτικός Εκφοβισμός με εκβιασμό Έμμεσος ή κοινωνικός Ηλεκτρονικός Ρατσιστικός Σεξουαλικός

5 Ο καλύτερός μου φίλος μου είπε ότι κάποια παιδιά τον παρενοχλούσαν στο σχολείο. Επειδή ήθελα να τον βοηθήσω, αποφάσισα να πάω να τους μιλήσω αλλά μετά από αυτή μου τη πράξη άρχισαν να κάνουν το ίδιο και σε μένα. Τώρα είμαστε και οι δύο θύματα εκφοβισμού, μας κοροϊδεύουν, μας πετούν διάφορα αντικείμενα και απειλούν ότι θα μας δείρουν. Αποφασίσαμε και οι δυο να κρατήσουμε τα στόματά μας κλειστά, επειδή φοβόμαστε ότι τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν.

6 Να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά του παιδιού τους Να απενοχοποιήσουν το παιδί Να εξηγήσουν στο παιδί ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του φέρεται έτσι Να επιβραβεύσουν το παιδί που συμμετείχε στην κουβέντα και αποκάλυψε σημαντικά πράγματα Να μην βάλουν το παιδί σε διαδικασίες αντεκδίκησης Να αναδείξουν στο παιδί τη σημασία του να έχει επικοινωνία με το δάσκαλο Να επικοινωνήσουν με το δάσκαλο

7 Μη δείξεις ότι ενοχλήθηκες Μην ανταποδώσεις Κράτα απόσταση ασφαλείας Ρίξ’ το στο αστείο Αγνόησέ τους Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου Μίλησε σε κάποιον

8

9 Τα παιδιά-θύτες, αυτά που ασκούν τον εκφοβισμό και τη βία, βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο: να απομακρυνθούν από το σχολείο να διακόψουν τη σχολική φοίτηση να εμφανίσουν τάσεις φυγής από το σπίτι να εξελιχθούν σε ενήλικες με αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά. Τα θύματα είναι συνήθως παιδιά: με περισσότερο άγχος και ανασφάλεια από τους άλλους μαθητές ήσυχα και ευαίσθητα εσωστρεφή και μοναχικά με χαμηλή αυτοεκτίμηση δύσκολα υπερασπίζονται τον εαυτό τους.

10 Όλοι μαζί (γονείς/παιδιά/εκπαιδευτικοί) μπορούμε να καταπολεμήσουμε τον σχολικό εκφοβισμό. Η βία δεν είναι λύση για προβλήματα μικρών και μεγάλων. Οι μαθητές που είναι θύματα σχολικού εκφοβισμού πρέπει να μιλήσουν σε κάποιον εκπαιδευτικό ή στους γονείς τους. Πρέπει να μην πηγαίνουν σε σημεία που θα είναι εύκολος στόχος για θύτες. Αν μιλήσει κάποιος εκπαιδευτικός στο παιδί που είναι ο θύτης και του εξηγήσει ότι αυτό που κάνει σε συνομηλίκους του είναι άδικο και προσβλητικό, ίσως σταματήσει να φοβίζει τα άλλα παιδιά. Αν πάλι όχι, ας μιλήσει με τους γονείς του παιδιού θύτη για το συγκεκριμένο θέμα.

11


Κατέβασμα ppt "Μια σημαντική παράμετρος που τίθεται είναι η έννοια της επανάληψης. Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Δεν είναι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google