Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολικός εκφοβισμός Black and White.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολικός εκφοβισμός Black and White."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολικός εκφοβισμός Black and White

2 Τι είναι το BULLYING? Εκφοβισμός είναι όταν κάποιος ή μια ομάδα ανθρώπων με περισσότερη δύναμη επανειλημμένως και σκοπίμως προκαλεί πόνο ή βλάβη σε άλλο άτομο ή ομάδα ανθρώπων που αισθάνονται ανίσχυροι να απαντήσουν. Ο εκφοβισμός μπορεί να συνεχίσει με την πάροδο του χρόνου, είναι συχνά κρυμμένος από τους ενήλικες και θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα, αν δεν ληφθούν μέτρα 1

3 ΙΣΤΟΡΙΕΣ Είμαι ο Αγαμέμνωνας και είμαι 10 ετών . Είμαι ένα από τα θύματα των νταήδων του σχολείου μου . Κάθε μέρα όταν πάω στο σχολείο δέχομαι λεκτικές και σωματικές επιθέσεις . Φοβάμαι να μιλήσω για αυτό, γιατί με απειλούν ότι θα με σπάσουν στο ξύλο. Οι γονείς μου με ρωτάνε τί έχω , τους λέω πως δεν έχω τίποτα και πάω στο δωμάτιο μου λυπημένος.

4 ΙΣΤΟΡΙΕΣ Είμαι η Ιωσηφίνα και είμαι 15 ετών . Κάποιες συμμαθήτριες μου με κοροϊδεύουν κάθε μέρα επειδή φοράω γυαλιά και λένε πως είμαι άσχημη . Τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης μου γελάνε μαζί μου , εγώ βάζω τα κλάματα και τρέχω στις τουαλέτες και κλειδώνομαι εκεί για όλο το διάλειμμα…

5 Πως διαλέγουν οι θύτες τα θύματα τους?
Α]Από την εμφάνισή τους π.x. το βάρος, το χρώμα κλπ Β] Από τη δύναμη\ικανότητες Γ]Από την καταγωγή Δ]Από τις συνήθειες Οι θύτες διαλέγουν τα θύματά τους:

6 Πώς καταλαβαίνεις όταν κάποιος έχει δεχτεί
BULLYING? Αυτό το καταλαβαίνουμε όταν: Κάποιος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση Δεν συμμετέχει σε ομαδικές εργασίες Απομακρύνεται από τους άλλους Είναι συχνά λυπημένος

7 Το BULLYING έχει πολλές μορφές
-Σωματικές π.χ.κλωτσιές,μπουνιές,σπρωξιές κ.λ.π. -Λεκτικές π.χ.βρισιές, προσβολές κ.λ.π. -Συναισθηματικές π.χ.ψυχολογικά τραύματα κ.λ.π. -Σιωπηλές π.χ.απομάκρυνση,αδιαφορία προς κάποια παιδιά κ.λ.π.

8 Πώς νιώθουν τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα ?
Να το πω στους γονείς μου ή όχι? Νιώθουν λύπη και στενοχώρια επειδή τα διώχνουν και τα αγνοούν.Στενοχωρι-ούνται εύκολα και φοβούνται. Έχουν αμφιβολίες για το αν πρέπει να μιλήσουν για αυτό στους γονείς τους ή όχι.

9 Πώς καταλαβαίνεις ποιος είναι ο θύτης ?
Οι θύτες τις περισσότερες φορές είναι μεγαλόσωμοι, μεγαλύτεροι σε ηλικία ή οι «δημοφιλείς». Είναι επιθετικοί, άγριοι και αγενείς. Επίσης δημιουργούν έχθρες με τα πιο αδύναμα παιδιά. Το παίζουν δυνατοί και «μάγκες».

10 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Πήραμε συνεντεύξεις από κάποια παιδιά.
Μία από τις συζητήσεις μας ήταν η εξής: -Γεια σου, πες μας για τον εαυτό σου. -Με λένε Μάριο και είμαι 10 ετών . Όλη την ώρα με ενοχλούνε όλα τα παιδιά και κανείς δε θέλει να παίξει μαζί μου . Όταν πάω να πλησιάσω κάποιον όλοι φεύγουν μακριά μου. -Γιατί δεν μιλάς για αυτό? -Γιατί με απειλούν ότι θα με χτυπήσουν. -Πρέπει να μιλήσεις για αυτό στους γονείς σου, δεν πρέπει να το κρατάς μέσα σου. -Σας ευχαριστώ πολύ, γεια σας. -Παρακαλούμε , γεια σου.

11 Αλλη μία συνέντευξη που κάναμε είναι:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Αλλη μία συνέντευξη που κάναμε είναι: -Πώς ονομάζεσαι,πια είναι η ηλικία σου? -Το όνομά μου είναι Ελευθερία και είμαι 8 ετών. -Πως αισθάνεσαι που σε ενοχλούν τα άλλα παιδιά? -Πολύ άσχημα. Οποτε μπαίνω στην τάξη όλοι φεύγουν και δεν μου μιλάνε ποτέ. -Το έχεις πει σε κανέναν? -Όχι γιατί φοβάμαι ότι θα με ρεζηλεύουν συνέχεια. -Καλύτερα όμως να το πείς σε κάποιον, γιατί αλλιώς θα σε ενοχλούν γιά παρα πολύ καιρό. -Σας ευχαριστώ για την συμβουλή,γεια σας. -Παρακαλούμε , γεια σου.

12 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
1]Όλα τα παιδιά πρέπει να μιλάνε στους γονείς τους αν κάποιος τους κάνει εκφοβισμό. 2]Δεν πρέπει να φοβούνται και να ανησυχούν γιατί οι γονείς μπορούν να το χειριστούν σωστά. 3]Δεν πρέπει να το κρατήσουν μέσα τους. 4]Πρέπει να το λένε στους δασκάλους χωρίς δεύτερη σκέψη.

13 STOP BULLYING NOW ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ SΤΑΥ STRONG AND STOP BULLYING ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

14 ΕΙΚΟΝΕΣ

15 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ
BLACK AND WHITE ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ Say NO to Bullying Σουζάννα Κορτέση Φάνη Αλμπάνη Χρύσα Ευγενία Αραβώση


Κατέβασμα ppt "Σχολικός εκφοβισμός Black and White."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google