Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
SAY NO TO BULLΥING!!! 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

2 Σχολική Βία Ένα ακόμα φαινόμενο που συναντάμε σε σχολεία της χώρας μας είναι η σχολική βία.Πολλά παιδιά που έχουν πέσει θύματα σχολικής βίας αρνούνται να πάνε στο σχολείο.

3 Μορφές σχολικής βίας! Οι πιο συνηθισμένες μορφές βιας είναι η λεκτική βία,η σωματική βία αλλά και η ψυχολογική βία. Στη χώρα μας η πιο συνηθισμένη μορφή βίας είναι η λεκτική (πειράγματα,απειλές κτλ).Μετά ακολουθεί η σωματική βία(χτυπήματα,σπρωξήματα κτλ).Τέλος ακολουθεί η ψυχολογική βία που νομίζω πως είναι η χειρότερη γιατί δεν ξεχνιέται εύκολα και μερικές φορές αν δεν την ξεχάσεις δεν μπορείς να συνεχίσεις παρακάτω.

4 Οι λόγοι που οδηγούν σε αύξηση σχετίζονται:
Το ''bullying'' εκδηλώνεται όταν η σχέση του θύματος και του θύτη είναι ασύμμετρη.Οι απειλες,ο εκβιασμός,ο αποκλεισμός απ' το παιχνίδι,η διάδοση φημών,οι διάφορες συμπεριφορές που βασίζονται στο παρουσιαστικό του θύματος,το χαμηλό οικονομικό επίπεδο των γωνέων και η αδιαφορία τους για το παιδί τους.Αυτοί είναι μερικοί απο τους λόγους που ένα παιδί μπορεί να πέσει θύμα σχολικής βίας.

5 Ποια παιδιά μπορούν να πέσουν θύματα σχολικής βίας
Λόγω της εμφάνισης, του τρόπου ομιλίας,της οικογενειακής του κατάστασης,της ιδιαίτερης δυσκολίας ή ικανότητάς τους,της αρρώστιας ή νοσηλείας τους,της ''μαζεμένης'' συμπεριφοράς τους και της καλής ή της κακής τους απόδοσης στο σχολείο.Αυτά είναι μερικά απ'τα πράγματα που μπορεί ένα παιδί να πέσει θύμα της σχολικής βίας.

6 Τι κάνει ένα παιδί που έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού
Αν αποφεύγει τις τουαλέτες,αν αργεί να έρθει στο σχολείο,αν δεν συμμετέχει στο μάθημα,γελάνε όταν μιλάει,χάνει ξαφνικά τα πράγματά του,μιλά άτονα και περπατά σκυφτό.Αυτά μπορεί να κάνει ένα παιδί που έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού.

7 Τι πρέπει να κάνουμε...! Πολλοί γονείς δεν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα σχολικού εκφοβισμού.Δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ή τι πρέπει να πουν στα παιδιά τους για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

8 Πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο...! ΜΕΡΟΣ 1
Πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο...! ΜΕΡΟΣ 1 «Τώρα τελευταία, στα διαλείμματα, 3-4 παιδιά από την Γ΄ Γυμνασίου έρχονται κοντά μου και με ενοχλούν. Μου παίρνουν τα γυαλιά ή το μπουφάν και τα πετάνε κάτω ή τα πετάνε ο ένας στον άλλον. Με σπρώχνουν και με κλωτσάνε. Με φωνάζουν «φυτό» και τρέχουν κυκλικά γύρω μου, κάνοντας χειρονομίες και μορφασμούς.

9 Πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο ΜΕΡΟΣ 2
Πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο ΜΕΡΟΣ 2 Ένας από αυτούς με τραβάει βίντεο με το κινητό του και μετά το στέλνει και σε άλλους. Θα «ανεβάσει» είπε το υλικό και στο facebook, αν το αναφέρω στους καθηγητές. Όταν φεύγω από το σχολείο, είναι όλοι μαζεμένοι σε μια γωνιά και με κοιτάνε περίεργα.» Απο παιδί 14 ετών!

10 Σχολικός εκφοβισμός Ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να γίνει μέσα στον χώρο του σχολείου αλλά και έξω.Πολλές φορές οι επιπτώσεις του σχολικόυ εκφοβισμού εμποδίζουν την κοινωνική ανάπτυξη του θύματος.

11 Παιδιά είναι και παίζουν...!
Η βία πλέον δείχνει να γοητεύει τους νέους και κρύβει μέσα της ενέργεια και έντονη δύναμη.Την βία οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε όσο πιο ψύχραιμα μπορούμε.

12 Τι να φταίει; Στη σχολική κοινωνία το ''διφορετικό'' πάντοτε γίνεται στόχος.Κάθε διαφορετικό άτομο μπορεί να πέσει θύμα του σχολικού εκφοβισμού.Ο σχολικός εκφοβισμός ξεκινά από την οικογένεια κι εκδηλώνεται στο σχολικό πλαίσιο.Πάντα η επιθετική συμπεριφορά ξεκινά από την οικογένεια.

13 Συχνές συμπεριφορές Πιο συχνές είναι οι νεανικές συμπεριφορές.Όπως χειρονομίες,ξυλοδαρμοί,α- πειλές,καταστροφή πραγμάτων,μικροκλοπή χρημάτων,απομόνωση από την παρέα κ.ά.

14 Υπάρχουν ''σημάδια'' που δεν πρέπει να αγνοήσουμε (μέρος1)
Υπάρχουν ''σημάδια'' που δεν πρέπει να αγνοήσουμε (μέρος1) <<Είναι λίγο εξωστρεφής και ανοργάνωτος στο σχολείο,αλλά πιστεύω ότι είναι λόγω της ηλικίας του.Δεν με ανησυχεί.>>

15 Υπάρχουν ''σημάδια'' που δεν πρέπει να αγνοήσουμε (μέρος 2)
Υπάρχουν ''σημάδια'' που δεν πρέπει να αγνοήσουμε (μέρος 2) Μερικά πράγματα που συμβαίνουν όταν ένα παιδί έχει πέσει θύμα βίας και εκφοβισμού: -Η άρνηση για να πάει σχολείο -Οι πολλές απουσίες -Σκισμένα ρούχα και σημάδια στο σώμα -Δεν πάιρνει μέρος σε δραστηριότητες

16 Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε (μέρος 1)
Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε (μέρος 1) Οι συνέπειες της βίας και του εκφοβισμού είναι σοβαρές για την κοινωνική ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών.Είναι πολύ σημαντική η πρόληψη και η κατάλληλη αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδια πρέπει να βρίσκοναται σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

17 Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε (μέρος 2)
Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε (μέρος 2) Αν αντιληφθούμε ότι ένα παιδί είναι θύμα εκφοβισμού πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμα. -Να συζητήσουμε με το παιδί μας γι αυτά που το ενοχλούν -Να του πούμε ότι είμαστε κοντά του -Να ζητήσουμε συμβουλή από ειδικό

18 SAY NO TO BULLYING!


Κατέβασμα ppt "7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google