Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
Σκουπίδια στη θάλασσα ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

2 ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΘΕΜΑ - ΤΙΤΛΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

3 ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Τι πληροφορίες μπορείτε να σημειώσετε για το κάθε ζήτημα; Α) Τι είναι τα Οικολογικά Σχολεία; Β) Ποιο είναι το θέμα του σχολείου μας; Γ) Πώς μπορεί ο Δήμος Αγίου Δομετίου να βοηθήσει στην υλοποίηση της δράσης μας;

4 Τετράδιο – Προσυγγραφικό Στάδιο
Συμπληρώστε το προσυγγραφικό στάδιο Αποφασίζω σε τι ύφος θα γράψω το ηλεκτρονικό μήνυμα: Αν είναι φιλικό γράφω στον ενικό αριθμό ενώ αν είναι επίσημο χρησιμοποιώ τον πληθυντικό ευγενείας. Γράφω την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ στο σημείο: Το: ή Προς:

5 Τετράδιο – Προσυγγραφικό Στάδιο
Γράφω την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ στο σημείο: Reply to: ή Από: Τα πιο κάτω σημεία μένουν κενά. CC: BCC:

6 Τετράδιο – Προσυγγραφικό Στάδιο
Σε περίπτωση που θέλω να επισυνάψω ένα κείμενο, μια παρουσίαση, μια φωτογραφία κτλ χρησιμοποιώ τη δυνατότητα του συνημμένου (attached). Attached: Προσφώνηση ανάλογα με τον παραλήπτη (Αγαπητέ, Αξιότιμε κύριε, Φίλε μου…) Αναφέρω γεγονότα/νέα/πληροφορίες ή ζητώ να μάθω γεγονότα/νέα/πληροφορίες. Χρησιμοποιώ σύντομες προτάσεις. Αλλάζω παράγραφο όταν χρειάζεται.

7 Τετράδιο – Προσυγγραφικό Στάδιο
Προσφώνηση ανάλογα με τον παραλήπτη (Αγαπητέ, Αξιότιμε κύριε, Φίλε μου…) Αναφέρω γεγονότα/νέα/πληροφορίες ή ζητώ να μάθω γεγονότα/νέα/πληροφορίες. Χρησιμοποιώ σύντομες προτάσεις. Αλλάζω παράγραφο όταν χρειάζεται.

8 Τετράδιο – Προσυγγραφικό Στάδιο
Αποφώνηση (με εκτίμηση ,με σεβασμό, πολλά φιλιά κ.ά.) Υπογραφή (το όνομά μου) Αποστολή μηνύματος (πατώ το send)

9 Τετράδιο – Συγγραφικό Στάδιο
Σημειώστε στο τετράδιό σας τις πληροφορίες που πρέπει να γράψετε στο ηλεκτρονικό μήνυμα για να πάει στην ηλεκτρονική διεύθυνση που επιθυμείτε.

10 Τετράδιο – Μετασυγγραφικό Στάδιο
Ερώτηση Ναι Όχι 1. Έγραψα στο κατάλληλο μέρος του μηνύματος τον παραλήπτη , τον αποστολέα και το θέμα; 2. Πρόσεξα την προσφώνηση; 3. Έγραψα προσεκτικά, με απλό, κατανοητό και σύντομο τρόπο τα τρία σημεία που έπρεπε να αναπτύξω; 4. Έκανα παραγράφους; 5. Μήπως έγραψα πολλές φορές τα ίδια πράγματα; 6. Έκλεισα το ηλεκτρονικό μου μήνυμα με ένα χαιρετισμό και την υπογραφή μου; 7. Πρόσεξα την εμφάνιση του γραπτού μου;


Κατέβασμα ppt "ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google