Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα 13. Μες το Μουσείο Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφουμε λεζάντες Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα 13. Μες το Μουσείο Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφουμε λεζάντες Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα 13. Μες το Μουσείο Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφουμε λεζάντες Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου

2 Τι είναι λεζάντες; Ποια τα χαρακτηριστικά τους;

3 Παραδείγματα με λεζάντες από τα βιβλία της Β’ τάξης

4 Γράφουμε τις δικές μας λεζάντες  Την Παρασκευή πήγατε επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.  Εκεί βγάλατε κάποιες φωτογραφίες.  Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα φωτογραφικό άλπουμ με λεζάντες για να παρουσιάσουμε τα εκθέματα του μουσείου στις τάξεις που δεν το επισκέφθηκαν.

5 Πορεία εργασίας  Κάθε ομάδα θα πάρει από μια φωτογραφία. Θα συζητήσετε για να θυμηθείτε τι παρουσιάζει η φωτογραφία. Αν θέλετε βοήθεια ζητήστε από τη δασκάλα σας.  Όλοι μαζί θα καταλήξετε σε μια ή δύο προτάσεις που θα περιγράφουν με συντομία τι βλέπουμε στην εικόνα δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.  Όταν τελειώσετε θα δώσετε το κείμενό σας να το διαβάσει μια άλλη ομάδα για να σας πει τη γνώμη της. Θα κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις.  Στο τέλος, όλη η τάξη θα δει συνολικά την παρουσίαση και θα κάνετε τις τελικές διορθώσεις.  Το κείμενο και οι φωτογραφίες μπορούν να περαστούν στον Η.Υ. και να εκτυπωθούν.  Δώστε το φωτογραφικό σας άλπουμ να το μελετήσουν οι μαθητές της Γ’ τάξης.

6 Αξιολόγηση της εργασίας της άλλης ομάδας Τι να προσέξουμε:ΝαιΌχι 1. Η λεζάντα είναι σύντομη; Αν όχι, σημειώστε εδώ τι πρέπει να αφαιρέσουν: 2. Έγραψαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες; Αν όχι, σημειώστε εδώ ποιες άλλες πληροφορίες χρειάζεται να προσθέσουν:

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19


Κατέβασμα ppt "Ενότητα 13. Μες το Μουσείο Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφουμε λεζάντες Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google