Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα 14: Με προσκαλούν και προσκαλώ Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφω πρόσκληση Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα 14: Με προσκαλούν και προσκαλώ Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφω πρόσκληση Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ενότητα 14: Με προσκαλούν και προσκαλώ Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφω πρόσκληση Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου

3 Τι παρουσιάζουν οι πιο κάτω εικόνες;

4 Τι πληροφορίες μας δίνει μια πρόσκληση; Ποιους προσκαλούμε; (παραλήπτης) Γιατί τους προσκαλούμε; (γεγονός) Πού τους προσκαλούμε; (χώρος) Πότε τους προσκαλούμε; (μέρα – ημερομηνία – ώρα) Το όνομα αυτού που στέλνει την πρόσκληση. (διοργανωτής- αποστολέας)

5 Μάντεψε τι λείπει Με μεγάλη μου χαρά προσκαλώ τη φίλη μου Ναταλία στο πάρτι που θα κάνω για τα γενέθλιά μου. Ημέρα: Σάββατο 1 Μαρτίου 2008 Διεύθυνση: Πατρ. Γρηγορίου 7, Ηλιούπολη Φιλάκια, Μελίνα Αντρέου Τηλ. 22344321 Ώρα: 4:00 μ.μ.

6 Τι λείπει από την πρόσκληση; ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί γονείς, Σας προσκαλούμε στη θεατρική παράσταση του Γ΄Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου που θα πραγματοποιηθεί η ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Οι μαθητές του Γ΄Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου

7 Τι ξέχασα αυτή τη φορά; Κύριε Δήμαρχε, Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τη θεατρική μας παράσταση την Πέμπτη 20 Απριλίου και ώρα 7:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας Οι μαθητές του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου

8 Φτιάξε τη δική σου πρόσκληση Θέλουμε να γράψουμε μια πρόσκληση προς τους γονείς, δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου μας με σκοπό να τους καλέσουμε να επισκεφθούν τη λαογραφική έκθεση που ετοιμάσαμε. Κάθε μαθητής θα ετοιμάσει μια πρόσκληση. Ακολουθήστε τα βήματα των φύλλων εργασίας για να είστε σίγουροι ότι ετοιμάσατε μια πρόσκληση με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες, ευανάγνωστη και διακοσμημένη.

9 Προσυγγραφικό Στάδιο ΠρόσκλησηΠληροφορίες Σε ποιους απευθυνόμαστε; Γεγονός Μέρα – Ημερομηνία Ώρα Τόπος Διοργανωτής Πρόγραμμα Εκδήλωσης (προαιρετικό) Θέλουμε να ετοιμάσουμε μια πρόσκληση για τη λαογραφική έκθεση που διοργανώνει η τάξη μας. Ο πιο κάτω πίνακας θα μας βοηθήσει να ξαναθυμηθούμε τι πρέπει να περιέχει μια πρόσκληση.

10 Συγγραφικό Στάδιο Πιο κάτω γράψε πρόχειρα την πρόσκλησή σου. Όταν την τελειώσεις δώσε την στο διπλανό σου να την αξιολογήσει. Αν υπάρχουν σημεία που πρέπει να διορθώσεις, διόρθωσέ τα πάνω στην πρόχειρη πρόσκληση. Αν δεν υπάρχουν άλλες διορθώσεις, αντίγραψέ την στο χρωματιστό χαρτόνι με ωραία και ευανάγνωστα γράμματα και διακόσμησέ την. Καλή επιτυχία!!!

11 Μετασυγγραφικό Στάδιο ΕρωτήσειςΝαιΌχι 1. Έγραψε σε ποιους απευθύνεται η πρόσκληση; 2. Αναφέρει ότι το γεγονός είναι η λαογραφική έκθεση; 3. Έγραψε μέρα, ημερομηνία και ώρα; 4. Έγραψε πού θα γίνει η λαογραφική έκθεση; 5. Έγραψε ποιοι διοργανώνουν τη λαογραφική έκθεση; 6. Υπάρχουν κατά τη γνώμη σου ορθογραφικά λάθη που πρέπει να διορθώσει; Αν ναι, έλεγξέ τα στο λεξικό. Αν δεν έχεις λεξικό ρώτησε τη δασκάλα σου. 7. Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να εισηγηθείς στο διπλανό σου για να βελτιώσει την πρόσκλησή του; Προσοχή!!! Αν πεις την ιδέα σου, δε σημαίνει πως ο διπλανός σου πρέπει να την ακολουθήσει!!! Αξιολόγησε με πολλή προσοχή την πρόσκληση του διπλανού σου προσέχοντας τα σημεία του πιο κάτω πίνακα. Βοήθησέ τον να βελτιώσει την πρόσκλησή του.


Κατέβασμα ppt "Ενότητα 14: Με προσκαλούν και προσκαλώ Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφω πρόσκληση Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google