Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα 15: Αλληλογραφώ Διάφοροι τρόποι αλληλογραφίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα 15: Αλληλογραφώ Διάφοροι τρόποι αλληλογραφίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα 15: Αλληλογραφώ Διάφοροι τρόποι αλληλογραφίας
Μορφολογικά χαρακτηριστικά της επιστολής Βασικές πληροφορίες που αναγράφονται στο φάκελο ενός γράμματος

2 Μελετούμε τα γράμματα (επιστολές)
Σε κάθε ομάδα υπάρχουν ορισμένα γράμματα. Αφού επεξεργαστείτε τα γράμματα, συμπληρώστε τον πίνακα με τις παρατηρήσεις σας. Ανακοινώστε τα αποτελέσματα της εργασίας σας. Συμπληρώστε τα σημεία που δε σημειώσατε στον πίνακά σας.

3 Χαρακτηριστικά ενός γράμματος
Πόλη ή χωριό και ημερομηνία Προσφώνηση (Αγαπητέ/η, Φίλε/η, Ξάδερφε/η + όνομα παραλήπτη) Χαιρετισμός (Με αγάπη, Σε φιλώ, Με εκτίμηση) Υπογραφή Αποστολέα

4 Με ποιους άλλους τρόπους αλληλογραφούμε;
Ηλεκτρονικό Μήνυμα (e- mail) Τηλεγράφημα Φαξ

5 Κείμενο (Β.Μ. σελ. 68)

6 Μελετούμε τους φακέλους αλληλογραφίας
Αγγελική Βαρελλά Άνδρου 17, Κηφισιά Τ.Κ , Αθήνα Α’ τρόπος Φώκια Μονάχους Βόρειες Σποράδες Β’ τρόπος Τ.Ε. Σελ. 21, άσκ. 1

7 Ας αλληλογραφήσουμε!

8 Τι να προσέξω! Κριτήρια 1. Γράφω στο κατάλληλο μέρος της επιστολής τον τόπο και την ημερομηνία. 2. Προσέχω την προσφώνηση. 3. Κάνω παραγράφους. 4. Γράφω προσεκτικά, με απλό και κατανοητό τρόπο όσα θέλω να πω. 5. Προσπαθώ να μην επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα. 6. Κλείνω την επιστολή με ένα χαιρετισμό και υπογράφω.

9 Γράφω την επιστολή Γράψτε πρόχειρα την επιστολή σας.
Όταν τελειώσετε ξαναδιαβάστε την και δώστε την στο διπλανό σας για να την αξιολογήσει με βάση τα κριτήρια που συμφωνήθηκαν από την αρχή. Ξαναγράψτε την επιστολή σας. Προσέξτε! Πρέπει να είναι καθαρογραμμένη, με ευανάγνωστα γράμματα και όσο το δυνατό λιγότερα ορθογραφικά λάθη. Ταχυδρομείστε την επιστολή σας στο ταχυδρομείο. Μη ξεχάσετε να αγοράσετε γραμματόσημα!

10 Μετασυγγραφικό Στάδιο: Αξιολογώ την επιστολή του διπλανού μου
Ερώτηση Ναι Όχι 1. Έγραψε στο κατάλληλο μέρος της επιστολής τον τόπο και την ημερομηνία; 2. Πρόσεξε την προσφώνηση; 3. Έγραψε προσεκτικά, με απλό και κατανοητό τρόπο όσα ήθελε να πει; 4. Μήπως έγραψε πολλές φορές τα ίδια πράγματα; Αν ναι, δώσε στο διπλανό σου εναλλακτικές λύσεις. 5. Έκλεισε την επιστολή με ένα χαιρετισμό και έβαλε την υπογραφή του; 6. Έκανε παραγράφους; Αν όχι, βάλε με ένα κόκκινο σημάδι τα σημεία που κατά τη γνώμη σου έπρεπε να αρχίζει μια παράγραφος.


Κατέβασμα ppt "Ενότητα 15: Αλληλογραφώ Διάφοροι τρόποι αλληλογραφίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google