Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα 13 Τα δικαιώματα των παιδιών Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα 13 Τα δικαιώματα των παιδιών Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα 13 Τα δικαιώματα των παιδιών Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου

2 Παρατηρώ- Σχολιάζω  Παρατηρείστε την εικόνα που δόθηκε στην ομάδα σας.  Συζητήστε στην ομάδα για το σχέδιο της εικόνας και για το κείμενο που τη συνοδεύει.  Παρατηρείστε την εικόνα που δόθηκε στην ομάδα σας.  Συζητήστε στην ομάδα για το σχέδιο της εικόνας και για το κείμενο που τη συνοδεύει.

3 Εικόνα του βιβλίου  Παρατηρήστε την εικόνα του βιβλίου. Τι είδος κειμένου είναι;

4 Χαρακτηριστικά γνωρίσματα αφίσας Αφίσα Εικόνα σχετική με το θέμα Μήνυμα ή σύνθημα Θέμα

5 Βιβλίο Μαθητή, Άσκηση 1  Ομάδα Α: εικόνα 1  Ομάδα Α: εικόνα 1  Ομάδα Β: εικόνα 2  Ομάδα Β: εικόνα 2  Ομάδα Γ: εικόνα 3  Ομάδα Γ: εικόνα 3  Ομάδα Δ: εικόνα 5  Ομάδα Δ: εικόνα 5 Σκέφτομαι πρώτα μόνος μου και ύστερα συζητώ στην ομάδα.

6 Βιβλίο Μαθητή, Άσκηση 6  Σκέφτομαι πρώτα μόνος μου το σύνθημα που ταιριάζει στην εικόνα.  Μετά ζητώ τη γνώμη του διπλανού μου.  Σκέφτομαι πρώτα μόνος μου το σύνθημα που ταιριάζει στην εικόνα.  Μετά ζητώ τη γνώμη του διπλανού μου. Κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα  ΠΡΟΣΟΧΗ!!! στον τρόπο που θα γράψουμε το σύνθημα.

7 Βιβλίο Μαθητή, Άσκηση 6

8 Δημιουργία αφίσας  Τι πρέπει να προσέξω;  Τετράδιο Εργασιών, σελ. 45  Τι πρέπει να προσέξω;  Τετράδιο Εργασιών, σελ. 45

9 Ομαδική Εργασία Εργασία στον Η.Υ.

10

11 Αξιολόγηση αφίσας  Βάλαμε τίτλο στην αφίσα μας;  Ο τίτλος είναι σχετικός με το θέμα μας;  Οι εικόνες που χρησιμοποιήσαμε έχουν σχέση με τη λεζάντα που τις συνοδεύει;  Είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση της αφίσας μας;  Είχαμε αρμονική συνεργασία στην ομάδα μας;  Βάλαμε τίτλο στην αφίσα μας;  Ο τίτλος είναι σχετικός με το θέμα μας;  Οι εικόνες που χρησιμοποιήσαμε έχουν σχέση με τη λεζάντα που τις συνοδεύει;  Είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση της αφίσας μας;  Είχαμε αρμονική συνεργασία στην ομάδα μας;

12 Κάνω τη δική μου αφίσα  Κάθε μαθητής δημιουργεί τη δική του αφίσα με θέμα «Καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφυγόπουλων της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974».

13 Βιβλίο Μαθητή, Άσκηση 3  Σκεφτείτε και γράψτε στο τετράδιό σας μια σύνθετη πρόταση που να ξεκινά ως εξής: «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην υγεία. Χρειάζονται …». Δείξτε την πρόταση στο διπλανό σας και συζητήστε για το αν πρόκειται για σύνθετη πρόταση ή όχι.


Κατέβασμα ppt "Ενότητα 13 Τα δικαιώματα των παιδιών Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google