Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου eTwinning

2 ΝΕΟ TWINSPACE

3 ΓΕΝΙΚΑ  Είναι η συνεργατική πλατφόρμα του eTwinning στην οποία έχουν πρόσβαση μόνον οι συνεργάτες ενός eTwinning έργου, καθώς και τα μέλη που αυτοί ορίζουν.  Λειτουργεί ως «εικονική τάξη» για τους συνεργάτες εκπαιδευτικούς και μαθητές και ως εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση, την επικοινωνία των εταίρων και τη διαχείριση ενός έργου eTwinning.  Εργαλεία κοινά για τους συνεργάτες είναι: τελευταία νέα, ημερολόγιο, blog, περιβάλλον ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλία, κοινός χώρος διαμοιρασμού αρχείων, πίνακας ανακοινώσεων, λίστα μελών, κ.α.

4 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ TWINSPACE  Πρώτη Σελίδα (HOME): Η εναρκτήρια σελίδα του Twinspace  Δραστηριότητες (Activities) – κύριος χώρος εργασίας  Δωμάτιο Προσωπικού (Staff room)  Γωνιά των Μαθητών (Pupils corner)  Συνομιλία (Chat)  Βιβλιοθήκη (διαθέσιμη σύντομα)

5 ΡΟΛΟΙ TT eacher - εκπαιδευτικός (μέλος) tt eacher administrator (ιδρυτές και διαχειριστές) PP upil - μαθητής (μέλος με περιορισμένα δικαιώματα) pp upils administrator (διαχειριστής με περιορισμένα δικαιώματα) VV isitor - επισκέπτης (read only δικαιώματα μετά τη σύνδεση) aa nonymous (read only δικαιώματα για δημοσιευμένες σελίδες)

6 Δραστηριότητες - Activities Πως προσθέτω υλικό στο νέο twinspace  Η περιοχή Δραστηριότητες - Activities είναι ο κύριος χώρος εργασίας σας. Δείτε κάθε activity σαν μια σελίδα όπου σε αυτή μπορείτε να προσθέσετε υλικό ή και συνεργατικά εργαλεία, δηλαδή εργαλεία βασισμένα στη φιλοσοφία της κοινωνικής δικτύωσης του WEB 2.0.  Το υλικό μπορεί να αποτελείται από αρχεία, φωτογραφίες, video, μέχρι 20 MB το κάθε ένα.  Τα συνεργατικά εργαλεία, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι wikis, blogs και message boards.

7  Κάντε κλικ στην περιοχή Δραστηριότητες- Activities  Κάντε κλικ στο Manage Pages (Διαχειριστείτε τις σελίδες) Δημιουργία νέας δραστηριότητας (activity) 1/5

8 Δημιουργία νέας δραστηριότητας (activity) 2/5  Πληκτρολογήστε το όνομα της σελίδας που θέλετε να δημιουργήσετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο Add – Προσθήκη  Κάντε κλικ στο όνομα της δραστηριότητας που μόλις δημιουργήσατε

9 Δημιουργία νέας δραστηριότητας (activity) 3/5  περάστε το ποντίκι σας επάνω από το εικονίδιο στο δεξί μέρος της σελίδας το οποίο γράφει « Welcome…..” και  κλικ στο Add Application (Προσθέστε την εφαρμογή)

10 Δημιουργία νέας δραστηριότητας (activity) 4/5 Κάντε κλικ 1. στο Collaboration - Συνεργασία και επιλέξτε:  Blogs για να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο  Message boards για να δημιουργήσετε έναν πίνακα ανακοινώσεων  Wikis για να δημιουργήσετε ένα wiki που είναι ένας συνεργατικός δικτυακός τόπος όπου μπορείτε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε πληροφορίες με άλλους χρήστες.

11 Δημιουργία νέας δραστηριότητας (activity) 5/5 2.Στο Content Management – Διαχείριση Περιεχομένου και επιλέξτε:  Document Library για να βάλετε αρχεία  Image Gallery για φωτογραφίες  Web Content Display όπου μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απλά σαν ένα πεδίο να γράψετε κάτι ή να βάλετε widgets π.χ video, θέτοντας το embed code από την ιστοσελίδα που υπάρχει το widget σας

12 Δραστηριότητες – Activities Δημοσίευση υλικού  Επιλέξτε την περιοχή  ‘Activities’  κλικ στο Manage Pages – Διαχειριστείτε τις σελίδες  Επίλέξτε publish- δημοσίευση  Πατήστε done και με δεξί κλικ-ιδιότητες μπορείτε να δείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση της σελίδας. Στο url του twinspace σας μπορεί τώρα κάποιος χωρίς να κάνει login να δει τις δημοσιευμένες σελίδες σας

13 Πρόσκληση εκπ/κων, επισκεπτών και μαθητών  Σελίδα home -Κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Invite teachers and visitors» ή «invite pupils» ανάλογα  Συμπληρώστε τη φόρμα που εμφανίζεται δίνοντας τα απαιτούμενα στοιχεία  Ο προσκεκλημένος παραλαμβάνει ένα e- mail επιβεβαίωσης και μπορεί πλέον να συνδεθεί στο twinspace σας

14 Πως επικοινωνώ εγώ ή οι μαθητές μου στο twinspace 1/4 1. Χρησιμοποιώ το twinspace mailbox.  Aρχική σελίδα του twinspace – Home, κλικ στο σύνδεσμο «Write e-mail – Σύνθεση ηλεκτρονικού μηνύματος».  Στο πεδίο “To” γράφοντας το αρχικό γράμμα ονόματος από την ομάδα μου εμφανίζεται αυτόματα ο παραλήπτης.

15 Πως επικοινωνώ εγώ ή οι μαθητές μου στο twinspace 2/4 2. Χρησιμοποιώ τη Συνομιλία (Chat)  Δωμάτιο διαθέσιμο για τη συνομιλία των μελών σε πραγματικό χρόνο

16 Πως επικοινωνώ εγώ ή οι μαθητές μου στο twinspace 3/4 3. Χρησιμοποιώ το stuff room, για την επικοινωνία με τους συνεργάτες και το σχεδιασμό του έργου μου  χώρος ο οποίος έχει τις ίδιες δυνατότητες με την περιοχή activities, χωρίς να είναι προσπελάσιμος από τους μαθητές μου.

17 Πως επικοινωνώ εγώ ή οι μαθητές μου στο twinspace 4/4 4. Οι μαθητές μου χρησιμοποιούν κυρίως το Pupils Corner  χώρος ο οποίος έχει τις ίδιες δυνατότητες με την περιοχή activities αλλά δεν μπορεί να δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και που μπορώ να ελέγχω ανά πάσα στιγμή.

18 RSS feed  Σε όλα τα συνεργατικά εργαλεία του twinspace μπορώ να επιλέξω “Subscribe to…” και μέσω RSS feed να ενημερώνομαι απευθείας για νέες καταχωρήσεις.

19 Ρυθμίσεις Λογαριασμού My account Για να αλλάξετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο twinspace, όπως γλώσσα εμφάνισης του μενού, προσωπικά στοιχεία και φωτογραφία, κάντε κλικ στο «My account» - Ο Λογαριασμός μου, που βρίσκεται μέσα στο εικονίδιο στο δεξί μέρος της σελίδας το οποίο γράφει « Welcome…..”, αλλάξτε τις ρυθμίσεις, προσθέστε μια φωτογραφία σας, επιλέξτε γλώσσα και πατήστε ‘save’. (Η προκαθορισμένη γλώσσα εμφάνισης είναι η Αγγλική.)

20 Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας! Οδηγούς βοήθειας μπορείτε να βρείτε: στο http://www.etwinning.net και στο http://etwinning.sch.gr στο τμήμα «Χρήσιμα» στα «Χρήσιμα αρχεία»


Κατέβασμα ppt "Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google