Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Το edmodo είναι ένα παγκόσμιο, Ασφαλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης και Ηλεκτρονικής Μάθησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.edmodo.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Το edmodo είναι ένα παγκόσμιο, Ασφαλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης και Ηλεκτρονικής Μάθησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.edmodo."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Το edmodo είναι ένα παγκόσμιο, Ασφαλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης και Ηλεκτρονικής Μάθησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.edmodo

3  τη δημιουργία ηλεκτρονικών τάξεων,  τη διαχείριση ηλεκτρονικών φακέλων μαθητών/τριών,  τη διασύνδεση μεταξύ εκπαιδευτικών καθώς και,  τη συμμετοχή τους σε ηλεκτρονικές κοινότητες διαφορετικών εκπαιδευτικών αντικειμένων.

4 … μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί διαμοιράζονται ψηφιακό υλικό και επικοινωνούν με ασφάλεια.

5 Για να εγγραφεί ένας καθηγητής θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα: 1. Να πλοηγηθεί στη διεύθυνση www.edmodo.com, να επιλέξει το πλήκτρο «I’m a Teacher» www.edmodo.com 2. Να δημιουργήσει ένα λογαριασμό αφού συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής. 3. Να ελέγξει το e-mail του για την επικύρωση της εγγραφής και για τον έλεγχο των επόμενων βημάτων που θα ακολουθήσει.

6 Για να δημιουργήσει ένας καθηγητής τμήμα ή ομάδα μαθητών θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:  Επιλογή του εικονιδίου “+” δίπλα στις “Ομάδες” και « Φτιάξε / Create. “  Δώσε ένα « Όνομα Ομάδας» (Group name) πχ «Α1-Ιστορία 2013-14»,  Επίλεξε την τάξη με βάση την ηλικιακή ομάδα την κατηγορία και το μάθημα από το αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται στο βήμα-1  Κάνε κλικ στο κουμπί «Δημιουργία»  Πληκτρολόγησε το « Αναμενόμενο μέγεθος ομάδας» και την περιγραφή της. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των μελών που θα συμμετέχουν στην ομάδα και ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλαχτεί οποτεδήποτε.  Κάνε κλικ στο κουμπί «Τέλος» για να δημιουργηθεί η ομάδα. Εντόπισε τον «6-ψήφιο κωδικό ομάδας». Ο κωδικός θα δοθεί στους μαθητές για να ενταχθούν στην ομάδα. Ο κωδικός ομάδας θα κλειδώσει αυτόματα μετά από 15 ημέρες, εκτός και αν ο καθηγητής τον κλειδώσει νωρίτερα. Αν ο κωδικός κλειδώσει, τότε θα ζητηθεί έγκριση από τον καθηγητή για ένταξη νέου μέλους.

7 Αν ο μαθητής δεν είχε ποτέ πριν λογαριασμό στο Edmodo, θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:  Να αποκτήσει τον «6ψήφιο κωδικό ομάδας» που θα του δώσει ο καθηγητής του. “I’m a Student”.  Να επισκεφτεί το www.edmodo.com και να επιλέξει το κουμπί “I’m a Student”.www.edmodo.com  Να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής με τον  Να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής με τον «6ψήφιο κωδικό ομάδας» που του έχει δοθεί και ένα μοναδικό «όνομα χρήστη» (username) και κωδικό πρόσβασης (password). Το email δεν είναι απαραίτητο για την εγγραφή μαθητή. “Sign up” για να ολοκληρώσει την εγγραφή του.  Να επιλέξει το κουμπί “Sign up” για να ολοκληρώσει την εγγραφή του.  Το όνομα της ομάδας στην οποία συμμετέχει και δημιούργησε ο καθηγητής του, θα εμφανιστεί στο αριστερό πλαίσιο του λογαριασμού του μαθητή. Σημείωση: Χρειάζεται ΜΟΝΟ μια φορά να δημιουργήσει λογαριασμό στο EDMODO ο μαθητής. Με τον ίδιο λογαριασμό, μπορεί να συμμετέχει και σε άλλες ομάδες-τμήματα ακόμη και σε διαφορετικό σχολείο. Καταυτόν τον τρόπο, διατηρεί το ατομικό του portfolio και ιστορικό!

8 Αφού ο μαθητής δημιουργήσει λογαριασμό στο Edmodo, μπορεί και ο γονέας/κηδεμόνας να δημιουργήσει «Λογαριασμό Γονέα» χρησιμοποιώντας του παιδιού του το μοναδικό «Κωδικό Γονέα». Ο Γονέας δεν συμμετέχει σε καμιά ομάδα/τμήμα. Μπορεί μόνο να παρακολουθεί τις δραστηριότητες, εργασίες, βαθμολογίες κλπ του παιδιού του που συμμετέχει στην ομάδα. Για να εγγραφεί ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει: “I’m a Parent”.  Να επισκεφτεί το www.edmodo.com και να επιλέξει το κουμπί “I’m a Parent”.www.edmodo.com  Να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής με τον  Να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής με τον «6ψήφιο κωδικό Γονέα» που του έχει δοθεί είτε από τον καθηγητή ή εμφανίζεται στην αρχική σελίδα του EDMODO του παιδιού του.  Να συμφωνήσει με τους «Όρους Χρήσης» της υπηρεσίας  Να δηλώσει ένα email το οποίο είναι απαραίτητο για την εγγραφή του. “Sign up” για να ολοκληρώσει την εγγραφή του.  Να επιλέξει το κουμπί “Sign up” για να ολοκληρώσει την εγγραφή του. Σημείωση: Χρειάζεται μόνο ένας λογαριασμός στο EDMODO ακόμη και αν ο γονέας έχει περισσότερα του ενός παιδιά. Μπορεί να προσθέσει στο λογαριασμό του τους «Κωδικούς Γονέα» που παρέχονται από τη συμμετοχή των παιδιών του στις ομάδες/τμήματα.

9 Αφού επιλέξουμε την ομάδα που θέλουμε να διαχειριστούμε μπορούμε να προβούμε σε ορισμένες ρυθμίσεις. Επιλέγοντας το «Members» μπορούμε να δούμε ποιοι μαθητές έχουν εγγραφεί στην ομάδα. Επιλέγοντας ένα μαθητή μπορούμε:  να τον αφαιρέσουμε από την ομάδα (Remove from group)  να αλλάξουμε τον κωδικό (password) του (σε περίπτωση που τον έχει ξεχάσει)  να δούμε το username του Επίσης, αφού επιλέξουμε το προφίλ του μαθητή, μπορούμε:  να τον επιβραβεύσουμε με ένα «badge»  να δούμε την πρόοδο (progress) και τους βαθμούς του  να δούμε τη δραστηριότητα (activity) του στο Edmodo (δημοσιεύσεις, απαντήσεις)

10 Με το Edmodo οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον στο οποίο να δημοσιεύουν ανακοινώσεις σχετικές με το μάθημα, να αναθέτουν εργασίες στους μαθητές, να αναρτούν βαθμούς κ.α.

11 Μπορούμε να αναρτήσουμε μια ανακοίνωση (note) σε όποιους από τους μαθητές, γονείς ή άλλους καθηγητές επιθυμούμε. Για να το κάνουμε αυτό ξεκινούμε να γράφουμε στο σημείο «Type your note here...» : Στη συνέχεια μπορούμε να γράψουμε την ανακοίνωση μας και να προσθέσουμε τον παραλήπτη ή τους παραλήπτες τη ανακοίνωσης. Μπορούμε επίσης να επισυνάψουμε αρχεία ή συνδέσμους (links) ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα αρχεία (files) και οι σύνδεσμοι (links) που επισυνάπτουμε αυτόματα προσθέτονται στην βιβλιοθήκη (library) μας, γι' αυτό είναι καλό να παρέχουμε μια καλή περιγραφή σε αυτά τα στοιχεία.

12 Για να επιλέξουμε τους παραλήπτες της ανακοίνωσης (note), ξεκινούμε να γράφουμε στο κουτί «Send to» το όνομα ενός μαθητή, εκπαιδευτικού ή ομάδας. Το Edmodo θα εμφανίσει τα ονόματα που ξεκινούν με τα γράμματα που έχουμε πληκτρολογήσει. Σημείωση: Ένας ευκολότερος τρόπος για να γράψουμε μιαν ανακοίνωση (note) σε συγκεκριμένη ομάδα (π.χ. τμήμα) είναι να ανοίξουμε την σελίδα της ομάδας και μετά να γράψουμε την ανακοίνωση. Για να απαντήσουμε σε μια ανακοίνωση, επιλέγουμε το κουμπί «Reply» και πληκτρολογούμε την απάντηση μας.

13 Για να αναθέσουμε μια εργασία σε κάποιους μαθητές επιλέγουμε «Assignment» και την επιλογή «Assignment title» Στη συνέχεια πληκτρολογούμε τον τίτλο της εργασίας (Assignment title), την περιγραφή της εργασίας (Describe the assignment), «ανεβάζουμε» την εργασία είτε από τον Υπολογιστή είτε από την βιβλιοθήκη (library) μας, ορίζουμε ημερομηνία λήξης της εργασίας (due date), ορίζουμε τους παραλήπτες της εργασίας (Send to...) κ.λ.π Μπορούμε να κλειδώσουμε την εργασία μετά την ημερομηνία λήξης της

14 Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο Quiz ή να ανοίξουμε (load) ένα παλαιότερο. Σημείωση: Τα Quiz είναι χρήσιμα και για αυτοαξιολόγηση του μαθητή μετά το τέλος του μαθήματος. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν οι ερωτήσεις σε ένα Quiz είναι ανοικτού τύπου θα χρειαστεί να διορθωθούν από τον καθηγητή για να πάρει βαθμό ο μαθητής.


Κατέβασμα ppt " Το edmodo είναι ένα παγκόσμιο, Ασφαλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης και Ηλεκτρονικής Μάθησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.edmodo."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google