Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μονογραφίες Επαγγελμάτων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μονογραφίες Επαγγελμάτων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μονογραφίες Επαγγελμάτων

2 Επαγγέλματα Κομμωτής/Κομμώτρια Οικονομολόγος

3 Κομμωτής/Κομμώτρια Περιγραφή Επαγγέλματος
Συνθήκες και Περιβάλλον εργασίας Προϋποθέσεις Τι προσφέρει το επάγγελμα στον εργαζόμενο

4 Περιγραφή Επαγγέλματος
Το αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι τα κουρέματα και τα χτενίσματα μαλλιών ανδρών, γυναικών και παιδιών. * Βέβαια υπάρχει εξειδίκευση στην τεχνική κουρέματος, χτενίσματος και βαφής μαλλιών Εργαλεία που χρησιμοποιούνται: ψαλίδι Χτένα Βούρτσα Ρόλεϋ Πιστολάκι σεσουάρ μηχανή κουρέματος σαμπουάν., βαφές, λακ, ζελέ, αφρό κ.τ.λ. Ένας υπάλληλος πρέπει : να είναι ευγενικός με τους πελάτες να έχει υπομονή να είναι προσεκτικός για να μην γίνονται λάθη στόχος του είναι να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών.

5 Συνθήκες και Περιβάλλον Εργασίας
Οι κομμωτές εργάζονται σε εσωτερικό χώρο με καλό φωτισμό και καθαριότητα. * Κάποιες φορές υπάρχουν απαιτητικοί πελάτες, ιδιόμορφοι χαρακτήρες που πρέπει κανείς να τους αντιμετωπίσει με ευγένεια, με αποτέλεσμα την ψυχική και σωματική κόπωση ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η χρησιμοποίηση νέας τεχνολογίας γίνεται μόνο στα μεγάλα κομμωτήρια για να καταγράφονται οι πελάτες και τα ραντεβού τους.

6 Προϋποθέσεις Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ικανότητες/ενδιαφέροντα
Η δουλειά αυτή απαιτεί δημιουργικότητα, καλλιτεχνικές ικανότητες, φαντασία και ταλέντο. Στο συγκεκριμένο επάγγελμα υπάρχει όριο ηλικίας εισόδου μέχρι 40 ετών. Απαιτείται πτυχίο κομμωτικής και παρακολούθηση σεμιναρίων κατά την δια βίου εκπαίδευση. Τέλος για την άσκηση του επαγγέλματος είναι απαραίτητες οι σωματικές και οι πνευματικές αντοχές και γενικά η καλή υγεία. Εκπαιδευτικά και άλλα τυπικά προσόντα   Για αυτήν την εργασία απαιτείται κανείς να είναι απόφοιτος σχολής ΟΑΕΔ με ειδικότητα στην κομμωτική. Επιπροσθέτως χρειάζεται τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα και γνώσεις χημείας, ψυχολογίας και σχεδίου. Για να ασκήσει κάποιος το επάγγελμα αυτό πρέπει να κάνει εξάσκηση και να έχει άδεια για αυτήν.

7 Τι προσφέρει το επάγγελμα στον εργαζόμενο
Τι προσφέρει το επάγγελμα στον εργαζόμενο ΩΡΑΡΙΟ-ΑΜΟΙΒΗ Το ωράριο είναι κυλιόμενο, ενώ υπάρχουν υπερωρίες και η αμοιβή εξαρτάται από τον Εργοδότη. Ο  μέσος μισθός είναι ο βασικός και υπάρχουν και επιπλέον αμοιβές όπως τα φιλοδωρήματα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα πλεονεκτήματα στην εργασία αυτή εκτός των αμοιβών. ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Στο επάγγελμα αυτό προβλέπεται προσφορά εργασίας στο μέλλον ενώ η απασχόληση είναι μόνιμη εφόσον οι κομμωτές έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών τους. Επίσης μπορεί κανείς να ασκήσει το επάγγελμα αυτό και ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ μπορεί και να ακολουθήσει εκπαιδευτικούς δρόμους όπως καθηγητής σε Ι.Ε.Κ.


Κατέβασμα ppt "Μονογραφίες Επαγγελμάτων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google