Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ
ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ ΓΚΑΛΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ –ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΚΑΝΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

2 ΣΧΕΔΙΑΖΩ = ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ Το Σχέδιο είναι μια γλώσσα έκφρασης και επικοινωνίας. Το Σχέδιο έχει βασικό σκοπό να απεικονίσει αντικείμενα που υπάρχουν στο περιβάλλον μας ή αντικείμενα που πρόκειται να υπάρξουν στο περιβάλλον μας. Σημαίνει ότι καμιά τεχνική κατασκευή δεν θα μπορούσε να υπάρξει, αν δεν έχει βρεθεί τρόπος, πρώτα απ’ όλα, να σχεδιαστεί. Είναι ένα από τα πιο βασικά εργαλεία για τη σύλληψη, τη διατύπωση, την επεξεργασία, τη βελτίωση και την πραγματοποίηση μιας ιδέας. Και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι Σχέδιο πρέπει να μαθαίνουν όλοι όσοι πρόκειται στη ζωή τους να φανταστούν, να επεξεργαστούν και να κατασκευάσουν κάτι, ότι και αν είναι αυτό : είτε είναι μια απλή ζωγραφιά, με την οποία θα συμπληρώσουν τις ευχές σε ένα αγαπημένο πρόσωπο είτε είναι ένα σπίτι, ένας κήπος, μία πόλη, είτε μηχάνημα ή ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

3 Τεχνικό Σχέδιο Το σχέδιο είναι μια διεθνής γλώσσα επικοινωνίας και ταχύτατης ανταλλαγής ιδεών και χρησιμοποιείται σε πολλά επαγγέλματα. Το τεχνικό σχέδιο είναι η εικόνα μιας κατασκευής που παριστάνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διαβάζεται από τον κατασκευαστή αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο. Είναι μια γλώσσα έκφρασης και επικοινωνίας που βασικό  της σκοπό έχει να απεικονίσει αντικείμενα που υπάρχουν ή πρόκειται να υπάρξουν στο μέλλον. Το σχέδιο διακρίνεται σε: Ελεύθερο ( με ελεύθερο χέρι ) Γραμμικό ( με χρήση σχεδιαστικών οργάνων ) Το σχέδιο γίνεται πάνω σε χαρτί με μολύβι ή μελάνι. Σήμερα η σχεδίαση με τον παραδοσιακό τρόπο και η σχεδίαση με υπολογιστές συνυπάρχουν.

4

5

6

7 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Στον τομέα του τεχνικού σχεδιασμού οι περισσότερες σημαντικές αλλαγές έγιναν από το 1965 και εξής παρά στα προηγούμενα 200 χρόνια! Η προηγμένη τεχνολογία έχει μεταφέρει το βιομηχανικό σχεδιασμό και την τεχνική σχεδίαση στη σφαίρα των υπολογιστών. Το πρώτο σύστημα αυτόματης σχεδίασης αναπτύχθηκε και στα μέσα του 1950 για την ανάλυση εικόνων ραντάρ. Στις αρχές 1960, εμφανίστηκαν τα πρώτα εμπορικά συστήματα αυτόματης σχεδίασης. Τα πρώτα συστήματα ήταν βασισμένα σε μεγάλους υπολογιστές και χρησιμοποιούνταν κυρίως στις βιομηχανίες αυτοκίνητων και αεροπλάνων. Με τον καιρό αναπτύχθηκε μια τάση να χρησιμοποιούνται όλο και μικρότεροι υπολογιστές , για να φτάσουμε σήμερα να μιλούμε για σταθμούς εργασίας CAD και για αυτόματου σχεδιασμού με προσωπικούς υπολογιστές .

8

9 Βιομηχανικό Σχέδιο O βιομηχανικός σχεδιασμός ( ντιζάιν ) αφορά στο σχέδιο κάθε αντικειμένου το οποίο στη συνέχεια κατασκευάζεται, τυποποιείται και παράγεται, ξεκινώντας από απλά αντικείμενα όπως ένα καπάκι μπουκαλιού και φθάνοντας στα σύνθετα όπως οικιακές συσκευές, εργαλεία, υπολογιστές, μεταφορικά μέσα κ.τ.λ. Στις αρχές του περασμένου αιώνα τοποθετείται η εμφάνιση των πρώτων βιομηχανικά κατασκευασμένων προϊόντων πάνω σε σχέδια κατάλληλα μελετημένα για μια παραγωγή "εν σειρά", όπως έπιπλα, σκεύη ,κολώνες από χυτοσίδηρο, μεταλλικές γέφυρες, τα πρώτα μεταφορικά μέσα (ατμομηχανές, τροχήλατα πλοία) και άλλα.

10

11 ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ Μηχανολόγος μηχανικός Ηλεκτρολόγος Ηλεκτρονικός Αρχιτέκτονας Πολιτικός μηχανικός Τοπογράφος Μηχανικός Καλλιτέχνης γραφικών Βιομηχανικός σχεδιαστής Σχεδιαστής μόδας Γελοιογράφος Σκιτσογράφος Σκηνογράφος Γραφίστας Σχεδιαστής επίπλων Κομμωτής 

12 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ  

13 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

14 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

15 ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

16 ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

17 ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

18 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ

19 ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

20 ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ

21 ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΣ

22 ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ

23 ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ

24 ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΕΠΙΠΛΩΝ

25 ΚΟΜΜΩΤΗΣ


Κατέβασμα ppt "ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google