Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ
Από την ανακάλυψη της Αμερικής(1492)-Μέχρι και σήμερα

2 Οι παραισθησιογόνες ουσίες έχουν μακρά ιστορία τόσο ως μέσο ενδυνάμωσης του θρησκευτικού συναισθήματος, όσο και ως υποβοήθημα ψυχολογικής και ιατρικής ενίσχυσης.

3 Κύρια επιδίωξη του πιστού είναι η θεραπεία της υπαρξιακής αγωνίας με τη χρήση ψευδαισθησιακών και καταπραυντικών προϊόντων. Τα θρησκευτικά αυτά υποκατάστατα τον οδηγούν στη λύτρωση και την έκσταση, στη «θέωση» χωρίς πόνο, χωρίς άσκηση και χωρίς βαθιά κατάνυξη. Η επαφή με το Θεό γίνεται με ή χωρίς πνευματική καθοδήγηση, χωρίς πνευματική παραμυθία. Η κατάκτηση του παραδείσου γίνεται εύκολα χωρίς πνευματική κόπωση και χωρίς πνευματικότητα.

4 ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΜΟΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ:
Η εύρεση ναρκωτικών ουσιών στις Αιγυπτιακές μούμιες, και ιδιαίτερα της Αμερικανικής κόκας, είναι μια σοβαρή ένδειξη εμπορικής σχέσης Ν. Αμερικής και Αιγύπτου. Περιγράφεται η πιθανή πραγματοποίηση υπερατλαντικών ταξιδιών και δηλαδή η επικοινωνία μεταξύ Αμερικανικής Ηπείρου και Ευρώπης – Αιγύπτου, εφόσον στις Αιγυπτιακές μούμιες, που μοιάζουν κατά την τεχνική κατασκευής με τις μούμιες των Ν. Αμερικάνων του πολιτισμού Τιουανάκου, βρέθηκαν εκτός της Νικοτίνης και του Χασίς, Κοκαΐνη η οποία είναι γηγενές φυτό της.

5 ΑΙΓΥΠΤΟΣ Έντονη είναι η παρουσίαση ποσοτήτων Νικοτίνης, Χασίς και Κοκαΐνης σε Αιγυπτιακές μούμιες (μαλλιά, μαλακούς ιστούς και οστά). Παραισθησιογόνες ουσίες που ανακαλύφθηκαν κατά τον ανοσοποιητικό καθαρισμό κοκαΐνης και Χασίς σε Αιγυπτιακές Μούμιες, που ανάγονται περίπου στο 1000 π.Χ. αποδεικνύει την ευρεία χρήση των ουσιών αυτών κατά τις επιθανάτιες τελετές και μη. Η ταρίχευση των μουμιών επέβαλλε επιτακτικά τη χρήση φαρμακευτικών και άλλων ναρκωτικών ουσιών προκειμένου τα σώματα των νεκρών να υλοποιήσουν χωρίς καμία φθορά το ταξίδι τους στον κόσμο των ψυχών.

6 ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ
Οι Γυναίκες Αγιαμάρα στην πόλη Τιουανάκου της Ν. Αμερικής μασούν φύλλα κόκας που ελευθερώνουν την κοκαΐνη κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών τους τελετών.

7 Για τους ινδιάνους οι παραισθησιογόνες ουσίες δεν είχαν απλώς ψυχαγωγική δράση. Θεωρούσαν ότι διεύρυναν τους ορίζοντες τους και ότι οι παραισθήσεις ήταν πραγματικές, ότι μιλούσαν με πνεύματα προγόνων (προγονολατρεία). Μάλιστα αναφέρονταν σε ναρκωτικές ουσίες (Πεγιότ πχ) σαν να μιλούσαν για συγκεκριμένες θεότητες. Οι Ίνκας πίστευαν πως η κοκαΐνη ήταν ένα δώρο του θεού Ήλιου. Ως αποτέλεσμα η κοκαΐνη να χρησιμοποιείται περισσότερο για θρησκευτική χρήση παρά για οποιαδήποτε άλλη τελετουργία Αναλύσεις στις μούμιες τριών παιδιών που είχαν βρεθεί παγωμένα ψηλά στις Άνδεις αποκαλύπτουν ότι οι Ίνκας τα προετοίμαζαν επί μήνες για ανθρωποθυσία δίνοντάς τους φύλλα κόκας και αλκοόλ.

8

9 Στις αξονικές τομογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κόρη του Λουλαϊλάκο έχει ένα αντικείμενο σφηνωμένο ανάμεσα στα δόντια της σαν να το μασούσε λίγο πριν πεθάνει -όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, πρόκειται για φύλλα κόκας. Η κοκαΐνη είναι ισχυρό διεγερτικό και τα φύλλα κόκας χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα για να διευκολύνουν την αναπνοή σε μεγάλο υψόμετρο. Ωστόσο η έρευνα αποκαλύπτει ότι η κόκα δεν δόθηκε στα παιδιά για να τα βοηθήσει να φτάσουν μέχρι την αφιλόξενη βουνοκορφή. Προκειμένου να προσδιορίσουν ποια ήταν η διατροφή των παιδιών για αρκετούς μήνες πριν από το θάνατό τους, η ερευνητική ομάδα, από τα πανεπιστήμια της Κοπεγχάγης στη Δανία και του Μπράντφορντ της Βρετανίας, πραγματοποίησε χημικές αναλύσεις στα μακριά μαλλιά τους.

10

11 Η ανάλυση έδειξε ότι η κόρη του Λουλαϊλάκο άρχισε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες κόκας 12 μήνες πριν από τον θάνατό της, καθώς και αρκετά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της. Οι ερευνητές δηλώνουν τώρα σχεδόν βέβαιοι ότι το κορίτσι είχε επιλεγεί για θυσία 12 μήνες πριν από το θάνατό του. Εκτιμούν επίσης ότι σε αυτό το διάστημα πρέπει να συμμετείχε σε αρκετές τελετές που συνοδεύονταν από κατανάλωση κόκας και αλκοόλ.

12


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google