Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης Μαθημα 12 1. Απογευματινά Τσάγια Ορίζει τα απογευματινά τσάγια. Ονομάζει τα ροφήματα και τα εδέσματα που περιλαμβάνει το.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης Μαθημα 12 1. Απογευματινά Τσάγια Ορίζει τα απογευματινά τσάγια. Ονομάζει τα ροφήματα και τα εδέσματα που περιλαμβάνει το."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης Μαθημα 12 1

2 Απογευματινά Τσάγια Ορίζει τα απογευματινά τσάγια. Ονομάζει τα ροφήματα και τα εδέσματα που περιλαμβάνει το απογευματινό τσάι. Περιγράφει τη διαδικασία σερβιρίσματος απογευματινού τσαγιού. 2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να:

3 ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι ή υπηρεσία σερβιρίσματος διαφόρων εδεσμάτων και ζεστών ροφημάτων που προσφέρει στους διάφορους χώρους του ξενοδοχείου μεταξύ των ωρών 3-5 το απόγευμα μια ξενοδοχειακή μονάδα. 3 Απογευματινά Τσάγια

4 4 ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΤΣΑΓΙΩΝ Φιλανθρωπία: π.χ. μάζεμα λεφτών για διάφορους συνδέσμους (αντικαρκινικός, σύνδεσμος νεφροπαθών καρδιοπαθών, διαβητικός σύνδεσμος κλπ.). Διοργάνωση σεμιναρίων: όπως ιατρικού περιεχομένου, υπηρεσιών τηλεφωνίας, ζαχαροπλαστικής αρτοποιίας κλπ. Διοργάνωση επιδείξεων όπως επίδειξη ειδών χρυσοχοΐας και ασημικών, πιατικών κλπ. Διοργάνωση γενεθλίων: από μητέρες για τα μικρά παιδιά τους.

5 5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΣΑΓΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 1.Για να απασχολείται το προσωπικό του εστιατορίου κατά τις απογευματινές ώρες. 2.Για να αυξήσει τα έσοδα της η ξενοδοχειακή μονάδα. 3.Για να δώσει περισσότερο γόητρο στη επιχείρηση.

6 6 ΕΔΕΣΜΑΤΑ (ΦΑΓΗΤΑ) ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΣΑΙ 1.Άσπρο και μαύρο ψωμί. 2.Φρυγανιές. 3.Βουτυράκια και μαρμελάδες. 4.Μικρά σάντουιτς π.χ. καπνιστό σολομό, αυγά κλπ. 5.Γλυκίσματα κέικ φρούτων και τάρτες. 6.Είδη σφολιάτας και κρουασάν. 7.Διάφορα τυριά.

7 7 ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΣΑΓΙΑ 1.Ζεστό τσάι. 2.Φιλτραρισμένος καφές. 3.Νεσκαφέ. 4.Ζεστό ή κρύο γάλα. 5.Ζεστή σοκολάτα. 6.Χυμούς διαφόρων φρούτων.

8 8 ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΣΑΙ 1.Χαρτοπετσέτα. 2.Μαχαίρι και πηρούνι ορεκτικού. 3.Φλυντζάνι, πιατάκι και κουταλάκι τσαγιού. 4.Μπολ για ζάχαρη, βούτυρο, μαρμελάδες. 5.Μικρό δοχείο(καλαθάκι) αχρήστων. 6.Αλατοπίπερο. 7.Αριθμός τραπεζιού.

9 9 Φλιτζάνι τσαγιού Φλιτζάνι του καφέ Στρώσιμο τραπεζιού (Κουβέρ) για παράθεση Τσαγιού ή καφέ.

10 10 Εξοπλισμός για παράθεση τσαγιού ή καφέ:  Καφετιέρα  Φλιτζάνι καφέ με πιατάκι  Ρηχό πιάτο επιδορπίου  Γαλατιέρα  Ζαχαριέρα  Τσαγιέρα  Φλιτζάνι του τσαγιού με πιατάκι  Κουταλάκι του καφέ  Κουταλάκι του τσαγιού  Πιρούνι του γλυκού.  Βραστήρας νερού  Μηχανή παρασκευής καφέ  Μικρό δίσκο σερβιρίσματος

11 11 ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ 1.Σερβίρισμα από τον τραπεζοκόμο στο τραπέζι του πελάτη(plate service). 2.Σερβίρισμα από την πιατέλα στο τραπέζι του πελάτη [silver service]. 3.Σερβίρισμα από το τραπεζάκι του γκέριντον στο τραπέζι του πελάτη [queridon service]. 4.Σερβίρισμα από το μπουφέ [buffet service].

12 12 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ 1.Ο τραπεζοκόμος παίρνει τη παραγγελία από τον πελάτη. 2.Δίνει τη παραγγελία στο still room για να ετοιμάσουν τις φρυγανιές και τα ροφήματα. 3.Σερβίρει πρώτα τα ροφήματα από τη δεξιά πλευρά του πελάτη. 4.Μετά σερβίρονται οι φρυγανιές και τα ψωμιά. 5.Μετά σερβίρονται τα γλυκά αφού μετακινηθεί το πρώτο πιάτο. Σημείο αναφοράς: Ο τρόπος σερβιρίσματος των απογευματινών τσαγιών έχει τώρα αλλάξει και τις περισσότερες φορές ο πελάτης σερβίρεται από μόνος από το τραπέζι του μπουφέ τόσο για τα φαγητά όσο και για τα ροφήματα.

13 13 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ 1.Ο τραπεζοκόμος παίρνει τη παραγγελία από τον πελάτη. 2.Δίνει τη παραγγελία στο still room για να ετοιμάσουν τις φρυγανιές και τα ροφήματα. 3.Σερβίρει πρώτα τα ροφήματα από τη δεξιά πλευρά του πελάτη. 4.Μετά σερβίρονται οι φρυγανιές και τα ψωμιά. 5.Μετά σερβίρονται τα γλυκά αφού μετακινηθεί το πρώτο πιάτο. Σημείο αναφοράς: Ο τρόπος σερβιρίσματος των απογευματινών τσαγιών έχει τώρα αλλάξει και τις περισσότερες φορές ο πελάτης σερβίρεται από μόνος από το τραπέζι του μπουφέ τόσο για τα φαγητά όσο και για τα ροφήματα.

14 14 ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΚΑΦΕΣ - προέρχεται από τους καβουρδισμένους καρπούς του θαμνόδεντρου καφέα

15 15 1.Φιλτραρισμένος καφές: γίνεται σε μηχανή φίλτρου με καφέ φιλτρου και ζεστό νερό. Σερβίρεται με ΖΕΣΤΟ γάλα ή χωρίς σε μεγάλο φλιτζάνι. 2.Στιγμιαίος καφές: αναμιγνυεται μαζί με ζεστό νερό και ένα κουταλάκι στιγμιαιου καφε (νέσκαφε). Σερβίρεται σκέτος ή με ΖΕΣΤΟ γάλα σε μεγάλο φλιτζάνι. ΕΙΔΗ ΚΑΦΕΔΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

16 16 3.Ελληνικός καφές: σερβίρεται πάντα ζεστός πάντοτε χωρίς γάλα σε μικρά φλιτζανάκια (βαρύ γλυκί, γλυκί, μάλλον γλυκί, μέτριο, με ολίγη, σκέττο, βραστό).

17 17 4.Παγωμένος καφές (Φραπέ): έχει σαν βάση τον στιγμιαίο καφέ, το νερό. Σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι με παγακια, γαλα ή χωρις, γλυκί, μετριο ή χωρις ζάχαρη

18 18 5.Καφές εσπρέσο: Είδος Ιταλικού καφέ σερβίρεται μόνος του ΧΩΡΙΣ γαλα σε μικρό φλιτζάνι. Μερικές παρασκευές καφέ εσπρέσο: 1.Καπουτσίνο: 1/3 καφές εσπρέσο 1/3 ζεστό γάλα 1/3 ζεστό αφρο γαλακτος. Σερβίρεται σε μεγάλο φλιτζάνι 2.Καφές λάττε: 1/3 καφέ εσπρέσο 2/3 με ζεστό γάλα σερβίρεται σε μεγάλο φλιτζάνι. 3.Καφές μακιάτο: καφές εσπρέσο με λίγο ζεστό αφρόγαλα σερβιρισμένο σε μικρό φλιτζανάκι.

19 19 ΤΣΑΙ: παρασκευάζεται από τα φύλλα τροπικού θάμνου που ονομάζεται Καμέλια συνέσις

20 20

21 21 1.Σερβίρεται ζεστό στο φλιτζάνι μαζί με φέτα λεμονιού. 2.Σερβίρεται ζεστό στο φλιτζάνι με λίγο κρύο γάλα. 3.Σερβίρεται παγωμένο σε ψηλό ποτήρι με παγάκια, φέτα λεμονιού καί ζάχαρη. ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΣΑΓΙΟΥ

22 22 ΚΑΚΑΟ (ΣΟΚΟΛΑΤΑ): εξάγεται από τους σπόρους του καρπού του κακαόδεντρου.

23 23 1.ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: Σερβίρεται με δύο κουταλάκια σκόνης κακάο μαζί με ζεστό γάλα. Σερβίρεται σε ψηλό φλιτζάνι (mug) 2. ΜΟΚΚΑ ΚΑΦΕ: Μια δοση εσπρεσσο και συμπληρωνεται το φλυτζανι με ζεστη σοκολατα. Σερβίρεται σε ψηλό φλιτζάνι (mug) ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΚΑΟ

24 Ανακεφαλαίωση Στοχων: 24 Ορίζει τα απογευματινά τσάγια. Ονομάζει τα ροφήματα και τα εδέσματα που περιλαμβάνει το απογευματινό τσάι. Περιγράφει τη διαδικασία σερβιρίσματος απογευματινού τσαγιού.

25 Εργασία στην τάξη: Σωστό / Λάθος 25

26 Εργασία στο σπίτι: Ερωτήσεις 1-3 26


Κατέβασμα ppt "Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης Μαθημα 12 1. Απογευματινά Τσάγια Ορίζει τα απογευματινά τσάγια. Ονομάζει τα ροφήματα και τα εδέσματα που περιλαμβάνει το."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google