Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου 2013-2014
Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου To savoir vivre

2 Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας «Πες μου τι τρως να σου πω ποιος είσαι» η ομάδα «Οι Νόστιμοι»:ΚΑΣΤΑΝΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΝΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΑ, ΝΩΤΟΥΔΑ ΒΑΪΑ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα. Υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος: ΜΑΚΡΗΣ ΒΑΪΟΣ.

3 Τι είναι savoir vivre; To Savoir Vivre είναι εγχειριδιο συμφωνα με το οποιο ο αναγνωστης μαθαινει να εφαρμοζει στο συνολο της ζωης του, κανονες καλης συμπεριφορας. Αλλωστε αυτή είναι και η ετυμολογια του: να ξερεις να ζεις. Είναι η γνωση του τι ακριβως η κοινωνια θεωρει απόδεκτο ,του τι ζητας από εμας και του τι πρεπει να πραττουμε σε κάθε στιγμη και περισταση της ζωης μας!

4 Το Savoir Vivre στην Ελλάδα

5 7 «εγκλήματα» που δεν πρέπει να κάνετε στο τραπέζι
1)Να σκαλίζετε ή να μυρίζετε ένα πιάτο πριν φάτε. 2)Να γλύφετε το πιρούνι σας για να μην πάει χαμένη ούτε ελάχιστη ποσότητα της νοστιμότατης σάλτσας. 3)Να ορμάτε για το αλάτι ή για κάποια πιατέλα που δεν βρίσκεται κοντά σας. 4)Να σερβίρετε πρώτα στον εαυτό σας από κάποια πιατέλα που σας ζητήθηκε να περάσετε σε κάποιον άλλο.

6 5)Να σερβίρετε μια τεράστια μερίδα από ένα φαγητό που λατρεύετε ή να ψάχνετε για τα κομμάτια που σας αρέσουν πιο πολύ, αφήνοντας ελάχιστο για αυτούς που ακολουθούν. 6)Να προσφέρετε υπολείμματα από το πιάτο σας στους άλλους καλεσμένους στο δείπνο. 7)Να χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδες στο τραπέζι μπροστά στους υπόλοιπους.

7 Βασικοί κανόνες σωστής συμπεριφοράς στο τραπέζι.
1)Είμαστε συνεπείς όταν μας προσκαλούν για φαγητό. 2)Το λινό διακοσμητικό που στολίζει το πιάτο σας προφανώς είναι απλώς μια πετσέτα. 3)Δεν ακουμπάμε τους αγκώνες στο τραπέζι. 4)Χρησιμοποιούμε πιρούνι μόνο για τα λαχανικά, μακαρόνια, το σουφλέ, το πιλάφι και τις σαλάτες. Όχι και μαχαίρι. 5)Δεν σκουπίζουμε το πιάτο μας με το ψωμί, ούτε το βουτάμε στην σαλάτα.

8 Τόσα πιρούνια… Το πιρούνι της σαλάτας είναι πάντοτε αυτό που βρίσκεται έξω αριστερά. Είναι μικρότερο από το κυρίως πιρούνι. Το κυρίως πιρούνι είναι το μεγαλύτερο στο σερβίτσιο και βρίσκεται πιο κοντά στο πιάτο.

9 Τελειώσαμε! Όταν τελειώσετε να τοποθετήσετε το μαχαιροπίρουνο σας στο πλάι με τις λαβές να δείχνουν 5 η ώρα και τις μύτες 11. Αυτό το διακριτικό σημάδι δίνει σήμα στο σερβιτόρο ή στην οικοδέσποινα ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αν απομακρυνθείτε από το τραπέζι πρωτού τελειώσετε, για να μην σας μαζέψουν το πιάτο, βάλτε την λαβή του μαχαιριού να δείχνει 4 η ώρα και την λαβή του πιρουνιού να δείχνει 8, έτσι ώστε να σταυρώνουν στην μέση του πιάτου. Σε καμία στιγμή του γεύματος δεν πρέπει τα μαχαιροπίρουνα να ακουμπήσουν το τραπέζι.

10 Η σωστή διάταξη μαχαιροπίρουνων, πιάτων και ποτηριών σε ένα δείπνο.

11 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google