Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία με θέμα τη διατροφή!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία με θέμα τη διατροφή!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία με θέμα τη διατροφή!
Μια εργασία για την Οικιακή οικονομία. Ελπίζω να σας αρέσει! Για να ξεκινήσεις πάτα εδώ. Όλγα Θεοδωρίδου Τμήμα: Α’1

2 Η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην παχυσαρκία!
Τα υψηλότερα επίπεδα υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας εντοπίζονται στην Ελλάδα, με περισσότερα από 4 στα 10 παιδιά να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα με ποσοστό 44%, εκ των οποίων 11,2% είναι παχύσαρκα, ενώ τα χαμηλότερα επίπεδα υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας βρέθηκαν στο Βέλγιο με ποσοστό 16,9%, εκ των οποίων 3,7% ήταν παχύσαρκα. Εντυπωσιακές ήταν και οι διαφορές στις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής των μικρών παιδιών οι μικροί μαθητές σε Νορβηγία και Ολλανδία αφιερώνουν, κατά μέσο όρο, πάνω από 40 λεπτά την εβδομάδα, προκειμένου να πάνε με το ποδήλατο στο σχολείο, ενώ τα παιδιά από την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και την Ισπανία μόλις 7 λεπτά. Όσον αφορά στη συμμετοχή σε αθλήματα και πάλι τα παιδιά στη Νορβηγία αποδείχτηκαν τα πλέον "ενεργά". Συνεχίστε!

3 Πυραμίδα διατροφής! Πατήστε στα γλυκά για να δείτε περισσότερες πληροφορίες!

4 Γλυκά! Κάθε πότε πρέπει να τρώμε γλυκά;
Αν ένα παιδί είναι κινητικό και φυσιολογικού βάρους, μπορεί να τρώει ακόμη και κάθε μέρα ένα μικρό γλυκό, κατά προτίμηση ως απογευματινό σνακ, όχι όμως αντικαθιστώντας το κανονικό του γεύμα. Αν ένα παιδί έχει περιττά κιλά, και πάλι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα γλυκά από τη διατροφή του, κυρίως επειδή στα παιδιά οι τροφές που απαγορεύονται γίνονται ακόμη πιο επιθυμητές. Καθώς, λοιπόν, θα ήταν άδικο να στερήσουμε ακόμη και από ένα παχουλό παιδί το γλυκό ή τη σοκολάτα, θα μπορούσαμε να του επιτρέπουμε να τα τρώει όχι καθημερινά, αλλά δύο φορές την εβδομάδα. Συνεχίστε!

5 Πυραμίδα διατροφής! Πατήστε στα αυγά για να δείτε περισσότερες πληροφορίες!

6 Αυγά! Κάθε πότε πρέπει να τρώμε αυγά;
Μελέτες σε ενήλικες έχουν δείξει ,ότι η συστηματική κατανάλωση μέχρι και τεσσάρων αυγών την εβδομάδα δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Ακόμη ,μελέτη αναφέρει ,ότι η συχνή κατανάλωση αυγών μειώνει κατά 44% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Τα παιδιά μικρότερα των 2χρόνων μπορούν να τρώνε 4-5 αυγά την εβδομάδα, ενώ παιδιά μεγαλύτερα των 2 χρόνων με υπερχοληστερολαιμία μπορούν και πρέπει να τρώνε 2-3 ολόκληρα αυγά την εβδομάδα. Το ασπράδι είναι λεύκωμα υψηλής βιολογικής αξίας, δεν περιέχει χοληστερόλη και μπορεί να καταναλώνεται ελεύθερα. Συνεχίστε!

7 Πυραμίδα διατροφής! Πατήστε στο κρέας για να δείτε περισσότερες πληροφορίες!

8 Κρέας! Γιατί πρέπει να τρώμε κρέας;
Η διατροφή που περιλαμβάνει μικρές ποσότητες άπαχου κρέατος είναι μία καλή διατροφή για χάσιμο βάρους, ειδικά στις δυτικές κοινωνίες που έχουν πρόβλημα παχυσαρκίας. Οι Αυστραλοί καταναλώνουν κατά μέσον όρο 110 κιλά κρέας το χρόνο ο καθένας. Η τηλεόραση το διαφημίζει. Αλλά η κατανάλωση κρέατος έχει συνδεθεί με διάφορες ασθένειες.  Συνεχίστε!

9 Πυραμίδα διατροφής! Πατήστε στα ψάρια για να δείτε περισσότερες πληροφορίες!

10 Ψάρια! Κάθε πότε και γιατί πρέπει να τρώμε ψάρια;
Η κατανάλωση ψαριών και ιχθυελαίων έχει ακράδαντα αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία μας. Πλήθος ασθενειών μπορούν να προληφθούν έστω και με τη δισεβδομαδιαία κατανάλωση ψαριών. Οι θεραπευτικές ιδιότητες τους μπορούν να βοηθήσουν όσους πάσχουν από στεφανιαία νόσο, μειώνοντας τους θανάτους από έμφραγμα, ενώ έρευνες έδειξαν ότι μόλις 30γρ/ ημερησίως περιόρισαν κατά 50% το κίνδυνο ανακοπής. Τα ιχθυέλαια από την άλλη, ανακουφίζουν από συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας, οστεοαρθρίτιδας, άσθματος, ψωρίασης, υπέρτασης, ημικρανιών, ελκώδους κολίτιδας, σκλήρυνσης κατά πλάκας, ενώ βοηθούν και στην αποφυγή εγκεφαλικών επεισοδίων. Συνεχίστε!

11 Πυραμίδα διατροφής! Πατήστε στα γαλακτοκομικά για να δείτε περισσότερες πληροφορίες!

12 Γαλακτοκομικά! Γιατί πρέπει να τρώμε γαλακτοκομικά προϊόντα;
Το γάλα κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα άλλα ζωικά και φυτικά τρόφιμα διότι είναι η αποκλειστική τροφή, για τον άνθρωπο αλλά και για τα θηλαστικά ζώα, κατά το πρώτο στάδιο της ζωής τους. Από αυτό συμπεραίνεται ότι το γάλα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένας νέος οργανισμός για να αναπτυχθεί και ιδιαίτερα, επάρκεια πρωτεϊνών και αλάτων. Το τυρί αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις. Ένα ερώτημα που ωστόσο τίθεται πολλές φορές και από πολλούς είναι το κατά πόσο μπορεί να καταναλώνεται από κάποιον που έχει υψηλή χοληστερίνη. Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα εξαρτάται από το τυρί και ιδιαιτέρως από την περιεκτικότητα του σε κορεσμένα λιπαρά. Τα κίτρινα τυριά είναι πολύ πιο πυκνά και κατά συνέπεια και πιο λιπαρά σε σχέση με τα λευκά. Για το λόγο αυτό τα λευκά τυριά είναι προτιμότερα. Ωστόσο, ακόμη και αυτά, όπως η φέτα, περιέχουν αρκετά λιπαρά. Συνεχίστε!

13 Πυραμίδα διατροφής! Πατήστε στα φρούτα και λαχανικά για να δείτε περισσότερες πληροφορίες!

14 Φρούτα και λαχανικά! Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας; Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα για την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού και είναι εξίσου πολύτιμα για την ομορφιά και την καλή υγεία της επιδερμίδας μας. Έχουν πολύ σπουδαίο ρόλο στη διατροφή μας, γιατί περιέχουν σε αφθονία αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία αιχμαλωτίζουν τις ελεύθερες ρίζες και τις αποβάλλουν από τον οργανισμό. Οι ελεύθερες ρίζες είναι πολύ ασταθείς, επικίνδυνες ουσίες που οξειδώνουν και φθείρουν εσωτερικά το σώμα μας, περίπου όπως ένα κομμάτι σίδηρου σκουριάζει όταν εκτεθεί στον αέρα και το νερό. Συνεχίστε!

15 Πυραμίδα διατροφής! Πατήστε στα όσπρια για να δείτε περισσότερες πληροφορίες!

16 Όσπρια! Γιατί πρέπει να τρώμε όσπρια;
Στην  οικογένεια των οσπρίων ανήκουν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα, τα κουκιά, ο αρακάς, κ.ά. Χαρακτηρίζονται από μεγάλη θρεπτική  αξία και αποτελούν πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων βραδείας απορρόφησης, αμινοξέων, φυτικών ινών, βιταμινών,  ιχνοστοιχείων και φυσικά, πρωτεϊνών. Τα όσπρια  έχουν μηδενικά λιπαρά και ζάχαρα και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης μεσογειακής διατροφής και της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Συνεχίστε!

17 Πυραμίδα διατροφής! Πατήστε στα ζυμαρικά για να δείτε περισσότερες πληροφορίες!

18 Ζυμαρικά! Τα ζυμαρικά κάνουν καλό;
Η καθημερινή κατανάλωσή των ζυμαρικών μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία μας. Η πιο διάσημη γαστρονομική απόλαυση είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν την κυριότερη πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο. Για τη μεσογειακή διατροφή άλλωστε οι υδατάνθρακες αποτελούν το καλύτερο «καύσιμο» του οργανισμού.  Συνεχίστε!

19 Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση, ελπίζω να σας άρεσε!


Κατέβασμα ppt "Εργασία με θέμα τη διατροφή!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google