Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εξυπηρέτησης του Πολίτη – Διαφάνειας & Επικοινωνίας Κ.Ε.Δ.Ε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εξυπηρέτησης του Πολίτη – Διαφάνειας & Επικοινωνίας Κ.Ε.Δ.Ε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εξυπηρέτησης του Πολίτη – Διαφάνειας & Επικοινωνίας Κ.Ε.Δ.Ε

2 ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Πρόεδρος Επιτροπής : Καφαντάρης Δημήτριος Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Αντιπρόεδρος Επιτροπής : Καλογερόπουλος Δημήτριος Δ.Σ. Δήμου Αιγιαλείας Ομάδα Επεξεργασίας Θεμάτων Επιτροπής: Τσιάμης Ιωάννης, Μέλος Επιτροπής Σκοπούλης Ιωάννης, Μέλος Επιτροπής Μοχιανάκης Κων/νος, Μέλος Επιτροπής

3 Κ.Ε.Δ.Ε ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2012  Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής επεξεργασίας θεμάτων.  Ανάλυση και αξιολόγηση της μελέτης του ΕΜΠ και της Infostrag για τους Δήμους.  Ορισμός εκπροσώπου στην Ο.Δ.Ε του προγράμματος Δι@ύγεια του ΥΔιΜΗΔ.  Συμμετοχή και τοποθέτηση του εκπροσώπου μας στην ημερίδα του ΕΚΔΔΑ για το Δι@ύγεια.  Παρουσίαση θέσεων της επιτροπής μας στο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ τον Ιανουάριο του 2012 στην Κομοτηνή.

4 Κ.Ε.Δ.Ε  Παρέμβαση για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας καθώς και έγγραφη πρόταση στο σχετικό Νομοσχέδιο κατά την κατάθεσή του στη Βουλή.  Παρουσία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τον Αντιπρόεδρο κο Δημήτριο Καλογερόπουλο, για την ανάπτυξη των θέσεων μας στο θέμα της κινητής τηλεφωνίας.  Συγκρότηση άτυπου δικτύου με εκπροσώπους των 13 ΠΕΔ για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ΤΠΕ.

5 Κ.Ε.Δ.Ε  Παρατηρήσεις στο Νόμο 3979/11 για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και επεξεργασία των πολλών θεσμικών παρεμβάσεων που χρειάζονται (ΥΑ,ΚΥΑ,ΠΔ) για την υλοποίησή του.  Αναγκαιότητα διαβούλευσης για τα τέλη διέλευσης και χρήσης δικτύων των ηλεκτρονικών παρόχων στους Δήμους μας.  Προτάσεις για τη Δημόσια Διαβούλευση επί του «Πλαισίου Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» που ολοκληρώθηκε στις 23/01/12.

6 Κ.Ε.Δ.Ε Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνιών Εθνική Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τις ΤΠΕ  Συναντήσεις τις επιτροπής μας με την Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνιών και τον αρμόδιο Υφυπουργό.  Κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, μέρος των οποίων έγιναν αποδεκτές.  Κατάθεση προγράμματος 11 σημείων συλλογικής υποστήριξης των Δήμων.  Υποβολή των προτάσεων της ΚΕΔΕ στο Open Gov για την Εθνική Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τις ΤΠΕ.

7 Κ.Ε.Δ.Ε  Πετύχαμε την εκπροσώπησή μας ως ΚΕΔΕ, στην επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνιών και πιο συγκεκριμένα στην ΟΔΙΣΕΕ (Ομάδα Διοίκησης, Σχεδιασμού & Επίβλεψης Έργων ) του Τομέα Εσωτερικών.  Ευχαριστήρια επιστολή από τον τ. Υφυπουργό και Πρόεδρο της ΟΔΙΣΕΕ κο Τζωρτζάκη για τη συνεισφορά της ΚΕΔΕ στο έργο της επιτροπής του Υπουργείου.

8 Κ.Ε.Δ.Ε

9  Συνάντηση της Επιτροπής με τον Ειδικό Γραμματέα της Ψηφιακής Σύγκλισης στο ΥΠΑΝ για το συντονισμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος της «Ψηφιακής Σύγκλισης».  Συνάντηση της Επιτροπής με τη Διαχειριστική Αρχή του Ε.Π «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013 » για την εξειδίκευση της ανοιχτής «Πρoσκ. 64 -Δράσεις Εφαρμογής Προγράμματος ΄Καλλικράτης΄ - Β΄ Φάση» καθώς και τη τροποποίηση αυτής, με σκοπό την ένταξη έργων για τους Δήμους.  Συνάντηση εκπροσώπων της επιτροπής μας με την ΕΝΠΕ, την ΚτΠ και τη ΜΟΔ, για τη επίτευξη διαβαθμιδικής συνεργασίας στα πλαίσια της πρόσκλησης 64 του ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση».

10 Κ.Ε.Δ.Ε  Συνάντηση της επιτροπής μας με την ΕΝΠΕ, την ΚτΠ Α.Ε και την TFGR στα γραφεία της ΕΝΠΕ προκειμένου να συμφωνήσουμε για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΥΠΕΣ – ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί από ΥΠΕΣ, ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ.  Συνάντηση της επιτροπής με την ΚτΠ Α.Ε στα γραφεία της ΚΕΔΕ για ενημέρωση και παρουσίαση του «Ψηφιακού Δήμου» που έχει σχεδιάσει η ΚτΠ και έχει πλέον και ανάδοχο.

11 Κ.Ε.Δ.Ε Σχεδιασμός και προώθηση προς ένταξη τριών (3) προτάσεων στην πρόσκληση 64 του ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση»: 1.Παρατηρητήριο της ΚΕΔΕ - Ενοποιημένες βάσεις δεδομένων σε 13 κόμβους στις ΠΕΔ. Ομαδοποίηση, Διαχείριση και Ανάλυση σε πραγματικό χρόνο του τεράστιου όγκου ψηφιακών δεδομένων που παράγουν και αφήνουν πίσω τους καθημερινά οι Ο.Τ.Α, τα οποία είναι πολύτιμα δεδομένα εφόσον αξιοποιηθούν κατάλληλα. Π.χ. Ενοποιημένη κεντρική βάση δεδομένων ανά Δήμο και Περιφέρεια για Μητρώο Ανέργων, Μητρώο Αγροτών, Δικαιούχους Προνοιακών Επιδομάτων, ΕΣΠΑ – Τεχνικά Δελτία κλπ.

12 Κ.Ε.Δ.Ε 2.Σύστημα Cloud Computing για μικρούς και νησιωτικούς Δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων. Κεντρική λύση όλων των εφαρμογών που χρησιμοποιούν σήμερα οι μικροί Δήμοι. Συνεργασία και με το δίκτυο Νησιωτικών Δήμων. Σημαντικά οφέλη σε επίπεδο Υποδομής, Ασφάλειας, Help Desk σε επίπεδο εφαρμογών κλπ. χρησιμοποιώντας το cloud computing.

13 Κ.Ε.Δ.Ε 3.Συγκρότηση Δημοτικών e – ΚΕΠ • Δεν σχεδιάζουμε την λειτουργία των 1.200 δημοτικών ηλεκτρονικών ΚΕΠ που προβλέπει ο «Καλλικράτης», με τις έξυπνες κάρτες και τα τύπου ΑΤΜ. • Κύριος στόχος είναι η εκ περιτροπής λειτουργία των Τοπικών Κοινοτήτων και η παροχή διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες ή στα αρμόδια ΚΕΠ.

14 Κ.Ε.Δ.Ε  Πραγματοποίηση συνάντησης στη ΚΕΔΕ με το δίκτυο εκπροσώπων των 13 ΠΕΔ για θέματα ΤΠΕ και οργάνωσης του δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης.  Δημιουργία κλειστής Ηλεκτρονικής Ομάδας (Google Group) μεταξύ των μελών του δικτύου για άμεσο συντονισμό και γρήγορη αμφίδρομη πληροφόρηση.

15 Κ.Ε.Δ.Ε Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εξυπηρέτησης του Πολίτη – Διαφάνειας & Επικοινωνίας


Κατέβασμα ppt "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εξυπηρέτησης του Πολίτη – Διαφάνειας & Επικοινωνίας Κ.Ε.Δ.Ε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google