Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το νερό είναι ένα στοιχείο απολύτως απαραίτητο για κάθε μορφή ζωής. Στο σώμα των ανθρώπων, των ζώων αλλά και των φυτών αποτελεί πάνω από τα 2/3 του ολικού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το νερό είναι ένα στοιχείο απολύτως απαραίτητο για κάθε μορφή ζωής. Στο σώμα των ανθρώπων, των ζώων αλλά και των φυτών αποτελεί πάνω από τα 2/3 του ολικού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το νερό είναι ένα στοιχείο απολύτως απαραίτητο για κάθε μορφή ζωής. Στο σώμα των ανθρώπων, των ζώων αλλά και των φυτών αποτελεί πάνω από τα 2/3 του ολικού τους βάρους. Το 70% δηλαδή του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Τα θετικά του νερού στη ζωή μας Νικόλας Καλλή Δ1

2 Ποια είναι η σημασία του νερού στην ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού; ΗΗ ιστορία του νερού συμβαδίζει με την ιστορία του ανθρώπου. Ο πρωτόγονος άνθρωπος φρόντιζε να κατοικεί και να ζει κοντά στις πηγές, τους ποταμούς και τις λίμνες. Οι πρώτες του μετακινήσεις συνδέονταν άμεσα με την αναζήτηση του νερού. ΌΌ λοι οι μεγάλοι αρχαίοι πολιτισμοί άνθισαν γενικώς κατά μήκος των μεγάλων ποταμών, όπως ο Αιγυπτιακός Πολιτισμός στην κοιλάδα του Νείλου, ο Ασσυριακός στη Μεσοποταμία κλπ. ΑΑ κόμα και σήμερα ο άνθρωπος κατασκευάζοντας φράγματα, υδρευτικά συστήματα, κάνοντας εκτροπές ποταμών και γεωτρήσεις εξασφαλίζει το απαραίτητο νερό και πολλές φορές το φέρνει κοντά του από αρκετά μακρινές αποστάσεις.

3 Σε τι μας χρησιμεύει το νερό Το νερό χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο για διάφορες δραστηριότητες και σε διάφορους τομείς: ΧΧ ρήση νερού στο σπίτι Στο σπίτι το νερό χρησιμοποιείται συνεχώς και για πολλές και διαφορετικές χρήσεις. Με αυτό οι άνθρωποι φροντίζουν την υγιεινή τους, πλένουν τα φρούτα και τα λαχανικά, μαγειρεύουν, καθαρίζουν κ.α ΧΧ ρήση νερού στη γεωργία Υπολογίζεται ότι το 70-80% της χρήσης νερού καταναλώνεται στον τομέα της γεωργίας, καθιστώντας τον έναν από τους πιο «σπάταλους» υδατικά τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας ΧΧ ρήση νερού στη βιομηχανία Ο κλάδος της βιομηχανίας αποτελεί επίσης έναν βασικό καταναλωτή νερού. Οποιοδήποτε βιομηχανικό προϊόν απαιτεί νερό για να παρασκευαστεί. Στην βιομηχανία, εκτός από κατανάλωση νερού για την παραγωγή προϊόντων, παρατηρείται και κατανάλωση νερού για ψύξη των μηχανικών εγκαταστάσεων, που πρέπει να συνυπολογίζεται, όταν εκτιμάται η συνολική κατανάλωση νερού για την παραγωγή του εκάστοτε προϊόντος. ΧΧ ρήση του νερού στον τουρισμό Σε αρκετές τουριστικές περιοχές είναι τόσο μεγάλη η προσέλευση τουριστών που ο πληθυσμός διπλασιάζεται, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Λόγω της αύξησης του πληθυσμού, αυξάνονται και οι απαιτήσεις σε νερό.

4 10 λόγοι» για να πίνουμε νερό καθημερινά! ΒΒοηθά στην απώλεια βάρους ΕΕίναι πηγή ενέργειας ΒΒοηθάει να γυμνάζεστε καλύτερα ΑΑποτοξινώνει και καθαρίζει τον οργανισμό ΣΣυμβάλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος ΚΚάνει καλό στην καρδιά ΔΔείχνει το δέρμα νεότερο, αποκτούμε υγιής εμφάνιση ΘΘεραπεύει τους πονοκεφάλους ΒΒοηθάει στην απορρόφηση βιταμινών και ιχνοστοιχείων ΑΑπαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης http://rainbowwaters.gr http://www.eydap.gr/media/Stagonoulis/stagonoulispopu p/gr/034.htm http://www.medsos.gr/medsos/files/LIFE-PURE/FYLLA- PLIROFORION/FP_3.pdf


Κατέβασμα ppt "Το νερό είναι ένα στοιχείο απολύτως απαραίτητο για κάθε μορφή ζωής. Στο σώμα των ανθρώπων, των ζώων αλλά και των φυτών αποτελεί πάνω από τα 2/3 του ολικού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google