Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

2 Η τροφή είναι απαραίτητη για την ζωή του ανθρώπου διότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη από καθημερινή παροχή θρεπτικών συστατικών. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η ανάπτυξη και συντήρηση του οργανισμού, αναπλήρωση των φθορών και η παραγωγή έργου(φυσική δραστηριότητα).

3 Όμως η υγιεινή διατροφή συμβάλλει επίσης και στην διαχείρηση και διατήρηση ενός υγειούς βάρους αλλά και της υγείας μας γενικότερα. Είναι αποδεδειγμένο ότι η κακή διατροφή σχετίζεται με αυξημένη εμφάνιση διαφόρων παθήσεων όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνο, γαστρεντερικές παθήσεις και άλλα.

4 Οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση υγείας ενός ατόμου είναι: 1)Τροποποιήσιμοι (Διατροφή και τρόπος ζωής) 2)Μη τροποποιήσιμοι (ηλικία, φύλο, κληρονομικότητα)

5

6 Δίαιτα ή διατροφή είναι η πρόσληψη τροφής για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού(βασικός μεταβολισμός, φυσική δραστηριότητα, τρόπος ζωής) σε θρεπτικά συστατικά, τόσο σε φυσιολογικές καταστάσεις όσο και σε παθολογικές καταστάσεις.

7 ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ Προάγουν την ανάπτυξη, αναπλήρωση των φθορών των ιστών, συμμετέχουν στην ρύθμιση του μεταβολισμού και άλλων σωματικών διεργασιών. ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ Προμηθεύουν ενέργεια ΛΙΠΗ Προμηθεύουν ενέργεια

8 ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΑΛΑΤΑ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ(ΚΥΤΤΑΡΙΝΗ) ΝΕΡΟ Συμμετέχουν στην ρύθμιση του μεταβολισμού και άλλων μεταβολικών διεργασιών.

9 Μια δίαιτα για να θεωρείται σωστή και υγιεινή πρέπει να παρέχει ποικιλία τροφίμων και να είναι ισορροπημένη: Θρεπτικες και συμπληρωματικές ουσίες στις σωστές αναλογίες.

10 Για να παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μια δίαιτα πρέπει να περιέχει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων που είναι οι εξής: 1)Ομάδα δημητριακών/ψωμί 2)Ομάδα κρέατος 3)Ομάδα λαχανικών 4)Ομάδα φρούτων 5)Ομάδα γαλα/γαλακτοκομικών 6)Ομάδα λίπους

11 Η διαμόρφωση των γευμάτων πρέπει να είναι ανάλογη με τις ιδιαιτερότητες του ατόμου, την εργασία του, προβλήματα υγείας και γενικότερα τον τρόπο ζωής του. Συστήνονται τα πολλά και μικρά γεύματα Το πρωινό είναι απαραίτητο

12 Λευκίνη Ισολευκίνη Βαλίνη Θρεονίνη Μεθειονίνη Λυσίνη Αργινίνη Τρυπτοφάνη Φαινυλαλανίνη

13 Ανήκουν στην κατηγορία των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και είναι: ΛΙΝΟΛΕΪΚΟ ΟΞΥ (ω-6) ΛΙΝΟΛΕΝΙΚΟ ΟΞΥ (ω-3)

14 ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΒΙΤΑΜΙΝΗ E ΒΙΤΑΜΙΝΗ K ΒΙΤΑΜΙΝΗ A

15


Κατέβασμα ppt "Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google