Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ 3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ 3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ 3

2 ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΠΙΑ ΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ.ΤΟ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΒΑΡΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Η ΓΝΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΑΡΟΥΣ.

3 ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ 17% ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΥ ΑΝΔΡΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΛΙΠΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ 28% ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

4 ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΡΟ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΟΒΑΡΑ. ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΠΑΡ. ΤΑ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ «ΑΛΛΑ» ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΥΛΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΝΟΥΚΛΕΟΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΜΟΝΕΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

5 ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΑΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ (Η’ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ) ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ (Η’ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΜΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ.

6 ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ Η ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΕΤΣΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΤΟ ΝΗΠΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΡΟ -ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΞΩΚΥΤΤΑΡΙΟ -ΑΠ' Ο,ΤΙ Ο ΕΝΗΛΙΚΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ- ΤΗΝ ΖΥΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ. Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΧΗΜΙΚΗ Η ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ.

7 ΣΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΙΣΤΟΥ. Ο ΛΙΠΩΔΗΣ ΙΣΤΟΣ ΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΙΠΩΔΗ ΚΥΤΤΑΡΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ Η ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

8 ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΤΟ 1940 ΑΠΟ ΤΟΝ ALBERD R. BEHNKE, ΧΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΠΩΔΗ ΜΑΖΑ ΤΟΥ. ΑΛΙΠΗ ΜΑΖΑ ΟΜΩΣ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΙΠΟΥΣ ΜΑΖΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ (ΒΑΣΙΚΟ) ΛΙΠΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΛΙΠΟΣ.

9 ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ JOSEF BROZEK, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΛΙΠΩΔΗ ΜΑΖΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΙΠΟΥΣ ΜΑΖΑ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ. ΤΥΠΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΗΛ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΛΙΠΟΣ.

10 ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΤΟΣΤΙΑΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΟ ΟΛΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΥΨΗΛΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 35% ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 25% ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ. ΟΡΙΑΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 30% ΚΑΙ 35% ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, 20% ΚΑΙ 25% ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ ΛΙΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΝ ΟΡΙΣΘΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΟΜΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

11 ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΓΝΩΣΤΗ, ΓΕΝΕΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ: ΤΟ ΦΥΛΟ Η ΔΙΑΙΤΑ Η ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

12 ΤΟ ΦΥΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΛΙΠΟΥΣ ΜΑΖΑΣ ΤΟΥΣ, ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΜΥΩΝ, ΕΝΩ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΜΑΖΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΡΙΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΛΙΠΟΥΣ. Η ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΪΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΓΟΝΩΝ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ, ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΜΑΖΑΣ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΩΝ.

13 Η ΔΙΑΙΤΑ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ. ΜΕ ΔΙΑΙΤΕΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΠΗ ΜΑΖΑ. ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΟΛΙΓΟΘΕΡΜΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΠΗ ΜΑΖΑ, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΪΝΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΙΠΗΣ ΜΑΖΑΣ ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ. ΕΛΑΤΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΡΜΙΔΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΛΙΠΗΣ ΜΑΖΑΣ.

14 ΜΕ ΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΩΣΤΟΣΟ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΛΙΠΗΣ ΜΑΖΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΑΛΙΠΗ ΜΑΖΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΜΑΖΑΣ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΛΙΠΗ ΜΑΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΥΜΕΝΗ.

15 ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΙΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΛΙΠΟΥΣ, Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ(ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ Π.Χ. ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ) ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

16 Η ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Η ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΛΑΤΤΩΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΤΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΛΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Η ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΙΠΗ ΜΑΖΑ.

17 ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΙΠΗΣ ΜΑΖΑΣ, Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΛΙΠΗΣ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΠΩΔΟΥΣ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΤΟΧΗΣ Η ΓΕΝΙΚΑ Η ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

18 ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΥΓΕΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ. Η ΟΛΟΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ, ΣΩΣΤΗ ΟΜΩΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ.

19 ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΘΕΙ ΤΡΕΙΣ ΤΥΠΟΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Α ΤΥΠΟΣ: ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΛΙΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ. Β ΤΥΠΟΣ: ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΧΩΡΑ Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ. Γ ΤΥΠΟΣ: Η ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΓΛΟΥΤΩΝ, ΤΩΝ ΜΗΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΧΙΩΝ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

20 ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΑΝ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ( ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΛΛΗΛΟΕΠΙΔΡΑΣΗ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ),ΤΟ ΦΥΛΟ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η’ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ, ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ 3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google