ΟΔΥΣΣΕΙΑ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων
Advertisements

Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Σημ.: Οι ώρες διδασκαλίας που αναφέρονται σε κάθε φάση και στάδιο είναι κατά προσέγγιση.
Παράδειγμα eTwinning καλής πρακτικής
Ο χώρος της Δευτεροβάθμιας Οικονομικής Εκπαίδευσης στο διαδίκτυο
Γιάννα Αντωνίου Δρ Γλωσσολόγος - Ερευνήτρια ΙΕΛ Τεχνολογίες λογισμικών πολυμέσων για εκπαίδευση και πολιτισμό Δράσεις και Προοπτικές ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 4ΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
 Παρουσιάζοντας πολιτισμικό υλικό στα σχολεία
Διδακτική Μαθημάτων Ειδικότητας – Σχέδιο Μαθήματος
ΣΧΕΔΙΟ-ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΤΔΕ ΡΟΔΟΣ 2010
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.
1 Μια διδακτική πρόταση για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις ΘΕΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Στρατηγικές Πρόσληψης των Μορφοσυντακτικών Φαινομένων
 Να δούμε το υλικό  Διδακτικοί στόχοι  Διδακτικές στρατηγικές  Αλληλεπίδραση στην τάξη  Τι είναι φυσική, χημεία, βιολογία;  Αξιολόγηση μαθητών και.
Εποπτικά Μέσα Διδασκαλίας
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Σταδιοποίηση της διδασκαλίας Δέγγλερη Σοφία.
1 ΘΕΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ Μια διδακτική πρόταση για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις.
Ενότητα 7 Οι μύθοι και η ελιά.  Με βάση τον τίτλο, τι αναμένετε να μάθετε από το σημερινό μάθημα;  Γνωρίζετε κάποιους μύθους που συνδέονται με την ελιά;
«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ» ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
Ας θυμηθώ τις βασικές έννοιες που έμαθα!
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού “21 εν πλω" Σεραφείμ Ι. Ζώτης Υποψήφιος Επιμορφωτής ΠΑΚΕ Θεσσαλίας Εργασία 5 ης ενότητας Εκπαιδευτικού Υλικού.
Σεμινάρια Επιθεωρητών Φιλολογικών Μαθημάτων Φεβρουάριος – Μάρτιος 2012 Σόνια Κούμουρου, Σύμβουλος Λογοτεχνίας Βασιλική Σελιώτη, Φιλόλογος, Γραφείο Α.Π.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Γυμνασίων Οκτώβριος 2007.
Tο project από τα μάτια των μαθητών  ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Tο σχολείο χώρισε τους μαθητές της Α’ Λυκείου σε 9 διαφορετικά project, ανάλογα με το.
Χρήση και αξιοποίηση ΤΠΕ στην διδακτική διαδικασία
Διδακτικό Σενάριο ΟΜΗΡΟΥ Οδύσσειας α 1-426
Διδακτική Πληροφορικής
1. Πού διδάσκω; Τάξη: A’ Λυκείου Επίπεδο-αποδοχή μαθητών:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ «ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» 1 Ν. Αμανατίδης.
Γεωλογία – Γεωγραφία Β ΄ Γυμνασίου
Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μουταγιάκας 3ο Συνέδριο Ελληνικών Α΄ τάξης Ενότητα 7: Καράβια Μάθημα: Ένα γράμμα για την Ιωάννα Παρουσίαση από τις δασκάλες:
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Δρ. Αθανάσιος Κόκορης Σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Ροδόπης.
ΓΕΛ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ομηρικά έπη: Ιλιάδα
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι Μάθημα 1 ο Διδάσκει : Βασίλης Τσελφές.
Παραδοτέο έργο : Προσαρμογή υλικού για τη διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της ελληνικής σε άτομα με αναπηρίες Η διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της.
Δομή & και Αξιολόγηση εκπαιδευτικών σεναρίων. Διδασκαλία μέσω παραδείγματος Ανοίξτε την παρακάτω ιστοσελίδα και διαβάστε το σενάριο βασισμένο στο «Πούσι»
Εργασία στο Μάθημα: «Εκπαιδευτική τεχνολογία-Πολυμέσα» Διδάσκων : Άγγελος Γιαννούλας Ομάδα εργασίας Λινάρδος Γεώργιος Μπουντούρης Παναγιώτης Ντιγριντάκη.
4 Μαίου 2012 Ομάδα 7 Βολιανίτη Γεωργία-Βαλεντίνα Καμπόλη Μαρίνα Κοντογιώργη Ιωάννα Τρίκολα Μαρίνα.
ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΓΙΑΝΝΗ, ΣχολιΚΗ Συμβουλοσ Θεολογων
Παιδαγωγική: Ειδική Διδακτική των Αρχαιογνωστικών Μαθημάτων
Διδακτική αρχαίων ελληνικών Α΄ λυκείου από πρωτότυπο κείμενο
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
«Αρχαία ελληνική γραμματεία: Ομήρου Οδύσσεια»
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ομηρικά έπη: Ιλιάδα
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Τα φαινόμενα της τήξης και της πήξης
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:
ENNOIEΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Εποπτικά Μέσα Διδασκαλίας
Το μάθημα των “Νέων Ελληνικών” στα ΕΠΑΛ: Ζητήματα διδασκαλίας
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Project ΘΕΜΑ: Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ Ιωάννα Κομνηνού.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
ΙΣΤΟΡΙΑ.
Εποπτικά Μέσα Διδασκαλίας
1. Πού διδάσκω; Τάξη: Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Επίπεδο-αποδοχή μαθητών:
Α΄ τάξη Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ Διερεύνηση με συζήτηση
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Χριστίνα Παπαζήση Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04.
Η Συνθετική Δημιουργική Εργασία ως εναλλακτική μορφή αξιολόγησης της Αγγλικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο: Ένα παράδειγμα Χριστίνα Κάλφογλου Πειραματικό Γυμνάσιο.
1. Πού διδάσκω; Τάξη: Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Επίπεδο-αποδοχή μαθητών:
Project.
Επιμόρφωση Β1.1 επιπέδου ΤΠΕ Θεωρητικές Επιστήμες & Καλλιτεχνικά: 1 η εργασία «Κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικού περιβάλλοντος» Μοσχονά Στυλιανή (ΠΕ 02) Πανώτα.
1. Πού διδάσκω; Τάξη: Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Επίπεδο-αποδοχή μαθητών:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε ενότητες Σε κάθε ενότητα προτάσσονται τα κύρια θέματα Εικονογράφηση ενσωματωμένη στο κείμενο Διαγραμματική διατύπωση του κειμένου Παρένθετοι πίνακες-επεξηγηματικοί Περιορίζεται η αφήγηση (π.χ. η σύντομη αφήγηση του περιεχομένου της Οδύσσειας αντικαθίσταται από το συνοπτικό ημερολόγιο)

Προηγούνται χάρτες και πίνακες Περιορίζονται τα αποσπάσματα των ραψωδιών Τα παράλληλα κείμενα είναι ενταγμένα σε κάθε ενότητα Οι ερωτήσεις στην ανακεφαλαίωση είναι κυρίως κλειστού τύπου Τα εισαγωγικά σημειώματα είναι σύντομα

Συντομία ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ πολυτροπικότητα διαθεματικότητα

Το βιβλίο του εκπαιδευτικού: Γενικά ενημερωτικά στοιχεία (σκοποί της Οδύσσειας, μέθοδος διδασκαλίας, διδακτικό παράδειγμα, αξιολόγηση, εργασίες, ενδεικτικός προγραμματισμός) Παρουσίαση κάθε διδακτικής ενότητας: Στόχοι Ερμηνευτικές και διδακτικές επισημάνσεις-προτάσεις Επισημάνσεις στα θέματα για συζήτηση Αποσπάσματα από τη σχετική βιβλιογραφία/αρθρογραφία 3. Βιβλιογραφία/αρθρογραφία

Σκοποί της διδασκαλίας της Οδύσσειας: Να κατανοήσουν οι μαθητές τα χαρακτηριστικά του ηρωικού έπους Να αντιληφθούν τα βασικά θέματα και τα προβλήματα της Οδύσσειας Να εκτιμήσουν την αξία της Οδύσσειας ως λογοτεχνικού έργου

Να κατανοήσουν τις έννοιες σκηνή-εικόνα Διδακτική πρόταση: α 109-173 Άφιξη της Αθηνάς στην Ιθάκη και φιλοξενία της από τον Τηλέμαχο Στόχοι: Να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του μύθου (εφαρμογή σχεδίου Αθηνάς) Να ανιχνεύσουν το εθιμοτυπικό της φιλοξενίας σε σχέση με τον πολιτισμό της εποχής Να κατανοήσουν τις έννοιες σκηνή-εικόνα

Βήματα: Ανάγνωση του αποσπάσματος Επισήμανση της εξέλιξης του μύθου (χώρος-χρόνος-πρόσωπα-δράση) Οι μαθητές, αφού διαβάσουν στη σελίδα 30 τη διαφορά σκηνής και εικόνας, χωρισμένοι σε ομάδες αναζητούν σκηνές και εικόνες μέσα στο απόσπασμα. Χωρισμένοι σε ομάδες μελετούν τη σκηνή της φιλοξενίας και αναζητούν τα στάδια της φιλοξενίας, τα πρόσωπα που εμπλέκονται και τη θέση τους στο χώρο. Να εντοπίσουν οι μαθητές τα στάδια της φιλοξενίας και στα δύο παράλληλα κείμενα που ακολουθούν Να προσέξουν τις εικόνες που πλαισιώνουν το κείμενο και να τις εντάξουν μέσα στο κείμενο.

Εργασία: περιγράψτε το τυπικό της φιλοξενίας που ισχύει στο δικό σας σπίτι. Να λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω ερωτήσεις: Πώς είμαστε ντυμένοι όταν περιμένουμε κάποιον ξένο; Πώς τον υποδεχόμαστε; Πού τον βάζουμε να καθίσει; Τι του προσφέρουμε; Ποια σκεύη χρησιμοποιούμε για να τον περιποιηθούμε; Τι ερωτήσεις του κάνουμε; Σε ποια περίπτωση του κάνουμε το τραπέζι; Του κάνουμε δώρα ή όχι; Πώς αντιμετωπίζουμε έναν ξένο και πώς έναν φίλο ή συγγενή όταν μας επισκέπτεται ξαφνικά;