Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα 7 Οι μύθοι και η ελιά.  Με βάση τον τίτλο, τι αναμένετε να μάθετε από το σημερινό μάθημα;  Γνωρίζετε κάποιους μύθους που συνδέονται με την ελιά;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα 7 Οι μύθοι και η ελιά.  Με βάση τον τίτλο, τι αναμένετε να μάθετε από το σημερινό μάθημα;  Γνωρίζετε κάποιους μύθους που συνδέονται με την ελιά;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα 7 Οι μύθοι και η ελιά

2  Με βάση τον τίτλο, τι αναμένετε να μάθετε από το σημερινό μάθημα;  Γνωρίζετε κάποιους μύθους που συνδέονται με την ελιά;  Τι είναι ο μύθος;  Για να αποκαλέσουμε ένα κείμενο ως μύθο, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;

3 Μύθος (αφήγηση μιας φανταστικής ιστορίας) Τόπος Χρόνος Πρόσωπα Πλοκή Σκέψεις - Συναισθήματα

4 Τίτλος Υπότιτλοι

5 Οι μύθοι και η ελιά  Αριθμήστε τις παραγράφους του κάθε μύθου.  Διαβάστε σιωπηρά και κυκλώστε τα βασικά πρόσωπα των μύθων.  Συμπληρώστε το φύλλο εργασίας 1.

6 Η ελιά δώρο της Αθηνάς  Βιβλίο Μαθητή, δραστηριότητα 1: Απαντήστε στο 3 ο και 4 ο ερώτημα μόνο. (πρώτα μόνοι σας και μετά ελέγξτε με το διπλανό σας)

7 Η ελιά δώρο της Αθηνάς  Εντοπίστε στο κείμενο και χρωματίστε με γαλάζιο τα θετικά του δώρου του Ποσειδώνα.  Εντοπίστε στο κείμενο και χρωματίστε με ροζ τα θετικά του δώρου της Αθηνάς.

8 Βιβλίο Μαθητή, Δραστηριότητα 2

9 Η ελιά του Αρισταίου  Βιβλίο Μαθητή, δραστηριότητα 1: Απαντήστε στο 5 ο και 6 ο ερώτημα μόνο. (πρώτα μόνοι σας και μετά ελέγξτε με το διπλανό σας)

10 Η ελιά του Αρισταίου  Στο μύθο με τον Αρισταίο χρωματίστε τις φράσεις στις οποίες φαίνεται τι έδειξαν οι Νύμφες σε αυτόν σε σχέση με την ελιά.

11 Η ελιά του Αρισταίου  Αν στη θέση των κομμάτων βάζαμε το σύνδεσμο «και» πώς θα διαβάζαμε αυτό το σημείο;  Τι παρατηρείτε;  Με βάση την παρατήρησή σας, ποια είναι η χρησιμότητα των κομμάτων;

12 Οι μύθοι και η ελιά

13


Κατέβασμα ppt "Ενότητα 7 Οι μύθοι και η ελιά.  Με βάση τον τίτλο, τι αναμένετε να μάθετε από το σημερινό μάθημα;  Γνωρίζετε κάποιους μύθους που συνδέονται με την ελιά;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google