ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ;.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Στη γειτονιά του ήλιου start Δημιουργία: Παύλος Κώτσης.
Advertisements

Τα ονόματα των πλανητών, σύνδεση με τη μυθολογία!
ROSWELL ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ROSWELL ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ.
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
Πατήστε το πλήκτρο > για να ξεκινήσει η παρουσίαση Step key > in order to begins the presentation.
Η γη μασ Η ΓΗ ΜΑΣ.
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
Οι πλανήτες είναι οι εξής:
Επιχειρήματα κατά της Αστρολογίας Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.. Το ηλιακό σύστημα Από αριστερά Ήλιος, Σελήνη, Δίας. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας.
Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Α5 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΥΛΟΥΔΑΚΗΣ 2 ο συνέδριο μικρών βιολόγων Απρίλιος Ελληνογερμανική Αγωγή.
Παρατήρηση φαινομένων στην Γη: Milky Way, Παλίρροια, Σέλας,
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
9. Αρχή και πορεία του κόσμου
Κομήτης Οι Κομήτες είναι ουράνια σώματα που σε αντίθεση με τους απλανείς αστέρες και τους πλανήτες παρουσιάζουν όψη νεφελώδη, ενώ η ύλη από την οποία συνίστανται.
Ο Ισαάκ Νεύτων Και η θρησκευτικότητα Στο έργο του.
Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης που από την εικόνα του φαίνεται παράδεισος ενώ όλος ο πλανήτης περιβάλετε από λαβα ηφαίστειων ενώ υπάρχει ένα σύννεφο από.
Επιστήμη ή Ψευδοεπιστήμη; Ταυλαρίδου Βαρδιάνα, Παραδείση Μαρία
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΔΙΚΑΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Θεοδόσης Ναναυράκης. ΤΟ ΒΟΓΙΑΤΖΕΡ 1 Το Βόγιατζερ 1 πήρε τις πρώτες φωτογραφίες προσεγγίζοντας τον Δία τον Ιανουάριο του Η κοντινότερη προσέγγιση.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΥ ΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΦΑΡΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΟΝΤΟΥ.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ.
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
ΜΥΘΟΙ ΣεΙσΜώΝ.
Ο πλανήτης Ερμής. Ο πιο κοντινός πλανήτης στον ήλιο είναι ο Ερμής.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΕ 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
Η ζωή έξω απο την Γη.
Η ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ,ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΓΗ, ΑΡΗΣ,ΔΙΑΣ,ΚΡΟΝΟΣ,
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Οι φάσεις της σελήνης.
ΤΟΞΟΤΗΣ Τοξότης είναι αστερισμός που σημειώθηκε στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο. Ο τοξότης συνδέετε με το μύθο του κενταύρου και σε άλλες πολλές περιοχές.
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η Δήμητρα Σκληθριώτη Ζήσης Κωστάκης Μαρία Καρκαλά.
Οι πλανήτες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ o Π.Δ.Σ.Ρ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΑΞΗ Δ΄
Θαλής ο Μιλήσιος Ο Θαλής γεννήθηκε στη Μίλητο το 640 ή 624 π.Χ. (οι ακριβείς ημερομηνίες της γέννησης και του θανάτου του Θαλή δεν είναι γνωστές, αλλά.
Από το ΧΡΟΝΗ ΜΟΥΓΗ Στ΄1 Σεπτέμβρης 2015  Ο Άρης είναι ο τέταρτος πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος.
Déjà vu(προμνησία) Presque vu (Tip of the tongue)
Η ΓΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ηλιακό Σύστημα.
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ.
ΒΑΡΟΣ Το Βάρος στο Ηλιακό μας Σύστημα
Ηλιακο συστημα.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΙΟΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ 5. ΑΡΗΣ 6. ΔΙΑΣ 7. ΚΡΟΝΟΣ
1ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Εργασία του μαθητή της στ’ τάξης
Τι είναι; Τι περιλαμβάνει;
Σύμπαν Από τι αποτελείται; Υπάρχουν κι άλλα;…
Μελη της ομαδας: ΙΟΛΗ ΣΑΚΑΛΙΔΗ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΥΛΟΥ
ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Ηλιακό Σύστημα.
Ηλιακο συστημα.
Aliens Οδηγίες Play.
Ο απέραντος κόσμος !!!.
ΤΟΜΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Επιστημονικοί τομείς χωρίζονται σε :
Εργασία της μαθήτριας Άννας Μαρίας της τάξης ΣΤ
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Χριστιάνα Αρης.
Οργανα παρακολουθηςης νυκτερινου ουρανου απο την αρχαιοτητα ως ςημερα
Ας θαυμάσουμε το σύμπαν μαζί!!!. Το διάστημα όπως δεν το έχεις ξαναδεί!
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ηλιακό Σύστημα.
Η κατανομή του πληθυσμού της Γης
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
Πλανήτες Ο ήλιος.
Ηλιακό Σύστημα.
Προσσελήνωση αλήθεια ή ψέμα;
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ;

ΣΥΜΠΑΝ Το σύμπαν είναι ένα μεγάλο μέρος. Όμως άλλο είναι να ξέρεις ότι κάτι είναι μεγάλο και άλλο να μπορείς να το φανταστείς. Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι το σύμπαν έχει τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, κάθε γαλαξίας τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια άστρα και σχεδόν κάθε άστρο φαίνεται να περιβάλλεται από πλανήτες. Έτσι η ιδέα ότι η Γη είναι ο μόνος πλανήτης σε όλο το σύμπαν που φιλοξενεί ζωή είναι μάλλον εξωφρενική. Οι απόψεις στον επιστημονικό χώρο διίστανται. Άλλοι πιστεύουν ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή και άλλοι όχι.

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ Aπό τα αρχαία χρόνια υπάρχουν μαρτυρίες για τους εξωγήινους. Στους μύθους, στις παραδόσεις και στις θρησκείες αναφέρονται όντα που ήταν γεμάτα φως και ενέργεια και οι άνθρωποι τους νόμιζαν για θεούς, ημίθεους, ήρωες και αλλά. Αλλά και οι αρχαίοι έλληνες αστρονόμοι πίστευαν ότι υπάρχει ζωή και έξω από τη γη

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ U.F.O. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που ισχυρίζονται ότι έχουν δει στον ουρανό παράξενα αντικείμενα. Κάποιοι από αυτούς πιστεύουν ότι πράγματι είδαν UFO και κάποιοι άλλοι σκεπτόμενοι ορθολογιστικά, προσπαθούν να εξηγήσουν λογικά το φαινόμενο βασιζόμενοι στα άπειρα φαινόμενα που παρουσιάζονται στο νυκτερινό ουρανό. Στις περισσότερες των περιπτώσεων θέασης UFO έχει δοθεί κάποια λογική εξήγηση. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ανεξιχνίαστες και ανεξήγητες. Είναι άραγε σκάφη εξωγήινων ή πρόκειται για απλές λάμψεις στον ουρανό;

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1990 , εθεάθησαν 12 ή 13 ΑΤΙΑ , τα οποία σε σχηματισμό , το ένα πίσω από το άλλο , διέσχισαν τον εναέριο χώρο της χώρας μας από τη βόρεια Ελλάδα ως την Πελοπόννησο , όπου έκαναν μια αναστροφή και ακολούθησαν την αντίθετη πορεία . Οι δεκάδες μαρτυρίες , αρκετές επώνυμες , προέρχονται από όλα τα μέρη από τα οποία πέρασαν τα αντικείμενα .

Ένα από τα πλέον διαφημισμένα περιστατικά ΑΤΙΑ είναι το Συμβάν του Ρόσγουελ όπου στην περιοχή του Ρόσγουελ, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ, την 7η Ιουλίου 1947 ο αμερικανικός στρατός με πολύ μυστικότητα συνέλεξε συντρίμμια από ένα υψίστης μυστικότητας ερευνητικό μπαλόνι όπως ισχυρίστηκε. Πολλοί υποστηρικτές των ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) ή UFO πιστεύουν ότι τα συντρίμμια ανήκαν σε εξωγήινο σκάφος που κατέπεσε στη περιοχή και ότι η ανάκτηση του σκάφους συγκαλύφθηκε από τον στρατό. Μάλιστα πιστεύουν ότι βρήκαν και ένα ζωντανό εξωγήινο τον ΕΒΕ-1 (το όνομα του δόθηκε από το στρατό).

ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ Άνθρωποι από όλον τον κόσμο υποστηρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα απαγωγής από εξωγήινα όντα και τους έχουν οδηγήσει με τη βία σε ένα διαστημόπλοιο τους. Συχνά αναφέρονται η απώλεια της αίσθησης του χρόνου και της μνήμης. Ορισμένα θύματα απαγωγής επίσης θυμούνται οτι οι εξωγήινοι τους έκαναν κάποια χειρουργική επέμβαση ή εμφύτευση.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΖΩΗΣ Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εντείνουν τις προσπάθειές τους για αναζήτηση εξωγήινης ζωής και οι πιθανότητες επιτυχίας είναι σήμερα περισσότερες από ποτέ.. Xάρη στις προόδους της αστρονομίας, της αστροβιολογίας και των άλλων επιστημών, ιδίως καθώς ανακαλύπτονται ολοένα πιο πολλοί εξωπλανήτες στο σύμπαν, μερικοί από τους οποίους μάλιστα φαίνεται να έχουν συνθήκες παραπλήσιες με αυτές της Γης. Διεθνής ομάδα επιστημόνων μελέτησε τις συνθήκες που επικρατούν σε πλανήτες και φεγγάρια εντός και εκτός του ηλιακού μας συστήματος και δημιούργησαν έναν κατάλογο με εκείνους στους οποίους υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν αναπτυχθεί κάποιες μορφές ζωής. Στις πρώτες θέσεις του καταλόγου είναι ο δορυφόρος του Κρόνου, Τιτάνας και ο πλανήτης Gliese 581g που βρίσκεται στον αστερισμό του Ζυγού.