Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία του μαθητή της στ’ τάξης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία του μαθητή της στ’ τάξης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία του μαθητή της στ’ τάξης
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ Εργασία του μαθητή της στ’ τάξης ΖΑΧΑΡΙΑ ΠΑΣΤΡΙΚΟΥ

2 ΟΙ 8 ΠΛΑΝΗΤΕΣ Ο μέχρι σήμερα πιο αποδεκτός κατάλογος πλανητών αποτελείται από τους 8 παρακάτω πλανήτες σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, όπως φαίνονται στο διπλανό σχήμα: 1.Ερμήσ 2.Αφροδίτη 3.Γη 4Δίας 5.Κρόνος 6.Ουρανός 7.Ποσειδώνας 8.Άρης

3 ΕΡΜΗΣ Ο Ερμής είναι πλησιέστερος στον Ήλιο και ο μικρότερος στο ηλιακό μας σύστημα. Η ονομασία του βγήκε από το μυθικό πρόσωπο ΕΡΜΗ. Το σχήμα του συμβολίζει το πρόσωπο του ΘΕΟΥ με το κερατοειδές κράνος του.

4

5 ΑΦΡΟΔΙΤΗ Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος πλανήτης από τον Ήλιο . Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στο νυκτερινο μας σύστημα . Είναι παρόμοια στη γη σε μέγεθος αλλά διαφορετική σε φυσικά χαρακτιριστικά.

6

7 ΓΗ Η Γη είναι ο πιο πολύχρωμος πλανήτης στον οποίο ζούμε εμείς οι άνθρωποι. Επίσης λένε ότι δε ζούμε μόνοι μας αλλά και με άλλους οργανισμούς.

8

9 ΑΡΗΣ Ο Αρης είναι ο τέταρτος πλισιεστερος πλανήτης στον Ήλιο στο ηλιακό μας σύστημα. Επίσης συχνά λέγεται και Ερυθρός πλανήτης λόγο του ερυθρού χρώματος που παρουσιάζει.

10

11 ΔΙΑΣ Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος σε μάζα και σε διαστάσεις .Είναι ο πέμπτος κατά σειρά με πρώτο τον Ήλιο.

12

13 ΚΡΟΝΟΣ Ο Κρόνος είναι ο έκτος πλανήτης σε σχέση με την απόσταση του Ήλιου και ο δεύτερος μεγαλύτερος του η λιακού μας συστήματος.

14

15 Ουρανός Ο Ουρανός είναι ένας από τους μεγαλύτερους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και το όνομά του προέρχεται από τον ΟΥΡΑΝΟ της αρχαιότητας.

16

17 Ποσειδώνας Ο Ποσειδώνας είναι ο όγδοος, κατά σειρά απόστασης από τον ήλιο, πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι, ενώ αν παρατηρηθεί με ισχυρό τηλεσκόπιο μοιάζει με πράσινο δίσκο.

18


Κατέβασμα ppt "Εργασία του μαθητή της στ’ τάξης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google