Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προσσελήνωση αλήθεια ή ψέμα;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προσσελήνωση αλήθεια ή ψέμα;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προσσελήνωση αλήθεια ή ψέμα;
Προσσελήνωση αλήθεια ή ψέμα; Λουΐζα Ιωάννου Στ΄ Γεωγραφία

2 Τι έγινε πίσω από το ταξίδι
Πριν από μερικά χρόνια η Ρωσία και η Αμερική ανταγωνίζονταν ψυχρά. Η Ρωσία είχε στείλει έναν κοσμοναύτη, τον Γιούρι Γκαγκάριν με έναν δορυφόρο στο διάστημα για να μπει στην τροχιά της Γης. Οι Αμερικάνοι για να μην ακούγεται στον κόσμο ότι τους νίκησαν οι Ρώσοι, έστειλαν έναν αστροναύτη στη σελήνη, τον Νηλ Άρμστρονγκ.

3 Προσσελήνωση Η διαστημική πτήση πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου 1969 με όνομα Απόλλων 11 από τον Νηλ Άρμστρονγκ. Στην πτήση αυτή έλαβαν μέρος ο κυβερνήτης Νηλ Άρμστρονγκ, ο πιλότος του διαστημόπλοιου Μάικλ Κόλινς και ο πιλότος της σεληνακάτου Μπαζ Όλντριν. Είχαν εκτοξευτεί στις 16 Ιουλίου η ώρα 13:32 και είχαν προσσεληνωθεί στις 20 Ιουλίου. Έκαναν έναν περίπατο ο οποίος διήρκησε 2 ώρες 31 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα και παρέμειναν εκεί 21 ώρες και 36 λεπτά.

4 Είναι αλήθεια ή ψέμα; Κάποιοι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι ο Νηλ Άρμστρονγκ πήγε στη σελήνη και για αυτό βρήκαν κάποιες αποδείξεις: 1.Η σημαία των Η.Π.Α κυμάτιζε στο φεγγάρι, ενώ δεν υπάρχει αέρας και οξυγόνο. Η ΝΑΣΑ είπε ότι η λήψη έγινε τη στιγμή όπου ο αστροναύτης την τοποθέτησε στο σημείο. 2.Τα αστέρια ήταν ανύπαρκτα, ενώ ο ουρανός θα έπρεπε να ήταν γεμάτος. 3.Η ραδιενέργεια που υπάρχει στη σελήνη δεν θα επέτρεπε στον άνθρωπο να κατεβεί στην σελήνη κι αν το επιχειρούσε θα έπρεπε να επιστρέψει στη Γη νεκρός ή σε καλύτερη περίπτωση, εκτεθειμένος σε ραδιενέργεια, δηλαδή βαριά άρρωστος. Όμως οι αστροναύτες επέστρεψαν υγειής και σε άριστη κατάσταση.

5 Πήγε ο άνθρωπος στο φεγγάρι ή δεν πήγε;
Δεν γνωρίζουμε αν πραγματικά ταξίδεψε ο άνθρωπος στο φεγγάρι ή αν είναι μια συνωμοσία η οποία πέτυχε. Μόνο εκείνοι που ταξίδεψαν ή συνωμότησαν γνωρίζουν. Μπορεί ο άνθρωπος να ταξίδεψε ή να μην ταξίδεψε στο φεγγάρι μα σίγουρα στο μέλλον θα βρει λύση και τρόπο για να ταξιδέψει και θα κάνει ένα μικρό βήμα για εκείνον, αλλά ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα, όπως είπε και ο Νηλ Άρμστρονγκ.

6 Τέλος Ευχαριστώ για την παρακολούθηση.


Κατέβασμα ppt "Προσσελήνωση αλήθεια ή ψέμα;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google